E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο ξεχασμένος έρωτας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Η Φρειδερίκη τον έστειλε στα σύνορα για να τον απομακρύνει»

Ο ξεχασμένος έρωτας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για την Αλίκη Βουγιουκλάκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Ένα σχεδόν ξεχασμένο ειδύλλιο έφερε στην επιφάνεια, ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σε ηλικία 83 ετών. Αυτό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που στις αρχές της δεκαετίας του ’60, δεν ήταν καθόλου άγνωστο και είχε απασχολήσει σύσσωμο τον ελληνικό τύπο αλλά και τον διεθνή, ο οποίο έκανε λόγο για τον έρωτα του «πρίγκιπα και της Eλληνίδας Grace Kelly».

Μια εκδοχή της ιστορίας λέει πως ο έρωτας του πρίγκιπα τότε Κωνσταντίνου για την Αλίκη, ξεκίνησε το 1959, όταν εκείνος πήγε με τις αδερφές του στο θέατρο για να την δει στην παράσταση «Τόπος στα νιάτα». Αμέσως μετά, πήγαν όλοι μαζί στα παρασκήνια του θεάτρου Μουσούρη για να τη συγχαρούν. Ο έρωτας εξελίχθηκε την επόμενη χρονιά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, όπου φέρονται να έζησαν παθιασμένες στιγμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εκεί, ψηλά στον Υμηττό...»

Λέγεται ότι ο ερωτευμένος τότε πρίγκιπας τής έστελνε καθημερινά στο θέατρο ένα μπουκέτο κίτρινα τριαντάφυλλα με την υπογραφή «Κώστας». Ή ότι το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό» αναφερόταν στα μυστικά ραντεβού που έδιναν σε ένα εξοχικό κιόσκι, στο βουνό.

Λέγεται ότι το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό» αναφερόταν στα μυστικά ραντεβού που έδιναν σε ένα εξοχικό κιόσκι, στο βουνό.

Τρεις δεκαετίες μετά, ο Νίκος Χατζηνικολάου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη την παρακινεί να ανατρέξει στο παλιό ειδύλλιο. Της θυμίζει ένα περιστατικό, το 1962, στο Θέατρο Μετροπόλιταν, όταν σε πρεμιέρα παράστασής της μπήκε ο τότε πρίγκιπας στην αίθουσα και όλοι σηκώθηκαν για να τον χαιρετίσουν τιμητικά. Όμως η πρωταγωνίστρια παρέμεινε καθισμένη και, απλά, άπλωσε το χέρι της για χειροφίλημα. Την επόμενη ημέρα, οι εφημερίδες μιλούσαν για «σκάνδαλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν η Αλίκη αψήφησε το βασιλικό πρωτόκολλο

«Ήμουν θυμωμένη μαζί του», είχε πει η Αλίκη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν εκείνος ήταν ερωτευμένος και αν παρακολουθούσε τις πρόβες στο Θέατρο Μουσούρη και τα γυρίσματα στο πλατό, η ηθοποιός απάντησε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Φίνος τού έκανε ειδικό δρόμο για να έρχεται στα πλατό. Ήταν ένας καρόδρομος και τον έστρωσαν κάπως καλύτερα, για να μη χαλάει το σπορ αυτοκίνητό του».

«Ο Φίνος τού έκανε ειδικό δρόμο για να έρχεται στα πλατό. Ήταν ένας καρόδρομος και τον έστρωσαν κάπως καλύτερα, για να μη χαλάει το σπορ αυτοκίνητό του».

Όταν ο παρουσιαστής σχολίασε ότι η Φρειδερίκη, σύμφωνα με τα κουτσομπολιά της εποχής, ήταν έξαλλη για τη σχέση τους, η εθνική σταρ δεν το διέψευσε, κάθε άλλο μάλιστα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήμασταν πολύ νέοι, παιδιά και οι δύο. Ένιωθα ότι εγώ είμαι η βασίλισσα και δεν περιμένω το πριγκιπόπουλο. Εγώ είμαι ο πρίγκιπας της ζωής μου. Κουβεντιάζαμε ώρες ατελείωτες, κάναμε παρέα, πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος και καταπιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον έστειλε στα σύνορα για να τον απομακρύνει από εμένα. Αμέσως μετά, πριν από το ΄62, γίνεται η πρώτη μου τουρνέ, εκείνο το καλοκαίρι συναντηθήκαμε.

Όταν επισκίασε τον πρίγκιπα

»Έχω πάει στις Σέρρες και παίζω το “Ωραία μου κυρία”. Και έχουν μαζευτεί όλοι οι αξιωματικοί, πρόκειται να τους μιλήσει ο τότε διάδοχος. Και αρκετός κόσμος, για να τον καμαρώσουν. Φτάνει ο θίασος, ανεβαίνω στο ξενοδοχείο, που ήταν στην πλατεία και, σαν κακό παιδί, βγήκα στο μπαλκόνι και του έκανα χαλάστρα. Χαμογέλασα, χαιρέτησα λίγο τον κόσμο και όλοι έφυγαν και ήρθαν και χειροκρότησαν εμένα και έμεινε μόνος ο Κωνσταντίνος.

»Θα μπορούσα μόνο με διαβατήριο αυτό το ειδύλλιο, γιατί ο ξένος Τύπος το είχε κύριο θέμα, να κατακτήσω τον ξένο κινηματογράφο, το Χόλιγουντ, την Αμερική. Δεν πήγα όμως στις Κάννες, γιατί δεν με άφησε ο Φίνος».

Ο τέως βασιλιάς με τη σειρά του είχε μιλήσει για τον έρωτά του για την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε μια συνέντευξή του στο ΡΙΚ, το 2014. «Η Αλίκη ήταν καταπληκτική ηθοποιός, καταπληκτικός άνθρωπος, καλός άνθρωπος», είχε πει στον Τάσο Τρύφωνος. «Μάλιστα μια φορά πρόσφατα η αστυνομία με ρώτησε αν αληθεύει ότι υπήρχε ένα τούνελ που πήγαινε από τα ανάκτορα κατευθείαν στο σπίτι της. Με έπιασαν τα γέλια και λέω, ας παραδεχτούμε ότι υπάρχει τούνελ. Αν η Αλίκη αποφάσιζε να αλλάξει διεύθυνση, τι θα γινόταν; Θα έπρεπε το τούνελ να πάει αλλού;».

Δείτε τις σχετικές συνεντεύξεις:

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η βιβλιοθήκη που δε θα διαβάσει κανείς μέχρι το 2114

Πριν 11 ώρες

Η βιβλιοθήκη του μέλλοντος: Ένα μυστήριο που θα αποκαλυφθεί σε 100 ζρόνια

Ποιες είναι οι Ροζ Κυρίες στο Λονδίνο και τι ζητάνε

Χτες

Μάχη στους δρόμους του Λονδίνου

Πέθανε η Jane Goodall, η ανθρωπολόγος που έγινε φίλη με τους χιμπατζήδες

Χτες

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η ερευνήτρια που ανέδειξε τις ομοιότητες μεταξύ ανθρώπων και χιμπαντζήδων

O δρόμος που ενώνει την Ελλάδα με τη Φινλανδία ‑ Τον ήξερες;

Προχτές

Από την Κρήτη στη Λαπωνία: Ο δρόμος-θρύλος που διασχίζει όλη την Ευρώπη

Το παράξενο χόμπι των αρκούδων που μοιάζει με διαλογισμό

Προχτές

Γιατί οι αρκούδες κοιτάζουν τη φύση χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα;

1994: Το black out που έκανε τους κατοίκους του Λος Αντζελες να νομίσουν πως ήρθαν… UFO!

Πριν 3 μέρες

Το «ασημένιο σύννεφο» που τρόμαξε μια μεγαλούπολη – κι όμως ήταν ο Γαλαξίας μας!

Όταν το να πλυθείς ήταν… αμαρτία: Οι παράλογοι φόβοι του Μεσαίωνα

Πριν 3 μέρες

Μια ιστορία που δείχνει πόσο περίεργα μπορούν να γίνουν οι φόβοι γύρω από την καθαριότητα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.