E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σάκης Αρναούτογλου: Πότε επιστρέφει ο χειμώνας

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Σάκης Αρναούτογλου: Πότε επιστρέφει ο χειμώνας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/1/2023 | 08:40

Για επιστροφή του χειμώνα το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου έκανε λόγο στην πρόγνωση του καιρού για το επόμενο διάστημα ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου. Δείτε πόσο θα πέσει η θερμοκρασία.

Όπως εξήγησε για τον καιρό των επόμενων 24ωρων, την Παρασκευή οι ενδείξεις είναι ότι θα είναι άστατος στις Σποράδες και το κεντρονότιο Αιγαίο με συννεφιές και τοπικές μπόρες στις Κυκλάδες ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, «θέλει προσοχή από την βόρεια Κρήτη προς τα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά για τους ανέμους ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι στα Δωδεκάνησα θα επικρατούν ανατολικοί άνεμοι που δεν αποκλείεται να φτάσουν σε ένταση τα 6 μποφόρ με ριπές έως και 8 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, θα ξεκινήσει το Σάββατο με συννεφιά από τα δυτικά προς τα ανατολικά με μια προσωρινή διαταραχή χωρίς ένταση στα φαινόμενα και θα συνεχιστεί την Κυριακή με βοριάδες που θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας.

Αντίθετα την Δευτέρα η τάση του καιρού «δείχνει» νοτιάδες και επιστροφή «στον αστερισμό των νοτιάδων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα μέσα, όμως, της ερχόμενης εβδομάδας (17-18 Ιανουαρίου) φαίνεται να σχηματίζονται ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη και τις σκανδιναβικές χώρες για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου θα μετατοπιστούν πιο ανατολικά «και μετά τις 21-22 Ιανουαρίου ίσως να ρίξουν πιο πολύ τη θερμοκρασία και να θυμίσουν ότι είμαστε στον χειμώνα», όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου.

H πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (17/1)

Για την Παρασκευή (13/1) στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Αύξηση των νεφώσεων αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σάββατο (14/1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυριακή (15/1)

Στα βορειοδυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δευτέρα (16/1)

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν από αργά το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τρίτη (17/1)

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Σήμερα

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Σήμερα

Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Σήμερα

O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Σήμερα

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.