E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου

Το φρικιαστικό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/12/2022 | 13:02

Το δικό τους μήνυμα μέσα από τα social media στέλνουν τα αδέρφια της Ζωής Δαλακλίδου που πριν από δέκα χρόνια βιάστηκε, δολοφονήθηκε και κάηκε ζωντανή από τον Χρήστο Παπάζογλου.

«Να τραγουδάτε αλλά και να ΜΙΛΑΤΕ ΔΙΧΩΣ ΦΟΒΟ.10 Χρόνια τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.(27-12-2012. 27-12-2022). Πέρασαν τόσο γρήγορα που ήταν σαν να έγινε χθες,σήμερα,αύριο.Άλλαξαν πολλά, έχεις παρέα τη μαμά και είσαι ξανά στην αγκαλιά της και ξανά στην αγκαλιά σου. Το μόνο που δεν άλλαξε είναι το χαμόγελό σου και η αίσθηση ότι σε έχω δίπλα μου, πάντα . Είσαι ο Άγγελός μας» γράφει στην ανάρτησή του ο ένας από τους δύο αδερφούς της Ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Συγκλονιστική είναι και η ανάρτηση της Ελένης Δαλακλίδου για την αγαπημένη της αδερφή.

«10 χρόνια πριν…Ακριβώς τέτοια ώρα ήμασταν έξω και διασκέδαζε η κάθε μία με την παρέα της…Που να φανταστούμε λίγες ώρες αργότερα τι θα ξημέρωνε…Το τελευταίο μήνυμα σου: είμαι στο τάδε μαγαζί άμα θέλεις έλα.Και δεν πήγα, γύρισα σπίτι…και ξαφνικά, σαν ψέμα, ξεκίνησε ο δικός μας εφιάλτης, με το δικό σου μαρτύριο.Δεν γίνεται να το ξεχάσεις, δεν γίνεται να μην θυμάσαι τι πέρασες. Εικόνες και στιγμές που δεν φεύγουν από το μυαλό σου. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες χαρές και αν είχαμε στη ζωή μας. Και το παράπονο μας είναι ότι ένα κομμάτι μας λείπει. Μόνο μέσα από τα όνειρα μας μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου. Μόνο από εκεί σου λέγαμε τα νέα μας.Και τα κομμάτια γίνανε δύο. Και ο πόνος μεγάλωσε, με την μόνη παρηγοριά ότι δεν είσαι μόνη εκεί. 10 χρόνια και είναι σαν ψέμα. Να ‘σαι καλά ψυχή μου εκεί πάνω. Μας λείπεις, μας λείπετε. Πάντα»γράφει η αδερφή της στο Facebook.


Το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο
Ήταν λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2012, όταν η Ελλάδα συγκλονίστηκε από ένα φρικιαστικό έγκλημα πρωτοφανούς αγριότητας. Το πτώμα της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου είχε βρεθεί κάτω από το μπαλκόνι του πατρικού της στην Ξάνθη, όπου είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη όπου ζούσε για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά της. Ο 27χρονος τότε Χρήστος Παπάζογλου βίασε, κακοποίησε βάναυσα, χτύπησε αλύπητα και στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την κοπέλα. Η φωτιά που έβαλε στο κορμί της επεκτάθηκε σε δύο δίκυκλα και -κατά τραγική σύμπτωση- προσπάθησαν να τη σβήσουν ο πατέρας και ο αδελφός της, χωρίς να αντιληφθούν ότι καιγόταν και η 34χρονη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άτυχη Ζωή Δαλακλίδου επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι της όταν της επιτέθηκε στην εξώπορτα του σπιτιού της, ο δράστης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 34χρονη βιάστηκε κατά φύση και παρά φύση ενώ στη συνέχεια κακοποιήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο αφού στα γεννητικά της όργανα βρέθηκαν δύο μεγάλες τομές.

Προηγουμένως, ο δράστης την ακινητοποίησε χτυπώντας το κεφάλι της στο δάπεδο. Στη συνέχεια, για να της κλείσει μια και καλή το στόμα, πήρε βενζίνη από τα μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα στην πιλοτή, την περιέλουσε και της έβαλε φωτιά ενώ ακόμη είχε τις αισθήσεις της. Η άτυχη Ζωή άρχισε να ουρλιάζει από τους φρικτούς πόνους και λίγο μετά άφησε την τελευταία της πνοή.

Ύστερα από έρευνες οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 27χρονο που, αν και αρχικά αρνήθηκε την αποτρόπαιη πράξη του, στη συνέχεια αναγκάστηκε να ομολογήσει. Εξάλλου, τα στοιχεία σε βάρος του ήταν συντριπτικά. Το κινητό της 34χρονης βρέθηκε στο σπίτι του, ενώ αποτύπωμά του εντοπίστηκε σε ένα αυτοκίνητο στην πιλοτή όπου διέπραξε το στυγερό έγκλημα. Ακόμη μεγαλύτερο σοκ είχε προκαλέσει τότε η κυνική ομολογία του ότι έβαλε φωτιά στην 34χρονη γιατί φοβόταν ότι θα τον αναγνώριζε. «Έτσι μου ήρθε και το έκανα. Την ήξερα και μου άρεσε. Την είδα τυχαία μπροστά μου και την ακολούθησα. Της επιτέθηκα όταν έβαζε τα κλειδιά στην πόρτα. Θα με αναγνώριζε και για αυτό την έκαψα», είχε πει στην απολογία του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προσοχή: Πρόστιμο σε όλους τους οδηγούς αν δεν έχουν αυτό το εξάρτημα στο αυτοκίνητο

Σήμερα

Ακόμα και σήμερα, με τόση δημοσιότητα πολλά είναι τα πρόστιμα που πέφτουν

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποιός Kianna Underwood

Σήμερα

Η αστυνομία αναφέρει ότι και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν το σημείο του δυστυχήματος και δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

Τον απέλυσαν για… ρέστα καφέ και τώρα η εταιρεία πληρώνει αποζημίωση‑μαμούθ!

Σήμερα

Μια «διαμάχη» για τα ρέστα από έναν αυτόματο πωλητή καφέ κόστισε τη θέση εργασίας ενός υπαλλήλου μιας εταιρείας από τη Μπρέσια της Ιταλίας

Επίδομα θέρμανσης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα χρήματα

Σήμερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι στην αίτησή τους για το επίδομα θέρμανσης για να μην χάσουν την επιδότηση

Βιρτζίνια: Η αστυνομία ψάχνει ύποπτο και εκείνος απαντά κάτω από τη φωτογραφία του!

Σήμερα

Υποσχέθηκε να παραδοθεί, ζήτησε συγγνώμη για το στήσιμο και τελικά εμφανίστηκε με selfie

Σύρος: Αντικρουόμενες καταγγελίες μεταξύ 16χρονων μαθητών ‑ Καταγγελία για ξυλοδαρμό και παρενόχληση

Σήμερα

Στο επίκεντρο σοβαρό περιστατικό μεταξύ ανηλίκων με διαφορετικές εκδοχές από τις δύο πλευρές

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Σήμερα

Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της Λόρας: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Σήμερα

Συμπληρώθηκαν δέκα ημέρες από την τελευταία της εμφάνιση της 16χρονης

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Χτες

«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.