6 στους 10 Ιταλούς καταναλώνουν ληγμένα τρόφιμα
Τι έδειξε έρευνα

Δημοσίευση 9/2/2014 | 00:00
«Έξι Ιταλοί στους δέκα καταναλώνουν ληγμένα τρόφιμα» αναφέρει έρευνα του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti, η οποία διεξήχθη μέσω διαδικτύου και αφορά τους 12 τελευταίους μήνες.
Το 37% των ερωτηθέντων, ανέφερε η έρευνα Coldiretti, έχει καταναλώσει τρόφιμα έως και επτά ημέρες μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους, ενώ ένα 15% τα έχει καταναλώσει ακόμη κι ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης τους.
Αυτή η νέα συνήθεια μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία των καταναλωτών – στην καλύτερη περίπτωση, αυτό που τρώνε δεν έχει πια θρεπτικές ουσίες.
«Πρόκειται για μια ακόμη επίπτωση της οικονομικής κρίσης και τις περικοπής των εξόδων των νοικοκυριών, ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας», αναφέρεται.
Όπως αποδείχτηκε, τα μόνα καταστήματα τα οποία τους τελευταίους δώδεκα μήνες κατέγραψαν μια μικρή άνοδο των πωλήσεων είναι τα λεγόμενα «discount καταστήματα», τα εκπτωτικά καταστήματα.
Κατά τη διάρκεια του 2013, τα ιταλικά νοικοκυριά κατανάλωσαν συνολικά 320 κιλά φρούτων και λαχανικών. Το 2000 το αντίστοιχο νούμερο υπερέβαινε τα 420 κιλά.