E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Παράθυρο» για την επέκταση του «market pass» και στις λαϊκές αγορές

ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι «θα μπορούσαν να είναι και οι λαϊκές επειδή εκεί γίνεται αγορά τροφίμων και υπάρχει ταμειακή».

«Παράθυρο» για την επέκταση του «market pass» και στις λαϊκές αγορές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/12/2022 | 10:40

Η ψηφιακή κάρτα αγορών θα αφορά γενικά την αγορά προϊόντων, όχι μόνο τροφίμων, δήλωσε ο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επέκτασης και στις λαϊκές αγορές.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός επισήμανε ότι οι «δικαιούχοι του συγκεκριμένου μέτρου είναι 3,1 εκατομμύρια νοικοκυριά ή 8,5 εκατομμύρια πρόσωπα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως πρόσθεσε, «το σημαντικότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά με τα οποία θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά είναι χρήματα που δεν προέρχονται από τη φορολόγηση των απλών πολιτών, αλλά από υπερφορολόγηση που θα γίνει στα κέρδη των εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο απορροφάται ο πληθωρισμός στα συγκεκριμένα προϊόντα». Εξήγησε ακόμη ότι «μία τετραμελής οικογένεια, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά ουσιαστικά χρειάζεται να ξοδέψει για αγορές τροφίμων 520 ευρώ το μήνα. Εκεί θα γίνεται το 10% που θα καταβάλλεται για ένα εξάμηνο».

Σε ερώτημα για το αν στη ψηφιακή κάρτα θα συμπεριληφθούν τα προϊόντα από τη λαϊκή αγορά, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι «θα μπορούσαν να είναι και οι λαϊκές επειδή εκεί γίνεται αγορά τροφίμων και υπάρχει ταμειακή, αλλά ας περιμένουμε τους αρμόδιους υπουργούς να το αναλύσουν. Στα γενικά χαρακτηριστικά του μέτρου προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές».

Επιπλέον, σε συνέντευξή του, επίσης στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, τόνισε ότι το μέτρο που ανακοίνωσε το Σάββατο στη Βουλή ο πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να λέγεται «food pass» αλλά «Κάρτα αγορών» καθώς περιλαμβάνει και προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, όπως τα χαρτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι το δεύτερο μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας που έγινε για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η πρώτη ήταν από τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας και τώρα από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων». Επισήμανε ακόμη ότι «τα χρήματα αυτά μπαίνουν σε ένα ταμείο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Είναι η πιο άμεση περίπτωση αναδιανομής πλούτου».

Για τη λογική του μέτρου, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «αυτό που προσπαθήσαμε είναι να μην υπάρχουν οριζόντιες ελάφρυνσης που θα ικανοποιούσαν όλους αλλά λιγότερο, αλλά πήγαμε στοχευμένα σε όσους το έχουν ανάγκη. Μιλάμε για πάνω από 8 εκατ. πολίτες που επωφελούνται από την κάρτα αγορών και τα χρήματα αυτά πρέπει να κατευθυνθούν στον κλάδο που πλήττεται από τον πληθωρισμό, δηλαδή στην αγορά. Θέλαμε να καλύψει το μέτρο το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νικ Ράινερ: Πιστεύει ότι είναι «θύμα συνωμοσίας» για τη διπλή δολοφονία ‑ Έχει παραισθήσεις

Σήμερα

Ένα ντοκιμαντέρ του ΤΜΖ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την ψυχική υγεία του κρατούμενου Νικ Ράινερ και ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του

Ρούτσι κατά Καρυστιανού: «Πρέπει να παραιτηθεί από τον σύλλογο για τα Τέμπη»

Σήμερα

Ο Πάνος Ρούτσι δήλωσε πως όσα έκανε ο ίδιος, ήταν «για το παιδί μου, για να βρω την αλήθεια»

Ιωάννινα στα λευκά: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης, μαγευτικές εικόνες από τα ορεινά της Κόνιτσας

Σήμερα

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη, με μεγάλο μέρος της Ηπείρου, και ειδικά τις ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων και της Αρτας, να έχουν ντυθεί από χθες στα λευκά

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Σήμερα

Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Σήμερα

Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Σήμερα

Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Σήμερα

Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Σήμερα

«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»

Επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου και Καιρίδη στη Βουλή: «Με ενοχλείτε» ‑ «Ασε μας καλέ κουκλίτσα μου»

Σήμερα

Ο υπουργός Αμυνας ζήτησε συγγνώμη από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.