E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τα αθλητικά γεγονότα και στιγμές που σημάδεψαν το 2022

Ουκ ολίγες διοργανώσεις για πρώτη χρονιά μετά την πανδημία

Τα αθλητικά γεγονότα και στιγμές που σημάδεψαν το 2022
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Τα αθλητικά γεγονότα του 2022 ήταν αρκετά και μας έφεραν πάλι πίσω, πιο κοντά στην κανονικότητα, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, που έβαλε κάποια πράγματα στον πάγο ή ανάγκασε πολλές διοργανώσεις να διεξαχθούν υπό διαφορετικές συνθήκες. Το 2022, οι διοργανώσεις ήταν και πολλές και διεξήχθηκαν όπως τις ξέρουμε, με εξαίρεση εκείνη που έκλεισε τη χρονιά, το Μουντιάλ του Κατάρ, το οποιο για πρώτη φορά στην ιστορία του, έλαβε χώρα τον χειμώνα...

Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2021

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χρονιά άρχισε με ποδόσφαιρο και τελείωσε με ποδόσφαιρο. Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής είναι η κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων της ηπείρου, και παρόλο είχε το 2021 στο τέλος του, ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου. Νικήτρια αναδείχθηκε η Σενεγάλη, η οποία κέρδισε στον τελικό στα πέναλτι την πολυνίκη του θεσμού Αίγυπτο, σε μια μονομαχία των τότε συμπαικτών στη Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυο ημέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής είχαν ξεκινήσει οι 24οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που έλαβαν χώρα στο Πεκίνο. Οι Νορβηγοί ήρθαν πρώτοι στα μετάλλια, έχοντας και τα περισσότερα χρυσά, με 16, αλλά και τα περισσότερα στο σύνολο, με 37. Οι Έλληνες αθλητές δεν κατάφεραν δυστυχώς να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο.

Πόλο Γυναικών - Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πόλο γυναικών είναι το πιο επιτυχημένο συλλογικό άθλημα στην Ελλάδα. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο στις 3 Απριλίου κερδίζοντας στον τελικό με 11-7 την ισπανική Σαμπαντέλ. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού ανέβασαν και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης το ελληνικό πόλο και άρχισαν να χτίσουν μια δυναστεία.

Champions League - Ρεάλ Μαδρίτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Champions League είναι η πιο διαφημισμένη, πιο σημαντική και πιο ακριβή διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου. Εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου παρακολουθούν την διοργάνωση κάθε χρόνο και ακόμα περισσότερο τον τελικό της διοργάνωσης. Εκεί συναντήθηκαν η Λίβερπουλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τη βασίλισσα να επικρατεί με 1-0 και να κατακτά τον 14ο τίτλο τους, φτάνοντας να έχει διπλάσιους από τη δεύτερη Μίλαν.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2022

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου του 2022, διεξήχθη στο Μόναχο από τις 15 μέχρι τις 21 Αυγούστου. Η Γερμανία κατέκτησε τα περισσότερα χρυσά μετάλλια, το Ηνωμένο Βασίλειο τα περισσότερα στο σύνολο, ενώ η ελληνική αποστολή επέστρεψε με 5 μετάλλια στις αποσκευές της, 4 χρυσά και 1 ασημένιο, για να καταταγεί 4η στον πίνακα μεταλλίων. Τα 4 χρυσά μετάλλια κατέκτησαν: 2 η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σε 20 και 35 χιλιόμετρα βάδην, ένα ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος και ένα η Ελίνα Τζένγκο στο ακόντιο. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε επίσης η Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ.

Ευρωμπάσκετ 2022

Η Ελλάδα μετά από χρόνια μπήκε στη διοργάνωση πλήρης και όντας ένα από τα φαβορί. Κάτι που επιβεβαίωσε και στη φάση των ομίλων κάνοντας 5 νίκες σε 5 αγώνες, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ξεχωρίζει. Στη φάση των 16, κλήθηκε να περάσει το εμπόδιο ενός κακού της δαίμονα, της Τσεχίας και τα κατάφερε. Αλλά η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να βρεθεί απέναντι στην οικοδέσποινα Γερμανία, η οποία σε μια βραδιά που είχε το εξωπραγματικό 55% στα τρίποντα, κατάφερε να αποκλείσει την εθνική. Πάντως ο νικητής της διοργάνωσης ήταν ξανά η Ισπανία, για 4η φορά στις τελευταίες 6 διοργανώσεις, αν και δεν ήταν στα πρώτα φαβορί.

Μουντιάλ 2022

Το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν ήδη στο στόχαστρο πριν καν αρχίσει. Το σκάνδαλο ανάθεσης, οι θάνατοι των εργατών και η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, είχαν κάνει πολλούς να ξεκινήσουν μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ. Στον αγωνιστικό χώρο πάντως, το ποδόσφαιρο που είδαμε ήταν από τα καλύτερα της ιστορίας στη διοργάνωση, αφού και οι παίκτες βρίσκονταν σε φουλ φόρμα. Ήταν το τελευταίο Μουντιάλ για διάφορους παίκτες, με σχεδόν όλον τον πλανήτη να έχει εστιάσει στον Λιονέλ Μέσι και την Αργεντινή. Σε έναν απίθανο τελικό, που η κανονική διάρκεια έληξε 2-2 και η παράταση 3-3, η παρέα του Λιονέλ Μέσι κέρδισε το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο για την Αργεντινή και το πρώτο μετά από 36 χρόνια.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη

Σήμερα

Το promo του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου

Πώς ήταν η καθημερινή ζωή στον Μεσαίωνα;

Σήμερα

Δύσκολη, ανυπόφορη, ατελείωτη

Γιατί η Κίνα έχει 65 εκατομμύρια άδεια σπίτια

Σήμερα

Ολόκληρες πόλεις που χτίστηκαν αλλά δεν κατοικήθηκαν ποτέ

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όριο ζωής 150 ετών, αλλά πώς θα τα φτάσουν;

Σήμερα

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν για πάντα, αλλά δεν έχουμε φτάσει καν στο όριο για το πόσο θα αντέξει το σώμα μας

Πώς περνάς το Πάσχα όταν είσαι vegan;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Σήμερα

Τι τρως και πώς είναι τα οικογενειακά τραπέζια

Γνωρίστηκαν online και σύντομα έμειναν μαζί: Μια σχέση που κατέληξε σε φόνο

Χτες

Ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ο σύντροφός σου

Ατύχημα ή δολοφονία; Ο μυστηριώδης θάνατος μιας διάσημης χολιγουντιανής σταρ

Χτες

Ο θάνατος της παραμένει τυλιγμένος στο μυστήριο και έχει πυροδοτήσει πολλές θεωρίες όλα αυτά τα χρόνια

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.