E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΗΠΑ: Σούπερ θύελλα ‑ «κυκλωνική βόμβα» απειλεί με χάος τα Χριστούγεννα

Ο υδράργυρος θα πέσει έως και στους - 55 βαθμούς Κελσίου

ΗΠΑ: Σούπερ θύελλα ‑ «κυκλωνική βόμβα» απειλεί με χάος τα Χριστούγεννα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 22/12/2022 | 13:22

Σε μεγάλο μέρος της χώρας απειλεί να προκαλέσει χάος τα φετινά Χριστούγεννα, μια επικίνδυνη χειμερινή θύελλα, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη να χτυπάει τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί κάνουν λόγο για «κυκλωνική βόμβα», η οποία συμβαίνει μόνο μια φορά σε κάθε γενιά και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε όσους όσους θέλουν να ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες.

Η σούπερ θύελλα θα πλήξει μεγάλο μέρος των ΗΠΑ στο τέλος της εβδομάδας, και υπάρχουν φόβοι για χάος, ειδικά για όσους πολίτες αναμένεται να ταξιδέψουν μέσα στην εορταστική περίοδο. Η θύελλα όπως αναμενόταν θα ξεκινούσε να σχηματίζεται στις 21/12, θα ενισχυθεί μέχρι αύριο Παρασκευή και θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων. Οι θερμοκρασίες που θα φέρει θα είναι εξαιρετικά χαμηλές, με ισχυρές χιονοπτώσεις και ανέμους σε μεγάλο κομμάτι του βορείου και ανατολικού τμήματος της χώρας, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υδράργυρος θα πέσει έως και στους -55 βαθμούς Κελσίου

«Πρόκειται για θύελλα που συμβαίνει μόνο μία φορά τη γενιά», προειδοποίησε στο Twitter η τοπική υπηρεσία της NWS στο Μπάφαλο, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Οι Μεσοδυτικές Πολιτείες και η περιοχή των Μεγάλων Λιμνών των ΗΠΑ θα πληγούν ιδιαίτερα στα τέλη της εβδομάδας με χιονοθύελλα. Ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει λόγω της θύελλας πολύ απότομα σε μόλις μερικές ώρες και η αισθητή θερμοκρασία να φτάσει σε έως και -55 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή των Μεγάλων Πεδιάδων.

Η προειδοποίηση της NWS

«Αυτό το ψύχος μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα στο εκτεθειμένο δέρμα μέσα σε μερικά λεπτά, όπως και υποθερμία και θάνατο αν η έκθεση είναι παρατεταμένη», προειδοποίησε η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, η NWS.

Στην πόλη Ντένβερ, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και τριάντα χρόνια, οι αρχές μετέτρεψαν μια τεράστια κλειστή αίθουσα, το Denver Coliseum, σε καταφύγιο γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη για στέγη και ζεστασιά. Η ταχύτητα των ανέμων μπορεί να φτάσει σε έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα, προκαλώντας πιθανώς πτώσεις δέντρων και διακοπές στο ρεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ιδιωτικός μετεωρολογικός ιστότοπος AccuWeather προειδοποίησε για το ενδεχόμενο σχηματισμού «κυκλωνικής βόμβας», η οποία σχηματίζεται από την συνάντηση πολικού αέρα με θερμότερη μάζα αέρα, προκαλώντας πολύ γρήγορη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης. Οι συνθήκες αυτές θα είναι «πολύ επικίνδυνες» για τις μετακινήσεις, είτε οδικώς είτε αεροπορικώς, προειδοποίησε η NWS.

Προβλήματα σε πτήσεις και οδικά δίκτυα

Από σήμερα εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται στα αεροδρόμια της χώρας, καθώς η φετινή περίοδος των εορτών αναμένεται να είναι «πιο φορτωμένη από αυτήν του 2021, με επάνοδο στα επίπεδα προ πανδημίας», σύμφωνα με την υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια στα μέσα μεταφοράς TSA. Τουλάχιστον 47.500 πτήσεις προβλέπονταν στις ΗΠΑ μόνον για την σημερινή ημέρα, σύμφωνα με την αμερικανική εθνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας FAA.

Η εταιρεία United Airlines ενθάρρυνε τους πελάτες της να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους και ακόμη και να την αλλάξουν χωρίς χρέωση αν είναι δυνατόν. Η θύελλα θα «προκαλέσει σαφώς αναστάτωση», κυρίως καθυστερήσεις, δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά μέσα ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Πιτ Μπούτιτζετζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλη κυκλοφορία αναμένεται επίσης και στο οδικό δίκτυο, καθώς 102 εκατομμύρια Αμερικανοί υπολογίζεται ότι θα πάνε με το αυτοκίνητο στο μέρος που θα περάσουν τις γιορτές, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων (AAA).

Συνολικά περίπου 112 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να διανύσουν οδικώς τουλάχιστον 80 χιλιόμετρα μεταξύ της 23ης Δεκεμβρίου και της 2ας Ιανουαρίου, σύμφωνα με την AAA, δηλαδή ο τρίτος υψηλότερος αριθμός από τότε που άρχισε να κάνει αυτήν την καταμέτρηση, το 2000.

Συναγερμοί για το ψύχος

Προειδοποιήσεις και συναγερμοί για το ψύχος έχουν εκδοθεί σε τμήματα τουλάχιστον 26 πολιτειών, σύμφωνα με την NWS, και εκτείνονται από τα σύνορα με τον Καναδά ως την ακτή του Κόλπου του Μεξικού στο Τέξας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χιόνι δεν είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο όσον αφορά αυτήν την θύελλα, αλλά μάλλον το κρύο και οι άνεμοι. Οι πιο ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονταν στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών ανάμεσα στη χθεσινή νύχτα και αύριο, Παρασκευή, με χιόνι λίγο πάνω από τα 30 εκατοστά. Τον Φεβρουάριο του 2021, η παγωνιά κυρίως στο Τέξας προκάλεσε εκτίναξη της κατανάλωσης ενέργειας, την οποία ακολούθησαν μαζικές διακοπές ρεύματος για αρκετές ημέρες.

Ωστόσο οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της πολιτείας είναι τώρα καθησυχαστικές, καθώς οι θερμοκρασίες που αναμένονται είναι λιγότερο χαμηλές και προβλέπεται να έχουν μικρότερη διάρκεια από τότε.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραφήνα: Τραυματισμένο αλεπουδάκι ψάχνει τροφή στην κεντρική πλατεία

Σήμερα

Η αλεπού φαινόταν εξοικειωμένη με την ανθρώπινη παρουσία, ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο συχνό

Η Τουρκία «παίζει» με τη φωτιά στα Βαλκάνια: Έστειλε χιλιάδες drones καμικάζι στο Κόσοβο

Σήμερα

«Είναι drones μάχης εξοπλισμένα με εκρηκτικούς μηχανισμούς και δυνατότητα να πλήττουν τόσο κινούμενους όσο και στατικούς εχθρικούς στόχους» έγραψε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

14 νεκροί από «εpωτικό τρίγωνο»: «Ήθελαν την ίδια γυναίκα»

Σήμερα

Πέντε ακόμη άτομα τραυματίστηκαν

Η Γερμανίδα δήμαρχος που βρέθηκε μαχαιρωμένη υπέδειξε ως δράστιδα την κόρη της

Σήμερα

Η Ίρις Στάλτσερ ανέκτησε τις δυνάμεις της και μίλησε στην αστυνομία μέσα από το νοσοκομείο

Αλλαξε τη διαθήκη του λίγο πριν το φονικό ο 68χρονος στη Φοινικούντα

Σήμερα

Τα άφησε όλα στον ανιψιό, αποκλήρωσε την ανιψιά του

Βελγίδα πρωταθλήτρια στίβου καταγγέλλει τον προπονητή της: «Μου είπε να βγάλω το εσώρουχο και να ξαπλώσω»

Σήμερα

«Καταιγίδα» έχει ξεσπάσει στον βελγικό αθλητισμό μετά από καταγγελία αθλήτριας για σεξουαλική κακοποίηση από πρώην προπονητή της

Κρήτη: Το ερωtικό παιχνίδι ασφυξίας είχε γίνει επικίνδυνο – 45χρονος κατηγορείται για κακούργημα

Σήμερα

Η 55χρονη είχε δείξει στον σύντροφο της πώς να κάνει ΚΑΡΠΑ σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό - Ο άνδρας υπέβαλε μήνυση στη γυναίκα για ψευδή κατάθεση, συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερη

Κακάο: Σε χαμηλό 20 μηνών οι τιμές του – Ποια χώρα καταργεί τους φόρους σε σοκολάτα και καφέ

Σήμερα

Μπορεί η πτώση της τιμής να αποτελέσει θετική είδηση για τους καταναλωτές, ωστόσο, οι αγορές προειδοποιούν

Ανεπιθύμητη η Χάποελ στην Ισπανία – Η Μπαρτσελόνα δεν της παραχώρησε το γήπεδο για προπόνηση

Σήμερα

Η πολιτική έχει εμπλακεί για τα καλά στον αθλητισμό, με την Μπαρτσελόνα να αρνείται στην Χάποελ Ιερουσαλήμ να προπονηθεί στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», ενώ στη Μανρέσα το κλίμα είναι τεταμένο.

Νέο σοκ στις ΗΠΑ: ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά τη φυλάκιση του δημάρχου και του κυβερνήτη του Σικάγο

Σήμερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τους δύο Δημοκρατικούς την Τετάρτη ότι δεν προστάτευσαν τα μέλη της αστυνομίας μετανάστευσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.