E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βέροια: «Πιστεύω ότι το παιδί μου ζει», λέει η 29χρονη

«Μου λένε ψέματα»

Βέροια: «Πιστεύω ότι το παιδί μου ζει», λέει η 29χρονη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/1/2023 | 15:24

Η 29χρονη που ομολόγησε ότι πέταξε η ίδια το 11 μηνών βρέφος της στα παγωμένα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, φέρεται να επιμένει ότι το παιδί της βρίσκεται στη ζωή και να μην έχει αποδεχθεί ότι το έχει σκοτώσει.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπισή της, Αντώνης Μπιδέρης, «επιμένει ότι το παιδί της παραμένει ζωντανό και δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει φύγει από τη ζωή. Μέχρι και αυτήν την ώρα επιμένει και ελπίζει το παιδί να είναι εν ζωή». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη ανέφερε σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης, πως «μου λένε ψέματα ότι το παιδί μου έχει πεθάνει, πιστεύω ότι ζει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Μπιδέρη, η φερόμενη ως δράστιδα του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο και κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της, έχει επικοινωνήσει με τη μητέρα της και τον παππού της, ωστόσο, παρά τη πρόθεση που υπάρχει ούτως ώστε να την επισκεφτούν στον χώρο που κρατείται, αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοιό σχετικά με τα επισκεπτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορούμενη, μια εβδομάδα μετά τη σύλληψή της για τον θάνατο του παιδιού της, ομολόγησε το πρωί τηςΔευτέρας, κατά τη διάρκεια αναπαράστασης που έγινε στο σημείο με εντολή και παρουσία ανακριτή, ότι η ίδια ήταν αυτή που έριξε το βρέφος της στο νερό, ωστόσο υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να το σκοτώσει, χωρίς όμως να εξηγήσει γιατί προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη.

Μάλιστα, δεν χρειάστηκε περισσότερα από μερικά λεπτά αφότου μεταφέρθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη στο φράγμα του Αλιάκμονα, για να πει στον ανακριτή πως θέλει να ανασκευάσει όσα υποστήριζε επτά ημέρες τώρα σχετικά με την υπόθεση και να παραδεχτεί πως δεν επρόκειτο για ατύχημα. Παράλληλα είπε ότι το μωρό δεν διέφυγε της προσοχής της την ώρα που έπαιζε με το κινητό της, όπως υποστήριζε μέχρι σήμερα το πρωί, αλλά τελικά η ίδια ήταν αυτή που έριξε το μωρό στο νερό και μετά αποχώρησε από το φράγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλω να ανακαλεσω και να αλλάξω τη κατάθεση μου. Αυτά που είπα δεν συνέβησαν. Εγώ έριξα το παιδί στο νερό», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες. Η 29χρονη, η οποία αντιμετωπίζει χρόνια ψυχικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν αρκετές φορές σε Ψυχιατρική Κλινική, φέρεται να αρνήθηκε πως είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και δεν μπόρεσε να εξηγήσει τον λόγο που προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη της. «Πώς είναι δυνατόν να βρήκατε το παιδί μου σε άλλη προβλήτα από όπου το έριξα. Εσείς λέτε ότι πέθανε, δεν σας πιστεύω», φέρεται να είπε, επίσης, κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης.

Σημειώνεται ότι η αναπαράσταση - αυτοψία είχε συνολική διάρκεια μίας ώρας και 40 λεπτά, ενώ έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν παραδέχθηκε σήμερα πως η ίδια πέταξε το μωρό στα παγωμένα νερά, ήταν ψύχραιμη, ενώ στη συνέχεια έθετε και η ίδια ερωτήσεις στον ανακριτή. Παράλληλα αύριο η 29χρονη αναμένεται να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, έπειτα από αίτημα του ανακριτή.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της 29χρονης, η κατηγορούμενη αποδέχθηκε την κλήση και παρασταθηκε στην αναπαράσταση αυτοψίας που διέταξε ο ανακριτής του Πρωτοδικείου Βέροιας, παρά το γεγονός ότι είχε δικαίωμα να αρνηθεί, εφόσον το επιθυμούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βρεθήκαμε στο σημείο, η διαδικασία διήρκησε μία ώρα και 40 λεπτά και διευκρινίστηκαν καίρια σημεία της δικογραφίας. Μετά από επτά ημέρες είναι η πρώτη φορά που ανασκευαζεται η αρχική της κατάθεση, διαφέρουν τα περιστατικά που αφορούν το σημείο της πτώσης του βρέφους στο νερό και από εδώ και πέρα η ανάκριση συνεχίζεται και είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο», ανέφερε ο κ. Μπιδέρης.

Ακόμη θέλησε να αποφύγει τη λέξη «ομολόγησε» καθώς, όπως είπε, «κάθε έγκλημα είναι σύνθετο από δύο παράγοντες. Πρώτον την πράξη που οδηγεί σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα και, δεύτερον, την πρόθεση του να παραχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Ως προς την πράξη, αυτό που ειπώθηκε σήμερα μοιάζει πολύ με την αρχική υπόθεση του κατηγορητηριού (σ.σ. ότι έριξε η ίδια το μωρό στο νερό). Ως προς την ανθρωποκτόνο πρόθεση αυτή εκλείπει και δεν την παραδέχθηκε. Άρα, λοιπόν, εγώ προσωπικά ως συνήγορός της θα επιφυλαχθώ προς την ομολογία, καθώς πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την ποινική υπόθεση θα παίξει το αποτέλεσμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί αύριο από καθηγητή πανεπιστημίου».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Σήμερα

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Σήμερα

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Σήμερα

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Σήμερα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Σήμερα

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Σήμερα

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Σήμερα

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Σήμερα

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.