E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο viral χορός της Wednesday είναι μια πρόσκληση

Ας είμαστε αλλόκοτοι

Ο viral χορός της Wednesday είναι μια πρόσκληση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/12/2022 | 18:45

Ο χορός της Τζίνα Ορτέγκα για τον χαρακτήρα της στη σειρά Addams Family είναι μια viral στιγμή αλλά γιατί; Είναι αφοπλιστικός και προκλητικός: ο χορός μιας αντικομφορμίστριας. Συγκρίνεται με αυτόν τον χορό της Ούμα Θέρμαν στο Pulp Fiction.

Τι συμβαίνει με τον χορό της «Τετάρτης»; Σε αιχμαλωτίζει από το πρώτο κιόλας βλέμμα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αφέλειες περνούν από τα φρύδια της καθώς κουνάει αργά τους ώμους της και μετά, με μια άγρια ανεμελιά, πετάει το ένα χέρι πάνω από το κεφάλι της και μετά το άλλο πριν κάνει επιβλητικά βήματα σε μια ευθεία γραμμή. Είναι αυτό το «τραγανό» περπάτημα της Wendsday, είναι αυτό το κρύο βλέμμα της.

Με αυτόν τον χορό, η Τζίνα Ορτέγκα που παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «Wednesday» στο Netflix, έχει κάτι να πει, κάτι να δείξει. Από το ένα ενσώματο τίναγμα στο επόμενο, ο χορός χτίζεται πάνω στη θεατρική τόλμη, στο εκκεντρικό χιούμορ. Είναι ο προκλητικός χορός ενός αντικομφορμιστή. Είναι η γιορτή του παράξενου.

Χορογραφημένη σκηνή από την ίδια την Ορτέγκα, η οποία προσδίδει άφθονη σκοτεινή γοητεία στην ερμηνεία της, ο viral χορός από το τέταρτο επεισόδιο, «Woe What a Night», βιώνει μια στιβαρή μεθεόρτια ζωή στο TikTok, καθώς αμέτρητοι έφηβοι αναπαράγουν τα βήματα με τους δικούς τους όρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ούτε για τους Cramps δεν ήταν άσχημα τα πράγματα. Το τραγούδι με το οποίο χορεύει, το κλασικό «Goo Goo Muck» του 1981 του συγκροτήματος, έχει σημειώσει άνοδο στα τσαρτς.

Είναι επίσης μια χορογραφική προέκταση του τρόπου με τον οποίο η Wednesday κινείται στον κόσμο: άμεση, δαιμονική και εντελώς αφοπλιστική.

Δείτε τον χορό της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην παράσταση, η Ορτέγκα περιφράσσει- παλεύει. Ο σαρκασμός της μπορεί να κάνει τα χαρακτηριστικά της ανέκφραστα, αλλά πίσω από την πρόσοψη της ακαμψίας της – κρατώντας τα χέρια της κάτω από τα πλευρά της, μοιάζει περισσότερο με άβαταρ παρά με έφηβη κοπέλα – η Wednesday είναι έτοιμη να ορμήσει. Όταν χορεύει, είναι εξίσου άμεση, υιοθετώντας μια μεταμοντέρνα ισορροπία με ένα πρόσωπο που δεν προδίδει τίποτα. Δεν σχολιάζει την κίνησή της- την εκτελεί. Η αμήχανη ιδιοτροπία της χορογραφίας περνάει μέσα από το σώμα της και μόνο από το σώμα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να σεβαστεί κανείς έναν ακόμη χορό που εμπνέεται από τον Bob Fosse, τον χορογράφο του οποίου η στιλιζαρισμένη κίνηση χτυπάει μια ευαίσθητη χορδή σε τόσους πολλούς – σίγουρα στην Beyoncé – η Wendsday είναι διαφορετική.

Η Ορτέγκα πρόσφερε ευχαριστίες στο Twitter στον Fosse και σε άλλους που επηρέασαν τον χορό της: Στη Λίζα Λόρινγκ, η οποία έπαιζε μια παλιότερη Wednesday στο «The Addams Family» στην τηλεόραση τη δεκαετία του ’60 καθώς και στις τραγουδίστριες Siouxsie Sioux και Lene Lovich, στον ηθοποιό Denis Lavant και στο «αρχειακό υλικό από goths που χορεύουν σε κλαμπ τη δεκαετία του ’80».

«Με βοήθησε αυτό» έγραψε η Ορτέγκα στο Twitter.

Αλλά καθώς οι επιρροές βγαίνουν από το σώμα της Ορτέγκα γίνονται κατά κάποιο τρόπο δικές της. Η πιο γοητευτική χρονολογείται σε μια vintage σκηνή από τη σειρά της δεκαετίας του 1960, στην οποία η Wednesday του Loring μαθαίνει στον Lurch πώς να χορεύει «το Drew». Σαν να βρίσκεται στον πάγο, περιστρέφει τα μικροσκοπικά της πόδια με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κουνάει τα χέρια της μπροστά και πίσω, ενθαρρύνοντας τον Lurch να το δοκιμάσει: «Χαλάρωσε λίγο» λέει, «άφησε τον εαυτό σου να ξεφύγει!»

Αυτά τα λόγια βρίσκονται στο επίκεντρο της σκηνής της Ορτέγκα, η οποία, όπως πολλοί συναρπαστικοί χοροί στην κάμερα, έχουν αποτελέσει μεγάλη έκλήξη: Ο ατρόμητος χορός του Lavant στο τέλος της ταινίας «Beau Travail», η διάσημη σκηνή του καφέ στο «Bande à part» του Jean-Luc Godard. Άλλες κινηματογραφικές σκηνές που εμπνεύστηκαν από το «Bande à part» βρίσκονται επίσης κοντά στο χορό της Wendsday: ο χορός των Sonic Youth στο «Simple Men» του Hal Hartley και το σκληρό groove που δημιούργησαν η Ούμα Θέρμαν και ο Τζον Τραβόλτα στο «Pulp Fiction».

Η Ορτέγκα όπως και ο Lavant, χορεύει σόλο. Φορώντας ένα φόρεμα υψηλής δραματικότητας με καταιγιστικά μαύρα βολάν – οι συμμαθητές της είναι βαρετοί, στα λευκά – διασχίζει τον χώρο με τον τρόπο που μιλάει ο χαρακτήρας της: απότομα, κοφτά και καυστικά, αλλά με στιγμιαίες πινελιές ψυχικότητας.

Αυτό είναι το νόημα του χορού της «Τετάρτης»: Είναι ένας χορός ενδυνάμωσης και είναι για όλους. Χορέψτε σαν να μη σας νοιάζει ποιος σας παρακολουθεί, και πάνω απ’ όλα, να είστε παράξενοι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Σήμερα

Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Σήμερα

Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Σήμερα

Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Σήμερα

Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Τροχαίο Βουλή: Τρία χρόνια με αναστολή στον οδηγό του αυτοκινήτου για το θάνατο του Ιάσωνα

Σήμερα

Στον κατηγορούμενο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή 3 ετών με αναστολή

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

Σήμερα

«Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»

Γιώργος Φλωρίδης: Οι εγκληματικές οργανώσεις των χούλιγκαν εκβιάζουν και τις ομάδες

Σήμερα

Αντίχριστοι του κερατά οι δυνάμεις της ακροδεξιάς

Μαρουσάκης: Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Σήμερα

Η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι το Πάσχα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.