E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΗΠΑ: «Είναι σαν εμπόλεμη ζώνη» ‑ 37 οι νεκροί από την κακοκαιρία

Έχει επηρεαστεί το 60% των Αμερικανών

ΗΠΑ: «Είναι σαν εμπόλεμη ζώνη» ‑ 37 οι νεκροί από την κακοκαιρία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/12/2022 | 09:05

Τους 37 έφτασαν σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του CNN οι νεκροί από την ιστορικών διαστάσεων κακοκαιρία που σαρώνει ΗΠΑ και Καναδά τα τελευταία 24ωρα προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

Η εκτίμηση των αρχών είναι, μάλιστα, ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς οι αναφορές που λαμβάνουν από τα σωστικά συνεργεία είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους αλλά δεν έχει γίνει ακόμα εφικτό να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για την ταυτοποιήση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για «επική κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στη ζωή μας» έκανε λόγο η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης τονίζοντας ότι ήταν σχεδόν αδύνατη η μετακίνηση των σωστικών συνεργείων ακόμα και των εκχιονιστικών. «Μιλάμε για εμπόλεμη ζώνη» πρόσθεσε η ίδια. Είναι ενδεικτικό ότι οι αρχές σε αρκετές πολιτείες έχουν επιτάξει ιδιωτικά snowmobiles προκειμένου να προσεγγίσουν εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Ενδεικτική της έκτασης και της έντασης της κακοκαιρίας ότι από αυτή έχει επηρεαστεί σχεδόν το 60% του πληθυσμού των ΗΠΑ βάσει των ανακοινώσεων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα είναι τόσο σφοδρά ώστε θα μπορούσαν να προκληθούν κρυοπαγήματα μέσα σε λεπτά σε ορισμένες περιοχές για όσους είναι εκτεθειμένοι στο κρύο, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νεκροί από την κακοκαιρία έχουν καταγραφεί, μεταξύ άλλων, σε Κολοράντο, Κάνσας, Οκλαχόμα, Νεμπράσκα και Νέα Υόρκη ενώ θύματα, ατυχήματα και καταστροφές καταγράφει και ο Καναδάς.

Αυτό που βιώσαμε ήταν σαν τυφώνας κατηγορίας 3 ανάμεικτος με χιόνι, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπάφαλο, μιας από τις περιοχές που επλήγησαν σφοδρότερα από την κακοκαιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χιόνι σε αυτήν την περιοχή της δυτικής Νέας Υόρκης έφτασε σε ύψος το 1,2 μέτρο με νεκρούς να εντοπίζονται σε αυτοκίνητα και σε σωρούς από χιόνι στην άκρη του δρόμου.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ δήλωσε, επίσης, ότι είναι σε επαφή με τον Λευκό Οίκο και ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ανταποκριθεί στο αίτημα της Πολιτείας να την κηρύξει σε κατάσταση καταστροφής. «Θα περάσει στην ιστορία ως η καταστροφικότερη καταιγίδα στο Μπάφαλο. Είναι ιστορικών διαστάσεων και ακόμη είμαστε στα μισά», είπε η Χόκουλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χειμερινή καταιγίδα που έφερε πολικές θερμοκρασίες από της Βόρειες Μεγάλες Κοιλάδες μέχρι τα σύνορα με το Μεξικό, κινείται προς τα ανατολικά, αφού άφησε εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και έγινε αφορμή να ακυρωθούν χιλιάδες πτήσεις εν μέσω της εορταστικής περιόδου.

Η ηλεκτροδότηση δεν θα αποκατασταθεί πλήρως στο Μπάφαλο πριν από σήμερα, Δευτέρα, προειδοποίησαν οι αρχές και κάλεσαν κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, καθώς οι δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι. Σύμφωνα, δε, με το τελευταίο δελτίο της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (NWS) αναμένεται να πέσουν από 30 έως 60 εκατοστά χιονιού ακόμα μέχρι τη νύκτα.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται ότι θα επιστρέψουν «στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα έως τα μέσα της εβδομάδας», σύμφωνα με τη NWS.

Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες, Κυριακή, και προστίθενται στις περίπου 3.500 που είχαν ακυρωθεί το Σάββατο και στις 6.000 άλλες που είχαν ακυρωθεί την Παρασκευή, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightaware.com.



[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κεφαλονιά: Βυθισμένο στα λασπόνερα το νησί εδώ και 48 ώρες – Αποκλεισμένα σπίτια και κάμποι που έγιναν λίμνες

Πριν 11 ώρες

Πλημμυρισμένη παραμένει εδώ και 48 ώρες η Κεφαλονιά, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας την Παρασκευή

Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά την ψυχρολουσία από τις ΗΠΑ

Χτες

Στην έκτακτη συνάντηση της Δευτέρας θα μετέχουν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Δανία, πιθανόν και η Ολλανδία

Σέρρες: Θλίψη στην κηδεία της 52χρονης που δολοφόνησε ο σύζυγός της – Φρουρούμενος ο γιος αποχαιρέτησε τη μητέρα του

Χτες

Ο γιος της γυναίκας είναι έγκλειστος στις φυλακές Νιγρίτας και πήρε ειδική άδεια

Ισχυρός σεισμός στο Αγιον Όρος

Χτες

Έντονη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στο Αγιον Όρος, το απόγευμα του Σαββάτου

Ακης Τσελέντης για Σαντορίνη: «Ποιον δουλεύετε βρε άθλιοι;» είπε για την παράνομη δόμηση

Χτες

«Αυτή η εξόφθαλμη παρανομία ξεκίνησε πολύ πιο πριν από την έναρξη της σεισμικότητας!»

Σύμη ‑ Πατέρας 13χρονης: «Ο 15χρονος έδινε ναρκωτικά στην κόρη μου και την εξουσίαζε»

Χτες

Απίστευτα τα όσα αποκαλύπτονται στη Σύμη για την 13χρονη που σχεδίαζε να σκοτώσει τη μητέρα της, σε συνεργασία με τον 15χρονο φίλο της

Ηχηρή παρέμβαση Ντράγκι για την ευρωπαϊκή οικονομία: Ξεχάστε τις ΗΠΑ, η Ευρώπη έχει επιβάλει δασμούς στον εαυτό της

Χτες

Τα εσωτερικά εμπόδια της Ευρώπης ισοδυναμούν με δασμούς 45% για τη μεταποίηση και 110% για τις υπηρεσίες

Τραγωδία στην Κύπρο: Πενταμελής οικογένεια κάηκε ζωντανή στη Λεμεσό

Χτες

Οι ένοικοι των άλλων οροφοδιαμερισμάτων του κτήριο κατάφεραν να εξέλθουν έγκαιρα, προτού επεκταθεί η φωτιά.

Σύμη: Ο 15χρονος φίλος της 13χρονης την πίεζε και την απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα της

Χτες

Τα δύο ανήλικα είχαν καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας της μητέρας του κοριτσιού στη Σύμη - Αδιανότητη καταγγελία

Λήξη συναγερμού για το «ύποπτο αντικείμενο» στη Ρηγίλλης – Το εξέτασε το ΤΕΕΜ, δεν ήταν επικίνδυνο

Χτες

Ένα «ορφανό» τσαντάκι το αντικείμενο που προκάλεσε την προσοχή

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το απόγευμα – Πού θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Χτες

Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από το μεσημέρι της Κυριακής

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.