E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ταινίες της εβδομάδας: Η αληθινή ιστορία πίσω από τη γέννηση του #MeToo

Κάποια Μίλησε - Η Νύχτα της 12ης - Η Μεγάλη Ρήξη - Devotion: Οι Ηρωες των Αιθέρων - Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος - Δεν Είσαι η Μητέρα Μου - Σώσε το Δέντρο

Ταινίες της εβδομάδας: Η αληθινή ιστορία πίσω από τη γέννηση του #MeToo
@Jojo Whilden/Universal Pictures
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Ποιες ταινίες θα δούμε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες!

Κάποια Μίλησε (She Said)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

της Μαρία Σρέιντερ. Με τους Κάρεϊ Μάλιγκαν, Ζόε Καζάν, Πατρίσια Κλάρκσον, Ασλει Τζαντ.

Δραματική 2022, ΗΠΑ 129’

Δυο γυναίκες δημοσιογράφοι των New York Times που μαζί πετυχαίνουν να φέρουν στη δημοσιότητα μια από τις πιο σημαντικές αποκαλύψεις αυτής της γενιάς – ένα ρεπορτάζ που γέννησε το κίνημα του #MeToo και που έσπασε δεκαετίες σιωπής γύρω από το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ, αλλάζοντας μια για πάντα την αμερικανική κουλτούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Νύχτα της 12ης (La Nuit du 12)

του Ντομινίκ Μολ. Με τους Μπαστιάν Μπουγιόν, Μπουλί Λανέρ, Τεό Κολμπί, Λουλά Κοτόν-Φραπιέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θρίλερ 2022, Γαλλία - Βέλγιο 115’

Ένα νεαρό κορίτσι βρίσκεται φρικτά δολοφονημένο σε μια κωμόπολη τη Γαλλίας. Ένα δίδυμο αστυνομικών αναλαμβάνει την υπόθεση, με την επίλυσή της σταδιακά να γίνεται εμμονή, κάτι που έχει προσωπικό κόστος και για τους δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μεγάλη Ρήξη (La Fracture)

της Κατρίν Κορσινί. Με τους Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Μαρίνα Φόις, Πίο Μαρμάι.

Κοινωνική κομεντί 2021, Γαλλία 98’

Η Ραφ και η Ζουλί, ένα ζευγάρι στα πρόθυρα του χωρισμού, φτάνουν στα όριά τους στα Επείγοντα ενός νοσοκομείου, που γεμίζει ασφυκτικά το βράδυ μιας μεγάλης διαδήλωσης των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι. Το εξουθενωμένο προσωπικό και οι εξοργισμένοι και τραυματισμένοι διαδηλωτές θα συντρίψουν τις βεβαιότητες και τις προκαταλήψεις του ζευγαριού. Καθώς η ένταση, έξω, κορυφώνεται, το νοσοκομείο βρίσκεται σε πολιορκία. Η νύχτα θα είναι μεγάλη.

Devotion: Οι Ηρωες των Αιθέρων (Devotion)

του Τζ. Ντ. Ντίλαρντ. Με τους Τζόναθαν Μέιτζορς, Γκλεν Πάουελ, Κριστίνα Τζάκσον, Τόμας Σαντόσκι.

Πολεμική 2022, ΗΠΑ 138’

Το 1950, καθώς ο Ψυχρός Πόλεμος απειλεί την διεθνή ειρήνη, δύο νεαροί πιλότοι γίνονται αποδεκτοί σε μία ελίτ στρατιωτική μονάδα για εκπαίδευση. Ο ένας είναι ο Τομ Χάντνερ, ένας κομψός τυπικός Αμερικανός στρατιώτης. Ο άλλος είναι ο Τζέσι Μπράουν, ένας παθιασμένος και ταλαντούχος πιλότος, και ο πρώτος Αφροαμερικάνος που θα πετάξει σε μάχη για το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεκινώντας μαζί στην μοίρα VF-32, ο Τομ και ο Τζέσι θα φτάσουν στα όριά τους για να γίνουν οι καλύτεροι πιλότοι μάχης, εκπαιδευόμενοι σε τελευταίας τεχνολογίας πολεμικά αεροσκάφη και προετοιμαζόμενοι για την μάχη.

Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος (Lyle, Lyle Crocodile)

των Γουίλ Σπεκ και Τζος Γκόρντον. Με τους Χαβιέρ Μπαρδέμ, Κόνστανς Γου, Γουίνσλοου Φέγκλεϊ, Σον Μέντες.

Κωμωδία 2022, ΗΠΑ 106’

Όταν η Οικογένεια Primm μετακομίζει στη Νέα Υόρκη, ο μικρός γιος Josh δυσκολεύεται να βρει τα πατήματά του στο νέο σχολείο και τους νέους φίλους. Όλα όμως αλλάζουν όταν ανακαλύψει στη σοφίτα του νέου σπιτιού, τον Λάιλ, έναν κροκόδειλο που αγαπά το τραγούδι, τα αφρόλουτρα, το χαβιάρι και την καλή μουσική. Οι δυο τους γίνονται γρήγορα οι καλύτεροι φίλοι, αλλά όταν ο Λάιλ απειλείται από τον γκρινιάρη γείτονα κύριο Grumps, η οικογένεια Primm πρέπει να μείνει ενωμένη σαν ορχήστρα και παρέα με τον χαρισματικό ιδιοκτήτη του Λάιλ, Hector P. Valenti να αποδείξουν στον κόσμο ότι την οικογένεια τη βρίσκει κανείς στα πιο αναπάντεχα μέρη ακόμα και στο πρόσωπο ενός τραγουδιστή κροκόδειλου με χρυσή καρδιά.

Δεν Είσαι η Μητέρα Μου (You Are Not My Mother)

της Κέιτ Ντόλαν. Με τους Χέιζελ Ντούπε, Κάρολιν Μπράκεν, Τζόρνταν Τζόουνς.

Τρόμου 2021, Ιρλανδία 93’

Η μητέρα της Σαρ, η Άντζελα, εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Απομένει μόνο το εγκαταλελειμμένο αμάξι της στη μέση ενός χωραφιού. Όταν το επόμενο βράδυ επιστρέφει στο σπίτι χωρίς καμία εξήγηση, είναι ξεκάθαρο για τη Σαρ και τη γιαγιά της, τη Ρίτα, ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Η μητέρα της μπορεί να φαίνεται και να ακούγεται η ίδια, αλλά η συμπεριφορά της είναι αλλοπρόσαλλη και τρομακτική, σαν να έχει αντικατασταθεί από μια μοχθηρή δύναμη. Καθώς πλησιάζει το Χάλογουιν, μια νύχτα διαποτισμένη με αρχαίους μύθους και θρύλους, η Σαρ πρέπει να ξεθάψει τα σκοτεινά μυστικά της οικογένειάς της για να ανακαλύψει την αλήθεια και να σώσει τη μητέρα της.

Σώσε το Δέντρο (Salvar el árbol)

των Ικερ Αλβάρεζ και Χαλζέα Πάστορ.

Animation 2021, Ισπανία 74’

Σε έναν κόσμο που απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το φυσικό περιβάλλον, εξακολουθούν να υπάρχουν εκείνοι που λένε ιστορίες για δέντρα, φανταστικά όντα με δυνάμεις πέρα από τη φαντασία μας. Και μαζί τους, από τη στιγμή που θα φυτρώσει ο σπόρος, ένα ξωτικό είναι ο αχώριστος σύντροφός τους, μαζί θα μεγαλώσουν, θα ανθίσουν, θα υποφέρουν. Οι μοίρες τους συνδέονται για πάντα. Γεννιούνται και πεθαίνουν ταυτόχρονα, ή τουλάχιστον έτσι λένε οι παλιοί θρύλοι, αλλά τι γίνεται με τα δέντρα της πόλης; Τώρα κινδυνεύουν. Τα δέντρα πεθαίνουν και μαζί τους και τα ξωτικά Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να τους βοηθήσετε… Σώστε τα δέντρα!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Πριν 3 μέρες

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 5 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 35
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.