E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πάπας Φραγκίσκος: Οι Ουκρανοί ζουν αυτά που πέρναγαν οι Εβραίοι

Δείτε τι είπε ο Πάπας

Πάπας Φραγκίσκος: Οι Ουκρανοί ζουν αυτά που πέρναγαν οι Εβραίοι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/12/2022 | 17:39

O Πάπας Φραγκίσκος συνέκρινε αυτά που περνούν οι πολίτες στην Ουκρανία με όσα έχουν περάσει οι Εβραίοι από τους Ναζί.

«Είθε η ανάμνηση αυτού του φρικτού γεγονότος να γεννήσει ειρηνικές προθέσεις και ενέργειες στον καθένα μας», είπε ο πάπας Φραγκίσκος αναφερόμενος ειδικά στην επιχείρηση και λέγοντας ότι ήταν επιχείρηση «αφανισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια μίλησε εκτός κειμένου για να προσθέσει: «Και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Βλέπουμε σήμερα τι συμβαίνει στην Ουκρανία». Κατά την εβδομαδιαία γενική ακρόασή του, μιλώντας σε Πολωνούς πιστούς του, ο πάπας Φραγκίσκος επισήμανε ότι το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λούμπλιν στην Πολωνία τίμησε πρόσφατα την επέτειο από την «Επιχείρηση Ράινχαρντ».


Κλιμακώνει τις επικρίσεις του ο Πάπας
Αυτή ήταν η κωδική ονομασία μιας μυστικής επιχείρησης σε ένα τμήμα της κατεχόμενης Πολωνίας, την οποία οι Γερμανοί αποκαλούσαν περιοχή της «Γενικής Κυβέρνησης» και η οποία περιλάμβανε εδάφη που σήμερα βρίσκονται στην Ουκρανία.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει την εισβολή της στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την «αποναζιστικοποίηση» της χώρας και την εξάρθρωση εθνικιστών που θεωρεί επικίνδυνους. Ωστόσο, η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της στη Δύση κατηγορούν τη Ρωσία ότι κάνει έναν απρόκλητο πόλεμο με στόχο την αρπαγή εδαφών από τον φιλοδυτικό γείτονά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τότε που ξεκίνησε η εισβολή τον Φεβρουάριο, ο πάπας Φραγκίσκος κλιμακώνει τις επικρίσεις του για τις ενέργειες της Ρωσίας. Ειδικότερα, μόλις τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι οι Ουκρανοί υφίστανται ένα «μαρτύριο επιθετικότητας» και συγκέκρινε τα δεινά των Ουκρανών από τον πόλεμο με την «φρικτή γενοκτονία» στα χρόνια του ’30, όταν ο σοβιετικός ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν επέβαλε λιμό στη χώρα.

Προτείνει διαμεσολάβηση του Βατικανού
Ο πάπας Φραγκίσκος έχει πολλές φορές προτείνει τη διαμεσολάβηση του Βατικανού για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά οι αυξανόμενες επικρίσεις του εις βάρος της Ρωσίας καθιστούν κάτι τέτοιο εξαιρετικά απίθανο. Σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα στο ιησουιτικό περιοδικό America, ο Φραγκίσκος μίλησε για την βαρβαρότητα–όπως την αποκάλεσε–των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

«Γενικά, οι πιο σκληροί είναι εκείνοι από τη Ρωσία, αλλά όχι της ρωσικής παράδοσης, όπως οι Τσετσένοι, οι Μπουριάτι και ούτω καθεξής. Σαφώς ο εισβολέας είναι το ρωσικό κράτος. Αυτό είναι ξεκάθαρο», είπε ο Φραγκίσκος. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε τα σχόλια του πάπα «μη χριστιανικά» και ακατανόητα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πούτιν σε Τραμπ: Η Ρωσία έτοιμη για ένα μνημόνιο με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της εκεχειρίας

Χτες

Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ – Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Σορός άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε παραλία της Ικαρίας

Χτες

Ο άνδρας είχε ύψος περίπου 1.70 και ήταν κανονικής σωματικής διάπλασης - Θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή

Πέθανε ο Νίκος Γαλανός

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Γαλανός

Ταξιτζής χρέωσε 344 ευρώ μια επιβάτιδα για 350 μέτρα στο κέντρο της Αθήνας

Χτες

Η κοπέλα κάλεσε μέσω εφαρμογής το συνεργαζόμενο ταξί το οποίο δεν πλησίασε στο στίγμα το οποίο είχε δηλώσει

Φυλακή υψίστης ασφαλείας μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου θα χτίσει η Γαλλία

Χτες

Προορίζεται για ριζοσπάστες ισλαμιστές και διακινητές ναρκωτικών με στόχο να τους απομονώσει από τα δίκτυά τους

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε το αίτημά του για σύσταση και διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα Τέμπη

Χτες

Προκαταρκτική ΠΑΣΟΚ κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, των πρώην υφυπουργών Ι. Κεφαλογιάννη, Γ. Καραγιάννη, Μ. Παπαδόπουλου, του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη και των πρώην υφυπουργών Μ. Χρυσοβελώνη, Ν. Μαυραγάνη και Αθ. Μωραΐτη

Η στιγμή που η ισπανική αστυνομία σκοτώνει 18χρονο στο αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια

Χτες

Σοκάρουν τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας - Ο νεαρός είχε μαχαίρι και οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι τους επιτέθηκε

Ο Τραμπ ζητά έρευνα για τον Μπρους Σπρίνγκστιν και άλλες διασημότητες για την στήριξή τους στην Κάμαλα Χάρις

Χτες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπαινίχθηκε πως η Χάρις πλήρωσε τον Σπρίνγκστιν προκειμένου να δηλώνει δημόσια την υποστήριξή του προς το πρόσωπό της

Μεγάλη φωτιά στη Ριτσώνα

Χτες

Σηκώθηκαν ελικόπτερα και αεροσκάφη

Πέθανε ο «θρύλος των Μπολσόι» Γιούρι Γκριγκορόβιτς

Χτες

Συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη του ρωσικού μπαλέτου σε παγκόσμιο επίπεδο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.