E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ζελένσκι: «Πρόσωπο της Χρονιάς» ανακηρύχθηκε από τους Financial Times

Η σύγκριση με τον Τσόρτσιλ

Ζελένσκι: «Πρόσωπο της Χρονιάς» ανακηρύχθηκε από τους Financial Times
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/12/2022 | 16:45

«Πρόσωπο της Χρονιάς» ανακηρύχθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τους Financial Times. Παράλληλα, η βρετανική εφημερίδα τον συγκρίνει με τον θρυλικό, Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Στο αφιέρωμά της η βρετανική εφημερίδα Financial Times αναφέρεται μεν στην κόπωση που διακρίνει στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά από εννιά μήνες συγκρούσεων και στην εικόνα του ως άνθρωπος της διπλανής πόρτας, τον συγκρίνει δε με τον Βρετανό ηγέτη Ουίνστον Τσόρτσιλ αναφορικά με τη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων που χρησιμοποιεί για να κάνει γνωστό το θέμα του πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στους FT, δηλώνει πως του λείπουν τα απλά, καθημερινά πράγματα και θα προτιμούσε να πάει για ψάρεμα στον Δνείπερο με τον γιο του.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας συμβολίζει την ανθεκτικότητα του λαού του και τον αγώνα για τη φιλελεύθερη δημοκρατία, αναφέρουν οι Financial Times ανακηρύσσοντας τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι «Πρόσωπο της Χρονιάς».

Financial Times: Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ουίνστον Τσόρτσιλ

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Τσόρτσιλ χρησιμοποίησε το ραδιόφωνο για να συσπειρώσει τη χώρα του κατά τη διάρκεια του Blitz, ενώ ο Ζελένσκι χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη από την Δύση, «μετατρέποντας τα δεινά του λαού του σε ηθικό μοχλό έναντι των ηγετών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι FT επέλεξαν τον Ουκρανό πρόεδρο ως «Πρόσωπο της χρονιάς» αναφέρουν: «Έχει αναδειχθεί σημαιοφόρος της φιλελεύθερης δημοκρατίας στον ευρύτερο παγκόσμιο αγώνα με τον αυταρχισμό που θα μπορούσε να καθορίσει την πορεία του 21ου αιώνα. Ο Ζελένσκι ενσαρκώνει επίσης το θάρρος και την ανθεκτικότητα του ουκρανικού λαού στον αγώνα του ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα».

Ο ίδιος πάντως μιλώντας στους FT δηλώνει πως του λείπουν τα απλά, καθημερινά πράγματα και θα προτιμούσε να πάει για ψάρεμα στον Δνείπερο με τον γιο του. Γυρίζοντας πίσω, στις πρώτες μέρες της εισβολής, δηλώνει ότι δεν είναι πραγματικά θαρραλέος: «Είμαι περισσότερο υπεύθυνος απ ό,τι γενναίος… Απλώς μισώ να απογοητεύω τους ανθρώπους».

Η απόφαση του Ζελένσκι να παραμείνει στο Κίεβο στην αρχή της εισβολής αντί να αποδεχτεί την πρόταση των ΗΠΑ να τον φυγαδεύσουν ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στον πόλεμο, κινητοποιώντας τον στρατό της Ουκρανίας και τον λαό της να αντισταθούν, σημειώνουν οι FT προσθέτοντας ότι η απόφασή του προκάλεσε έκπληξη στους Ουκρανούς και στους δυτικούς συμμάχους, που είχαν χαμηλές προσδοκίες από τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλα αυτά, συνεχίζουν, όταν τελικά τελειώσουν οι μάχες, ο Ζελένσκι θα βρεθεί αντιμέτωπος με δύσκολα ερωτήματα σχετικά με την αποτυχία να προετοιμάσει επαρκώς την Ουκρανία για μια πλήρη εισβολή. Οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έβαλαν νάρκες ούτε ανατίναξαν γέφυρες κατά μήκος των γραμμών επίθεσης της Ρωσίας από το βορρά και το νότο, με αποτέλεσμα μεγάλες εκτάσεις εδάφους να καταληφθούν γρήγορα και εύκολα από τα στρατεύματα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ζελένσκι σημειώνει ότι παρά τις δημόσιες προειδοποιήσεις από δυτικούς αξιωματούχους, το Κίεβο δεν έλαβε ποτέ πληροφορίες στις οποίες θα μπορούσε να ενεργήσει σχετικά με την επικείμενη ρωσική επίθεση. «Κανείς δεν μας έδειξε συγκεκριμένο υλικό λέγοντας ότι θα προερχόταν από αυτήν ή την άλλη κατεύθυνση», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος προσπάθησε επανειλημμένως να τηλεφωνήσει στον Πούτιν ενόψει της εισβολής. Ήθελε να του πει ότι θα ήταν «μεγάλο λάθος, μεγάλη τραγωδία», αλλά ο Ρώσος ηγέτης δεν δεχόταν τις κλήσεις του. «Παλεύουμε ενάντια σε τρελούς», δηλώνει ο Ζελένσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως είναι κατηγορηματικός ότι η Ουκρανία πρέπει να απελευθερώσει όλα τα εδάφη της από τη ρωσική κατοχή, διαφορετικά ο πόλεμος απλώς θα ξαναρχίσει αργότερα. Όμως η επιτυχία των αντεπιθέσεων της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από τα προηγμένα όπλα που είναι πρόθυμοι να προμηθεύσουν οι υποστηρικτές της και, κυρίως, οι ΗΠΑ, σχολιάζουν οι FT εκτιμώντας ότι κάποια στιγμή μπορεί να έρθει ένα σημείο όπου τα συμφέροντα του Κιέβου και της Δύσης θα αποκλίνουν.

«Ο θάνατος, η καταστροφή και ο θυμός για τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου έχουν κάνει την ουκρανική κοινή γνώμη να είναι ενάντια στους συμβιβασμούς με τη Μόσχα. Ορισμένοι σύμμαχοι φοβούνται ότι μια ουκρανική προσπάθεια να ανακαταλάβει την Κριμαία θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση από τον Πούτιν, πιθανώς με πυρηνικά όπλα», αναφέρει το δημοσίευμα των FT προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχουν αμυδρές εκκλήσεις για διαπραγμάτευση με τη Ρωσία, εκκλήσεις που ο Ζελένσκι απορρίπτει. «Ο κόσμος δεν είναι γιατρός με μεγάλη εμπειρία, δεν είναι γιατρός του Πούτιν και ο Πούτιν δεν είναι ασθενής αυτού του κόσμου», λέει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για τη γρίπη των πτηνών: Ο ένας στους δύο που κολλάει, πεθαίνει

Σήμερα

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι κατέγραψε σε 23 χώρες συνολικά 889 κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους και 463 θανάτους

Ανω κάτω η Μπριζ λίγες ώρες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ

Σήμερα

Ο Σκοβ-Όλσεν έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία!

Τουρκία: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στην Αγκυρα

Σήμερα

Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε περισσότερο τις πόλεις Τοκάτ και Σεβάστεια, οι οποίες βρίσκονται στην κεντρική Τουρκία

Το βίντεο – ντοκουμέντο που έφερε την ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του Γερμανού στην Κρήτη

Σήμερα

Ο Γερμανός είχε στην κατοχή του 100.000 ευρώ από σπίτι που είχε πουλήσει στη Γερμανία

Τροχαίο ατύχημα στη Βασιλίσσης Σοφίας – Ένας τραυματίας

Σήμερα

Από το τροχαίο προήλθε ο τραυματισμός ενός άνδρα.

Πότε κάνουν «πρεμιέρα» τα εορταστικά «καλάθια» του Πάσχα

Σήμερα

Πόσο θα διαρκέσουν και τι περιλαμβάνουν

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών

Σήμερα

Θεσσαλονίκη: Κατέληξαν στο δικαστήριο έπειτα από εκατέρωθεν καταγγελίες

Η αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα μετά την αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο

Σήμερα

«Τους είπα να παραιτηθώ, μου είπαν όχι, λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους»

Φρουροί Επανάστασης: Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη

Σήμερα

Οι απειλές του Ισραήλ ίσως οδηγήσουν σε αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος, λέει η Τεχεράνη

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Σήμερα

Με απόφαση Κασσελάκη - «Το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση»

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.