E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Β. Παπαζάχος: Στα επόμενα 10 χρόνια στην Κεφαλονιά θα έχουμε σεισμό 7 Ρίχτερ

Τι είπαν οι ειδικοί στην ετήσια ομιλία της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας

Β. Παπαζάχος: Στα επόμενα 10 χρόνια στην Κεφαλονιά θα έχουμε σεισμό 7 Ρίχτερ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/1/2014 | 00:00

Την ώρα που η Κεφαλονιά μετρά ακόμη τις πληγές της από το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ και η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται, δηλώσεις επιστημόνων έρχονται να εντείνουν τους φόβους των κατοίκων για μία μεγαλύτερη σεισμική δόνηση από εκείνη της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καθηγητής Βασίλης Παπαζάχος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην ετήσια ομιλία της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας με θέμα «Η Πρόγνωση των Σεισμών», είπε: «Με βάση το μεσοπρόθεσμο μοντέλο πρόγνωσης σεισμών που χρησιμοποιούμε, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια θα υπάρξει σεισμός στην περιοχή του Ιονίου στην Κεφαλονιά, ο οποίος θα είναι 7 Ρίχτερ».

Και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), κ. Κώστας Μακρόπουλος, σε δηλώσεις του στη συγκεκριμένη ημερίδα, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Παπαζάχο, τόνισε: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός να έχουμε και μεγαλύτερο σεισμό στην Κεφαλονιά, γιατί το 1953 είχαμε στην αρχή έναν των 6,4 και μετά ήρθε εκείνος των 7,2 Ρίχτερ».

Έτσι, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει οι κρίσιμες ώρες των 72 ωρών, ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε την Κυριακή την Κεφαλονιά δεν αποκλείεται να μην είναι ο κύριος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται πως το 1953 ο πρώτος σεισμός έγινε την Κυριακή, 9 Αυγούστου, με μέγεθος 6,4 Ρίχτερ και με επίκεντρο τον Σταυρό της Ιθάκης. Στις 11 Αυγούστου, ένας ακόμη πιο δυνατός σεισμός συντάραξε τους Κεφαλονίτες. Ήταν 6,8 Ρίχτερ και τον διαδέχτηκαν δέκα μετασεισμοί την ίδια μέρα, οι μεγαλύτεροι των οποίων είχαν μέγεθος 5,3 και 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου του 1953, ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ θα αποτελέσει το προμήνυμα για την καταστροφή που επρόκειτο να ακολουθήσει. Ο επόμενος σεισμός που έγινε την ίδια μέρα ήταν 7,2 Ρίχτερ και ισοπέδωσε τα πάντα στο νησί, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και μνήμες που ακόμη παραμένουν νωπές.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εικόνες σαν από το «Stanger Things» στον ουρανό του Θιβέτ ‑Δείτε το σπάνιο φυσικό φαινόμενο των red sprites

Πριν 8 ώρες

Σε υψόμετρο άνω των 5.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σιδηρόδρομος: Ελάχιστα 24ωρα μετά την επανασύνδεση της Φλώρινας επέστρεψαν τα... λεωφορεία

Πριν 8 ώρες

Το πρόβλημα οφείλεται στις ελλείψεις τροχαίου υλικού,

Καλαμάτα: Ο 41χρονος χτυπούσε και κλωτσούσε την Βασιλική ακόμα κι όταν ήταν έγκυος

Πριν 8 ώρες

«Από τα 17 την έδερνε. Μέχρι τα 39 πόσα χρόνια είναι;»

Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός

Πριν 8 ώρες

Και στο να δημιουργηθούν «πιλοτικές ζώνες» υπό τον αποκλειστικό έλεγχο του λιβανικού στρατού

Θερμαϊκός: Νέα έξαρση φυτοπλαγκτόν καλύπτει τη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

Χτες

Έχει καλυφθεί μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου

Η Δήλος βυθίζεται ένα εκατοστό τον χρόνο

Χτες

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μελέτης

Πανζουρλισμός για Σπανούλη: Έπεσε το σάιτ της ΚΑΕ Αρης όταν ανακοινώθηκε ο «Kill Bill»!

Χτες

Η εποχή Βασίλη Σπανούλη στον Αρη ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο

Καλλιάνος ‑ Κακοκαιρία express και μετά 36άρια ‑ Ποιες περιοχές θα είναι στο «κόκκινο»

Χτες

Μπόρες και καταιγίδες από την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται από το Σάββατο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.