E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο π. Αντώνιος δεν είναι άγιος, είναι επιχειρηματίας»

Ο ανήλικος είναι φίλος του 19χρονο ο οποίος είχε κάνει την καταγγελία για ασέλγεια

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο π. Αντώνιος δεν είναι άγιος, είναι επιχειρηματίας»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/12/2022 | 18:04

Για ξυλοδαρμούς, απομονώσεις και εργασία μικρών παιδιών μίλησε 17χρονος, περιγράφοντας τις συνθήκες διαβίωσης στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ο ανήλικος είναι φίλος του 19χρονο ο οποίος είχε κάνει την καταγγελία για ασέλγεια, η οποία προκάλεσε το τσουνάμι των αποκαλύψεων για την οργάνωση. Στις δηλώσεις του, στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha, ο 17χρονος μίλησε για τις τιμωρίες που επιβάλλονταν στα παιδιά σε δομές της οργάνωσης, ενώ ανέφερε ότι ο πατέρας Αντώνιος ήταν «επιχειρηματίας» και έβλεπε την Κιβωτό «πιο πολύ σαν μπίζνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν αναγνώριζαν τον εαυτό τους από το ξύλο»

«Μήνες σε απομόνωση, κλειδωμένοι σε δωμάτια με φαγητό και νερό, και έβγαιναν μόνο για εργασίες. Σίγουρα γνωρίζετε το περιστατικό στο Βόλο για τρία παιδιά που υποτίθεται λήστεψαν τη δομή, κάτι που δεν έκαναν εννοείται, γι' αυτό τον λόγο ξυλοκοπήθηκαν πολύ άσχημα, μου είπαν χαρακτηριστικά ότι μετά δεν αναγνώρισαν τον εαυτό τους από το ξύλο που έφαγαν», δήλωσε ο 17χρονος αναφερόμενος στις τιμωρίες και τις συνέπειες που επιβάλλονταν σε παιδιά.

«Ένα από τα τρία παιδιά ήρθε σαν τιμωρία στη δομή στη Χίο. Τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για έξι μήνες περίπου, χωρίς να μιλάει σε κανένα. Ακόμη ένα παιδί από τους τρεις που κατηγορήθηκαν για ληστεία στον Βόλο μου είπε ότι κοιμόταν, μπήκαν μέσα στο δωμάτιο τα πρωτοπαλίκαρα του πατέρα, έκλεισαν παντζούρια, πόρτες, παράθυρα και απλά τον σάπισαν στο ξύλο. Την επόμενη μέρα δεν αναγνώριζε τον εαυτό του στον καθρέφτη, ήταν μπλε, αυτό έγινε τον Αύγουστο», συμπλήρωσε.

Η μεγαλύτερη τιμωρία, είπε ο 17χρονος, ήταν «να σε αλλάξουν δομή, να σε χωρίσουν με τα αδέλφια σου. Υπήρχαν αδέλφια που είχαν χωριστεί σε διάφορα παραρτήματα ανά την Ελλάδα και δεν βλεπόντουσαν κιόλας, δεν το επέτρεπαν πολλές φορές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχε φτηνά εργατικά χέρια»

«Έβλεπε την Κιβωτό πιο πολύ σαν μπίζνα, ενδιαφερόταν μόνο για τα ραντεβού με τους επίσημους που είχε στη Χίο. Γι' αυτό είχαμε μπει σε μια διαδικασία όλα τα παιδιά να έχουμε γίνει εργάτες και να εργαζόμαστε στον χώρο στη δομή για να τον ομορφαίνουμε και να τον έχουμε έτοιμο γι' αυτά τα επίσημα ραντεβού που θα είχε ο πατέρας», είπε ο 17χρονος αναφερόμενος στον πατέρα Αντώνιο.

«Πολύ βαριές εργασίες και από πολύ μικρή ηλικία, όλα τα παιδιά βοηθούσαμε. Παρά τη θέλησή μας εννοείται, αλλά με κάποιο συμβολικό μισθό ας το πούμε, πολύ χαμηλό. Μπορεί μέχρι και δέντρα να κόβαμε, να ξεχορταριάζουμε από το χώμα, να κουβαλάμε πολύ βαριά πράγματα με οχήματα της δομής», περιέγραψε.

«Πολλά παιδιά τα σταματούσαν από το σχολείο, τους έκοβαν τα όνειρα. Ο πατέρας διάλεγε τι δρόμο θα πάρουν στη ζωή τους και όχι οι ίδιοι και δούλευαν μέσα στον Κιβωτό και έπαιρναν θέση εργατών που στην πραγματικότητα θα πλήρωνε. Έτσι απέφευγε να πληρώνει και είχε φτηνά εργατικά χέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ούτε καν πραγματικά λεφτά δεν έδινε. Έγραφε σε ένα χαρτάκι, κουπόνια τα λέγαμε και αντιστοιχούσαν σε 50 λεπτά την ώρα και με αυτά αγοράζαμε πράγματα όπως πατατάκια, σοκολάτες μέσα στην Κιβωτό. Έπρεπε να δουλέψουμε 4 ώρες για να πάρουμε ένα σακουλάκι πατατάκια», τόνισε ο 17χρονος.

«Είχε κάτι που πουλάει, το χαμόγελο των παιδιών»

Στις δηλώσεις του, ο ανήλικος σημείωσε ότι ο πατέρας Αντώνιος είχε εικονογραφήσει τον εαυτό του και την πρεσβυτέρα στους τοίχους της εκκλησίας. «Άρα, στην ουσία θεωρούσε άγιο τον εαυτό του. Ο πατέρας δεν είναι άγιος, είναι επιχειρηματίας, ο οποίος είχε κάτι που πουλάει και αυτό ήταν το χαμόγελο των παιδιών και το έργο που υποτίθεται ότι έκανε. Προωθούσε πολύ καλά μέσα από τα κανάλια με επίκεντρο πάντα τον εαυτό του. Ήθελε να δημιουργήσει την εικόνα σε όσους τον έβλεπαν ότι είναι μεσσίας και μας σώζει», συνέχισε ο ανήλικος.

Αναφορικά με τις δωρεές που γίνονταν στην οργάνωση, απάντησε: «Σίγουρα φαγητά, ρούχα τα παίρναμε. Άλλα πετάγονταν για διάφορους λόγους, όπως τρόφιμα που έληγαν και δεν τα τρώγαμε ποτέ, ή τα τρώγαμε ληγμένα. Ας πούμε το δεκατιανό δεν ήταν το κατάλληλο για να έχουμε δύναμη να συνεχίσουμε. Μπορεί να ήταν σπασμένα μπισκότα, ό,τι περίσσευε και δεν είχε φαγωθεί, ληγμένα κρουασάν. Ρούχα έμπαιναν σε γκαράζ για αρκετό καιρό, χωρίς να μοιραστούν. Μας έλεγαν "δεν έχουμε λεφτά, οι καιροί είναι δύσκολοι, να κάνουμε οικονομία, φαγητό δεν έχουμε πολύ”», δήλωσε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σουηδία: Τροχός αεροπλάνου με 181 επιβάτες εξερράγη κατά την απογείωση

Σήμερα

To Boeing 737 αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο εξαιτίας βλάβης σε τροχό

Τραγωδία στην Καστοριά: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στο Βάραθρο του Χάρου ‑ Επιχείρηση ανάσυρσης

Σήμερα

O άτυχος άνδρας δεν κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, αλλά φέρεται να είχε ταξιδέψει από την Αθήνα

Απεργία 28 Αυγούστου: Ποιοι θα συμμετάσχουν ‑ Τι θα ισχύσει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σήμερα

Η εισαγωγή του νομοσχεδίου για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και έτσι η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία

Ανδρας σε αμόκ έβγαλε καραμπίνα και πυροβόλησε επειδή του χτύπησαν το μηχανάκι στη Λήμνο

Σήμερα

Ο άνδρας πυροβόλησε με την καραμπίνα πολύ κοντά στο πλήθος με αποτέλεσμα η τραγωδία να αποφευχθεί από καθαρή τύχη

Τούρκος πλοίαρχος συνελήφθη στην Κω ‑ Τα δύο πιστοποιητικά

Σήμερα

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία

Σοκ στην Καρδίτσα: 50χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του με τραύμα από ψαροντούφεκο στο κεφάλι

Σήμερα

Τα αρχικά στοιχεία αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Μονή Σινά: Πραξικοπηματίες μοναχοί επιχειρούν να σπάσουν τις πόρτες και να καταλάβουν το μοναστήρι

Σήμερα

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός έχει απευθύνει έκκληση προς τις αιγυπτιακές αρχές να αναλάβουν δράση για την απομάκρυνσή τους, ωστόσο αυτές δεν ανταποκρίνονται

Ξυλοδαρμός σε χωριό του Ηρακλείου: Τρεις ανήλικοι επιτέθηκαν σε 17χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 16χρονο και τον 15χρονο με τους κηδεμόνες τους για παραμέληση ανηλίκου

ΔΕΘ: Μειώνονται οι φόροι για οικογένειες ‑ Έρχεται μέτρο έκπληξη στη ΔΕΘ

Σήμερα

Το πακέτο των μέτρων που θα εξαγγελθούν στη ΔΕΘ, προβλέπει μεταξύ άλλων αυξήσεις στα πρόσθετα αφορολόγητα όρια

Θερίζουν οι τηλεφωνικές απάτες: Με την τεχνητή νοημοσύνη αντιγράφουν τις φωνές συγγενικών προσώπων

Σήμερα

Οι επιτήδειοι «στήνουν» μια ιστορία, τηλεφωνούν σε πολίτες και τους ζητούν χρήματα

SpaceX: Επιτυχής εκτόξευση του Starship έπειτα από τρεις συνεχόμενες αποτυχίες

Σήμερα

Όλες οι προηγούμενες δοκιμαστικές πτήσεις του νέας έκδοσης του πυραύλου είχαν καταλήξει σε θεαματικές εκρήξεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.