E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καιρός: Έρχεται νέα ισχυρή κακοκαιρία – Πρώτες εκτιμήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Καιρός: Έρχεται νέα ισχυρή κακοκαιρία – Πρώτες εκτιμήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση 7/12/2022 | 08:36

Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες αλλά τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός αλλάζει και από το απόγευμα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Αττική το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα συνοδεύουν αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει ενώ θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη σε αρκετές περιοχές.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε την πορεία της κακοκαιρίας όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο ισχυρά προβλέπονται τα φαινόμενα, αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες, αλλά τοπικά ισχυρές βροχές – καταιγίδες.

Ταυτόχρονα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα συνοδεύουν αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει ενώ θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη σε αρκετές περιοχές.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε την πορεία της κακοκαιρίας όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο ισχυρά προβλέπονται τα φαινόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσοχή πρέπει να δείξουμε στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα όπου θα πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού.

Καταιγίδα έντονη ενδέχεται να επηρεάσει και την Αττική αύριο το βράδυ και το πρωί της Πέμπτης, ενώ στη Θεσσαλονίκη αν και θα βρέξει δεν φαίνεται να είναι έντονες οι βροχές.

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Με αρκετά ήπιο καιρό ενδέχεται να περάσουμε τα Χριστούγεννα χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερο κρύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Πρωτοχρονιά οι ενδείξεις θέλουν βροχερό καιρό χωρίς όμως ιδιαίτερο κρύο.

Σε ότι αφορά τα χιόνια για τις γιορτές μάλλον θα πρέπει να τα αναζητήσουμε σε μεγάλα υψόμετρα και αν αυτά εμφανιστούν.

Αξιόλογο και κυρίως με διάρκεια κρύο δεν φαίνεται μέχρι και το τέλος του έτους.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!».

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για σοβαρή επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες που θα φτάσουν στην Ελλάδα από την Ιταλία.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, η επιδείνωση θα ξεκινήσει από το Σάββατο (10/12) στα βορειοδυτικά, με την έλευση ενός χαμηλού βαρομετρικού από τα δυτικά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το σύστημα θα κινείται προς τα ανατολικά και την Κυριακή (11/12) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα.

Όσο για τα επόμενα 24ωρα κάποιες βροχές θα εντοπίζονται στα δυτικά, ενώ την σήμερα ίσως οι βροχές να επηρεάσουν σποραδικά και την Αττική.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε μια ψυχρή πολική μάζα που θα περάσει οριακά πάνω από τη βόρεια Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Οριακά πάνω από τη βόρεια Ελλάδα έδωσε πριν από λίγα λεπτά το ευρωπαϊκό μοντέλο μια αρκετά ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης για τις 13 Δεκεμβρίου η οποία δεν δείχνει όμως να επηρεάζει ιδιαίτερα τη χώρα μας καθώς τη δίνει να κινείται γρήγορα ανατολικότερα! Η αναλογική εκτίμηση λοιπόν προς το παρόν καλά κρατεί μιας και που είχε δώσει ανάλογη εξέλιξη για το ίδιο χρονικό διάστημα έξι μέρες νωρίτερα, από τις 30 Νοέμβρη! Για να δούμε αν θα επαληθευθεί και στη συνέχεια!

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράκ ‑ Oι ΗΠΑ ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Σήμερα

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ ανέφεραν νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Κύπρος: Το SMS που πήγε σε όλους τους πολίτες

Σήμερα

Σε περίπτωση λήψης γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα, οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις πιο κάτω οδηγίες

Ισραήλ: Συντετριμμένος ο Έλληνας παππούς των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν σε καταφύγιο

Σήμερα

Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από ιρανική επίθεση

Βίντεο από την κατάρριψη ιρανικού YAK‑130 από μαχητικό αεροσκάφος F‑35I

Σήμερα

Μάλιστα ακούγονται Ιρανοί να φωνάζουν «Allahu Akbar» αφού νόμιζαν ότι ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος είχε αναχαιτιστεί.

Ντουμπάι: Οι υπερπλούσιοι πληρώνουν έως και 350.000 δολάρια για να φύγουν με ιδιωτικά τζέτ

Σήμερα

Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας επιστρατεύουν «στόλους SUV» για τη μεταφορά πολιτών στο Ριάντ μέσω της 10ωρης οδικής διαδρομής από το Ντουμπάι

Στον αέρα το σχέδιο για το μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό

Σήμερα

Dassault και Airbus ερίζουν για την ηγεσία στο πρόγραμμα

Καταδικάστηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ για τα επεισόδια στη Μύκονο

Σήμερα

Ο Αγγλος αμυντικός καταδικάστηκε για την συμπλοκή που είχε στη Μύκονο πριν από έξι χρόνια, όταν και είχε συλληφθεί στο νησί.

Βγήκε από τη ΜΕΘ το 5 μηνών βρέφος από τη Ζάκυνθο που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα: Η ζωή νίκησε τον θάνατο, λέει ο Ηλιάδης

Σήμερα

Μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το παιδί τα κατάφερε με τον Ανδρέα Ηλιάδη να εύχεται στον μικρό «ήρωα» να έχει «από εδώ και πέρα μόνο χαρές»

Δοκιμαστικό SMS στις 19.00 σε όλα τα κινητά τηλέφωνα στην Κύπρο, προληπτικά μέτρα και σαφείς οδηγίες προς τους πολίτες

Σήμερα

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί σήμερα γύρω στις 19:00, όταν θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο

Επιβάτης σε αμόκ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τα έκανε «γυαλιά‑καρφιά» επειδή δεν έφυγε η πτήση

Σήμερα

Ανδρας προκάλεσε σοβαρές και πολλαπλές ζημιές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πετώντας μπουκάλια επειδή δεν έφυγε η πτήση του για Κύπρο

Σοκ και δέος: Ο τορπιλισμός της ιρανικής φρεγάτας από αμερικανικό υποβρύχιο ανοιχτά της Σρι Λάνκα ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Το πλοίο επέστρεφε στο Ιράν μετά τη συμμετοχή του στις πολυεθνικές ναυτικές ασκήσεις MILAN 2026 στο Βισακαπατνάμ της Ινδίας.

Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του

Σήμερα

Ο 73χρονος Βρετανός είχε εγκατασταθεί μόνιμα σε χωριό της Σητείας στην Κρήτη πριν από πολλά χρόνια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.