E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι καλύτεροι mix & match συνδυασμοί για το ανδρικό ντύσιμο

Οι καλύτεροι mix & match συνδυασμοί για το ανδρικό ντύσιμο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/12/2022 | 09:41

Το mix & match, μια από τις δημοφιλέστερες τάσεις στη γυναικεία και ανδρική μόδα, τυχαίνει να είναι και μία από τις δυσκολότερες στην εκτέλεσή της. Όπως περιγράφει και ο ίδιος ο όρος, πρόκειται για μια ενδυματολογική προσέγγιση που «ανακατεύει» ετερόκλητα μεταξύ τους στοιχεία και τα συνδυάζει τελικά σε ένα μοναδικό, πρωτότυπο σύνολο. Οι συνδυασμοί μπορεί να προκύπτουν από στοιχεία που διαφέρουν με ποικίλους τρόπους: συνδυασμός καλοκαιρινών με φθινοπωρινά ή χειμωνιάτικα, συνδυασμός print, χρωμάτων ή υφών.

Ίσως τώρα καταλαβαίνεις γιατί το mix & match θεωρείται από πολλούς μια τάση για… προχωρημένους fashionistas, αφού πολλά μπορούν να πάνε στραβά όταν επιχειρούμε να συνδυάσουμε φαινομενικά «αταίριαστα» κομμάτια μεταξύ τους. Ωστόσο, με λίγη προσοχή και αρκετή όρεξη για πειραματισμό μπορείς άφοβα να δημιουργήσεις mix & match outfit με χαρακτήρα που «λειτουργούν. Παρακάτω συγκεντρώσαμε κάποιους από τους καλύτερους συνδυασμούς που μπορείς να δοκιμάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Casual vs non casual

Ένας από τους πιο ασφαλείς τρόπους να ξεκινήσεις να… «μιξάρεις» τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου είναι συνδυάζοντας casual με πιο σικ κομμάτια. Αυτή η τακτική ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια από τους Γάλλους fashionistas που ξέρουν καλά να κινούνται μεταξύ των δύο ενδυματολογικών κωδίκων. Με αυτή τη μέθοδο μπορείς να δώσεις μια πιο εκλεπτυσμένη όψη στις χαλαρές σου εμφανίσεις ή να μετριάσεις ένα επίσημο look όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Τα στοιχεία που θα συνδυαστούν μπορούν να είναι οποιαδήποτε, από τα παπούτσια μέχρι το πανωφόρι σου. Για παράδειγμα, τα ανδρικά casual μπουφάν μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με non-casual κομμάτια όπως πουκάμισο, πουλόβερ και υφασμάτινο παντελόνι για το τέλειο mixed look.

Mixed prints

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια τολμηρή αλλά, αν εκτελεστεί σωστά, πολύ στιλάτη πρόταση αν θες να κάνεις μια βουτιά στα βαθιά του mix & match trend. Για αρχή, μπορείς να συνδυάσεις πιο διακριτικά prints, όπως κάποια γραβάτα με μικρό πουά μαζί με ένα πουκάμισο με λεπτή ρίγα, και στη συνέχεια να πειραματιστείς και με πιο «δύσκολα» σχέδια, όπως καρό ή pied de coq. Για να μην χαθείς στη… δίνη των μοτίβων μπορείς να κρατήσεις δύο βασικούς οδηγούς κατά νου, οι οποίοι θα σε κατευθύνουν σε πιο ασφαλείς επιλογές: το κυρίαρχο χρώμα και το μέγεθος κάθε print. Φρόντισε τα prints που συνδυάζεις να έχουν τουλάχιστον έναν κοινό χρωματικό «συγγενή» και να διαφέρουν σε κλίμακα αρκετά ώστε να δημιουργείται ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Βάλε χρώμα

Πολλές φορές το ανδρικό ντύσιμο είναι αρκετά συντηρητικό ως προς το πώς αξιοποιεί τη χρωματική παλέτα. Καιρός να το αλλάξεις με έναν mix & match συνδυασμό! Σε αυτή την περίπτωση ίσως να πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη έμφαση στο… mixing παρά στο matching για να αποφύγεις την ασφαλή στιλιστικά, αλλά μάλλον βαρετή, χρωματική ομοιομορφία. Αντ’ αυτού πειραματίσου με συμπληρωματικά χρώματα ή παίξε με αντιθέσεις ανάμεσα σε πολύ ανοιχτόχρωμες και πολύ σκουρόχρωμες αποχρώσεις. Στην πρώτη περίπτωση, το μπλε σου τζιν θα ταίριαζε τέλεια με ένα πορτοκαλί πουλόβερ και στη δεύτερη, ένα μαύρο ή σκούρο γκρι παντελόνι με ένα λιλά T-shirt. Εναλλακτικά, αν δεν είσαι ακόμα έτοιμος να υποστηρίξεις έναν τολμηρό χρωματικό συνδυασμό με έντονη αντίθεση, μπορείς να δοκιμάσεις να συνδυάσεις συγγενικές αποχρώσεις διαφορετικής έντασης – να παίξεις δηλαδή με τους τόνους παραμένοντας στην ίδια χρωματική παλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στάσου! Τα αξεσουάρ σου.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να φοράς βαρετές κάλτσες. Άλλωστε είναι και αυτές μέρος του outfit σου – και μια πολύ καλή ευκαιρία για να επιδείξεις τις ικανότητές σου στο mixing & matching. Όσον αφορά τα αξεσουάρ μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου εντελώς ελεύθερη και να χρησιμοποιήσεις κομμάτια που σου είναι χρήσιμα, που σου ανεβάζουν τη διάθεση ή την αυτοπεποίθηση ή που ταιριάζουν απλά στην αισθητική σου. Εκτός από ένα ζευγάρι πρωτότυπες κάλτσες, ιδανικές τελευταίες πινελιές για το look σου μπορούν να αποτελέσουν και κομμάτια όπως μία σουέντ ζώνη ή ένα μαντίλι σε έντονο χρώμα. Θυμήσου ότι η χρήση αξεσουάρ είναι πραγματική τέχνη και το μυστικό της είναι να μην το παρακάνεις. Γι’ αυτό φρόντισε να βρίσκεις πάντα τη χρυσή τομή ανάμεσα σε ένα «γυμνό» από αξεσουάρ και ένα υπερφορτωμένο σύνολο.

Μπορεί η εφαρμογή του να μοιάζει εκ πρώτης όψεως δύσκολη, αλλά το mix & match είναι από τις πιο fun τάσεις με τις οποίες θα μπορούσες να πειραματιστείς για το ντύσιμό σου. Γι’ αυτό όταν το δοκιμάσεις, φρόντισε πάνω από όλα να το διασκεδάσεις!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Πριν 3 ώρες

Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Πριν 3 ώρες

Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Πριν 3 ώρες

Όλα είναι πεντανόστιμα!

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πριν 3 ώρες

Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Χτες

Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Χτες

Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Χτες

Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Προχτές

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Cocktail trends για το 2024

Πριν 3 μέρες

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.