E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στη φυλακή η Καϊλή, αποφάσισε το δικαστήριο

Παραμένει στη φυλακή για άλλον ένα μήνα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής - Απορρίφθηκε το αίτημά της για αποφυλάκιση με βραχιολάκι

Στη φυλακή η Καϊλή, αποφάσισε το δικαστήριο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/12/2022 | 19:59

Στη φυλακή για άλλον ένα μήνα θα παραμείνει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, όπως αποφάσισαν και ανακοίνωσαν οι Βέλγοι δικαστές, μετά την πρωινή απολογία της. Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, όπως είπαν νωρίτερα σήμερα στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της βελγικής πρωτεύουσας, υποστήριξαν ενώπιον των δικαστών ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι αθώα, δεν έχει δωροκηθεί και συνεργάζεται με τις Αρχές.

Δεν κατάφεραν να πείσουν, ωστόσο, τη βελγική Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα €750.000 δεν ήταν τα πρώτα που άφηνε ο Παντσέρι στο σπίτι» - Τι είπε στις πρώτες καταθέσεις της

Νωρίτερα, σε αποκαλύψεις για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή και στην βαλίτσα του πατέρα της, οδηγώντας στη σύλληψή της στις 9 Δεκεμβρίου καθώς κρίθηκε ότι δεν καλύπτεται πλέον από την ασυλία της, προχώρησε η ιταλική ιστοσελίδα Il Fatto Quotidiano, μεταφέροντας όσα φέρεται να είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν και στον επικεφαλής της επιχείρησης, εισαγγελέα διαφθοράς, Μισέλ Κλεζ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εύα Καϊλή εμφανίζεται να λέει ότι τα 750.000 ευρώ δεν ήταν τα πρώτα χρήματα που άφηνε ο Αντόνιο Παντσέρι στο σπίτι της: «Το είχε κάνει και πριν τον κορωνοϊό όταν είχε αφήσει κάποια χρήματα και στη συνέχεια ήρθε να τα πάρει. Εμπιστεύεται τον Φραντσέσκο (σ.σ. Τζιόρτζι) περισσότερο από το διαμέρισμά του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην έρωτηση, δε, για το αν έχει κάποια εξήγηση για τη συμπεριφορά αυτή του Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του Κατάρ-gate, η Εύα Καϊλή εμφανίζεται να απαντάει «εκτιμώ ότι είναι λόγω της ασυλίας μου». «(σ.σ. Ο Τζιόρτζι) Ήταν ο συνεργάτης που "φύλαγε κάτι για λογαριασμό του και πιθανότατα για το σημερινό αφεντικό του, Αντόνιο Κοτζολίνο» φέρεται να είπε, επίσης, η κυρία Καϊλή.

«Δεν μπορούσε να πει όχι»


Κατά το δημοσίευμα στις σύντομης διάρκειας δηλώσεις της μπροστά στους αστυνομικούς (στις 10 Δεκεμβρίου) και τον εισαγγελέα Κλεζ (στις 11 Δεκεμβρίου) η Εύα Καϊλή αναφέρθηκε σε πολλά ονόματα «ορισμένα και βαριά». Ανάμεσά τους, αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα, τα ονόματα εκείνων με τους οποίους προσπάθησε να επικοινωνήσει μετά την έφοδο των Βέλγων αστυνομικών στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες - ο ένας ήταν ο Αντόνιο Παντσέρι και οι άλλοι δύο οι ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρία Αρένα.

Η Εύα Καϊλή εμφανίζεται, επίσης, να υποστηρίζει την απολογία Τζιόρτζι ο οποίος είχε πει ότι «τυφλώθηκα από το χρέος στον Παντσέρι». Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής φέρεται να είπε «ο Φραντσέσκο δεν μπορούσε να πει όχι, ήταν πολύ ευγενικός. Ίσως να έπρεπε να πω κάτι γιατί είμαι μεγαλύτερη».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Χτες

Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Χτες

Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Χτες

Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Χτες

Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Χτες

Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Χτες

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Μπενφίκα: Βρέθηκε νεκρός ο αρχηγός των οργανωμένων κοντά στο «Ντα Λουζ»

Χτες

Η είδηση του θανάτου του Σέρτζιο Καετάνο, ηγέτη των «Red Devils» της Μπενφίκα, επισκίασε την πρόκριση των Αετών στους «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας, με την υπογραφή Βαγγέλη Παυλίδη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.