E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

17χρονος επανήλθε από κώμα λίγο πριν οι γονείς του δωρίσουν τα όργανά του

Νοσηλευόταν σε κώμα μετά από τροχαίο, τον περασμένο Αύγουστο

17χρονος επανήλθε από κώμα λίγο πριν οι γονείς του δωρίσουν τα όργανά του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/1/2023 | 12:50

Βρισκόταν σε καταστολή μετά από τροχαίο και η μητέρα του σκεφτόταν να δωρίσει τα όργανά του. Κι όμως τότε, συνέβη το απίστευτο. Ο εγκέφαλός του άρχισε να αντιδρά και πλέον βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης.

Ο λόγος για τον 17χρονο Ταξιάρχη Κάιτατζη από τον Μόλυβο, που σύμφωνα με τον ιστότοπο stonisi.gr, νοσηλευόταν σε κώμα μετά από τροχαίο, τον περασμένο Αύγουστο. Έκτοτε, υπεβλήθη σε πολύ δύσκολες επεμβάσεις, με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον σώσουν και τη μητέρα του να σκέφτεται να δωρίσει τα όργανά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά όμως ο εγκέφαλος του 17χρονου άρχισε να δίνει σημεία ζωής και επέστρεψε στη ζωή!

Η περιπέτεια του 17χρονου

Όλα ξεκίνησαν στο βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο Ταξιάρχης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξεκίνησε να επιστρέψει με το δίκυκλο του στον Μόλυβο. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής πρόλαβαν να σταματήσουν την παρέα του, που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Ταξιάρχη. Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο χειρουργείο, ο νευροχειρούργος Πέτρος Σουρτζής μαζί με την ομάδα του, έδωσε μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Τον μετέφεραν στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε. Λίγες μέρες μετά, έγινε δεύτερη επέμβαση όπου του αφαιρέθηκαν τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση.

Πλέον, αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον εγκέφαλό του. Η μητέρα του σκέφτηκε να δωρίσει τα όργανά του, για να δώσει ζωή σε άλλους ασθενείς.

Κι όμως τελικά ο εγκέφαλος του άρχισε να αντιδρά. Πολλοί μίλησαν για θαύμα. Στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα της γιορτής του και της γιορτής του προστάτη του Αρχαγγέλου, ο νεαρός μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα και η μητέρα του μιλάει stonisi.gr.
«Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του.

Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης.

«Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν το παιδί μου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Το νευροχειρούργο Πέτρο Σουρτζή και όλη την ομάδα του. Γιατρούς, νοσηλευτές όλους και όλες. Τους γιατρούς και το Προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας. Τους φυσικοθεραπευτές Πάρη Ταρατόρη και Χριστόδουλο Προβέτζα» δήλωσε η Αφροδίτη Γκάγκα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.