E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί το SEO είναι μονόδρομος;

Γιατί το SEO είναι μονόδρομος;

Δημοσίευση 18/1/2023 | 11:13

Τα οργανικά αποτελέσματα είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους επισκεψιμότητας στις επιχειρήσεις και ιστοσελίδες σήμερα. O ιδιοκτήτης της Digital Marketing Agency SEO MARKETER Γιώργο Χατζηθεοδοσίου αναλύει πως μπορεί μια επιχείρηση να το χρησιμοποιήσει και ποιες είναι οι παγίδες που κρύβονται στις πιο σκοτεινές τεχνικές.Ασχολείται επαγγελματικά με το Digital Marketing πολλά χρόνια, έχοντας δώσει έμφαση στο SEO, Google Ads, Social Media Marketing. Είναι επίσημα Google Partner, με δεκάδες πετυχημένα project σε πολλούς και διαφορετικούς κλάδους.

Το SEO η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, είναι η διαδικασία αύξησης της ορατότητας ενός ιστότοπου ή μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης. Βασικός στόχος του SEO είναι η βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης, για στοχευμένες λέξεις-κλειδιά. Η διαφορά μεταξύ του γραπτού περιεχομένου και του κειμένου μάρκετινγκ είναι ότι το γραπτό περιεχόμενο μεταφέρει περισσότερα για τις ανάγκες και τις επιθυμίες των καταναλωτών από ένα απλό κείμενο μάρκετινγκ.

Τι είναι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι η διαδικασία βελτίωσης της ορατότητας ενός ιστότοπου ή μιας ιστοσελίδας, στα μη αμειβόμενα αποτελέσματα μιας μηχανής αναζήτησης. Η βελτιστοποίηση SEO μπορεί να στοχεύει σε διαφορετικούς τύπους αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης εικόνας, της τοπικής αναζήτησης, της αναζήτησης βίντεο και της ακαδημαϊκής αναζήτησης.

Πώς κατατάσσει η Google τα αποτελέσματά της

Η Google χρησιμοποιεί πάνω από 200 παράγοντες κατάταξης για να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα αποτελέσματα αναζήτησης στα SERPs. Ενημερώνουν συνεχώς τον αλγόριθμό τους και οι νέοι παράγοντες προστίθενται συνεχώς.

Η Google δεν δημοσιεύει πλήρη κατάλογο αυτών των παραγόντων κατάταξης, αλλά παρέχει ορισμένες πληροφορίες σχετικά με αυτούς στην επίσημη σελίδα βοήθειας.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κάποιους όπως:

  • PageRank: Αυτός ήταν ένας από τους αρχικούς παράγοντες που χρησιμοποιούσε η Google κατά την κατάταξη των ιστότοπων, αλλά έκτοτε έχει αντικατασταθεί από άλλες μετρήσεις, όπως το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο και οι σύνδεσμοι από έγκυρους ιστότοπους (όπως η Wikipedia).
  • Domain Age και Domain Authority: Η παλαιότητα του Domain όπως και το DA, είναι αναμφίβολα metrics που παίζουν καθοριστικό ρόλο. Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι τρόποι για να αυξήσετε το Domain Authority, όπως το Link Building!

  Ποιοι είναι οι τύποι SEO

  • On-page SEO. Αυτό είναι το πιο βασικό, αλλά πολύ σημαντικό μέρος του SEO. Περιλαμβάνει τις εργασίες μέσα στο site που μπορούν εύκολα να αλλάξουν ή να προσαρμοστούν για να βελτιώσουν την κατάταξη του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι ετικέτες τίτλου, οι μεταπεριγραφές, το κείμενο alt και οι διευθύνσεις URL.Φυσικά και το τεχνικό κομμάτι.
  • SEO εκτός σελίδας. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα, όπως τα backlinks και η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που επηρεάζουν το πόσο καλά κατατάσσεστε στις μηχανές αναζήτησης σε σχέση με άλλους ιστότοπους με παρόμοιο περιεχόμενο. Αυτοί οι τύποι σημάτων θεωρούνται συνήθως πιο σημαντικοί από τους παράγοντες εντός της σελίδας όταν πρόκειται για τον καθορισμό της κατάταξης, επειδή υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι παραπέμπουν στον ιστότοπό σας από εξωτερικές πηγές ή τον κοινοποιούν μέσω κοινωνικών πλατφορμών όπως το Facebook ή το Twitter.
  • Τεχνικό SEO (ή τεχνικό on-page): Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει όλες εκείνες τις παρασκηνιακές λειτουργίες που διασφαλίζουν ότι ο ιστότοπός σας λειτουργεί σωστά, ώστε οι άνθρωποι να έχουν εύκολη πρόσβαση σε όλες τις σελίδες του (χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα) κάθε φορά που τον επισκέπτονται.

Τι είναι το white hat SEO

Το white hat SEO είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας για να επιτύχετε υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ο στόχος του white hat SEO είναι να βελτιώσει την ποιότητα του περιεχομένου σας και να το καταστήσει πιο σχετικό με τους χρήστες. Βασίζεται στις βέλτιστες πρακτικές για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης χρήσιμων, υψηλής ποιότητας σελίδων που παρέχουν αξία για τους χρήστες, καθώς και της αποφυγής πρακτικών που μπορεί να σας οδηγήσουν σε τιμωρία από τη Google ή σε άλλες μηχανές αναζήτησης.

Το white hat SEO είναι επίσης γνωστό ως ηθική βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, επειδή ακολουθεί όλες τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν οριστεί από τη Google και από άλλες μεγάλες μηχανές αναζήτησης. Αντίθετα, οι τεχνικές black hat ή χειραγώγησης,  παραβιάζουν τις κατευθυντήριες γραμμές, δημιουργώντας σελίδες με μικρή πραγματική αξία, αλλά με πολύ spammy περιεχόμενο. Είναι σχεδιασμένες μόνο και μόνο για να καταταγούν υψηλότερα από τους ανταγωνιστές τους.

Τι είναι το black hat SEO

Black hat SEO είναι η πρακτική της χρήσης ανήθικων μεθόδων για τη βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης με τρόπους που δεν θεωρούνται white hat. Ο όρος μαύρο καπέλο στα Ελληνικά προέρχεται από παλιές ταινίες γουέστερν, όπου ένας χαρακτήρας που φορούσε μαύρο καουμπόικο καπέλο θεωρούνταν παράνομος.

Το Black Hat SEO αποτελεί παραβίαση των Οδηγιών για την Google, που συχνά δεν οδηγεί σε μακροπρόθεσμη επιτυχία για τον ιστότοπό σας. Αυτός ο τύπος SEO μπορεί να βοηθήσει τον ιστότοπό σας να καταταγεί υψηλότερα βραχυπρόθεσμα, αλλά μπορεί επίσης να σας αποκλείσει εντελώς από τη Google, αν χρησιμοποιείτε αυτές τις τεχνικές πολύ επιθετικά ή πολύ συχνά.

Ποιοί είναι οι κορυφαίοι παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη στην αναζήτηση ιστότοπων

  • Βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών.
  • Ταχύτητα σελίδας.
  • Ποιότητα περιεχομένου.
  • Backlinks (σύνδεσμοι από άλλες ιστοσελίδες).
  • Εμπειρία χρήστη (ποσοστό εγκατάλειψης και χρόνος παραμονής στον ιστότοπο).
  • Δημοτικότητα (στατιστικά στοιχεία χρήσης της Google).

Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη στην αναζήτηση ιστότοπων, αλλά αυτοί είναι μια καλή αρχή!

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη εταιρεία SEO

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για να επιλέξετε την καλύτερη εταιρεία SEO:

  • Ζητήστε συστάσεις. Είναι καλή ιδέα να ρωτήσετε φίλους και συναδέλφους που έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μιας συγκεκριμένης εταιρείας. Αυτό μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για το τι έχουν κάνει για άλλους και πόσο ικανοποιημένοι ήταν οι πελάτες με τις υπηρεσίες τους.
  • Ζητήστε δείγματα δουλειάς. Αν ψάχνετε για μια εταιρεία που δεν κάνει μόνο SEO, αλλά και δημιουργία περιεχομένου, διαχείριση κοινωνικών μέσων και διαχείριση PPC. Ρωτήστε τους αν μπορούν να σας δείξουν δείγματα της δουλειάς τους σε κάθε τομέα, ώστε να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το αν αυτό είναι κάτι που θα ωφελούσε την επιχείρησή σας. Αν δεν είναι, τότε τουλάχιστον θα εξοικονομήσετε χρόνο, αποκλείοντας αμέσως αυτές τις υπηρεσίες από την έρευνα!
  • Αναζητήστε μελέτες περιπτώσεων από προηγούμενους πελάτες, ώστε να καταλάβετε, τι αποτελέσματα επιτεύχθηκαν υπό διαφορετικές συνθήκες. Ορισμένες εταιρείες μπορεί να προσφέρουν μελέτες περιπτώσεων μόνο όταν σας ζητηθούν άμεσα, αντί να τις έχουν άμεσα διαθέσιμες στον ιστότοπό τους!

Τι είδους στρατηγικές SEO λειτουργούν το 2023

Το SEO είναι η διαδικασία που καθιστά τον ιστότοπο ή την ιστοσελίδα σας πιο ορατή στις μηχανές αναζήτησης. Η χρήση στρατηγικών SEO μπορεί να διευκολύνει την εύρεση του ιστότοπού σας και να φέρει ανθρώπους που ενδιαφέρονται για αυτό που έχετε να προσφέρετε.

Σύμφωνα με τη Google, υπάρχουν τρία βασικά συστατικά στοιχεία του SEO:

  • Βελτιστοποίηση της σελίδας  Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως η συγγραφή ποιοτικού περιεχομένου και η διασφάλιση ότι είναι ευανάγνωστο και καλά δομημένο κ.λπ.
  • Βελτιστοποίηση εκτός σελίδας  Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως συνδέσμους από άλλους ιστότοπους, που υποδεικνύουν ότι ο δικός σας είναι αξιόπιστος και σχετικός π.χ εάν κάποιος παραπέμπει σε μια δημοσίευση σε ιστολόγιο στον ιστότοπο της εταιρείας σας.

Είναι σημαντικό το Content Marketing το 2023

  • Το βελτιστοποιημένο με λέξεις-κλειδιά περιεχόμενο εξακολουθεί να είναι σημαντικό το 2023.
  • Οι λέξεις-κλειδιά τοποθετούνται στην αρχή, στη μέση και στο τέλος του άρθρου.
  • Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φυσικό τρόπο, ώστε οι αναγνώστες να μην είναι σε θέση να καταλάβουν ότι τα χρησιμοποιείτε για σκοπούς SEO.
  • Γιατί είναι σημαντικό το mobile-first indexing
  • Η ανίχνευση της Google για κινητά είναι μια ξεχωριστή κατάσταση στον τρόπο με τον οποίο η Google βλέπει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας
  • Αυτό σημαίνει ότι η Google θα χρησιμοποιεί πλέον την έκδοση για κινητά ενός ιστότοπου για να εντοπίσει το περιεχόμενό του, ακόμη και αν υπάρχει η έκδοση για υπολογιστές.

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι παράγοντες κατάταξης στην τοπική αναζήτηση και πώς μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε γι' αυτούς

Η τοπική αναζήτηση είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι βρίσκουν επιχειρήσεις. Αν θέλετε να εμφανίζεστε στην τοπική αναζήτηση, πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις δραστηριότητές σας.

Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας με:

  • Βεβαιωθείτε ότι είστε καταχωρημένοι σε όλους τους μεγάλους καταλόγους και ιστότοπους κριτικών στην περιοχή σας.
  • Βελτιστοποιώντας το περιεχόμενο του ιστότοπού σας για χρήστες κινητών τηλεφώνων.  Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους.

Πώς ταιριάζει το RankBrain της Google στους αλγόριθμους κατάταξης αναζήτησης

Το Google RankBrain είναι ένας αλγόριθμος μηχανικής μάθησης που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να κατανοήσει το νόημα των ερωτημάτων αναζήτησης. Με άλλα λόγια, το RankBrain χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να κατανοήσει το θέμα, πίσω από τις αναζητήσεις των χρηστών. Αποτελεί σημαντικό μέρος του αλγορίθμου κατάταξης της Google και χρησιμοποιείται για τη βελτίωση του τρόπου κατάταξης των αποτελεσμάτων αναζήτησης, ιδίως για μακροσκελή ερωτήματα, που μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσουν οι υπολογιστές.

Η καλή κατανόηση του seo είναι απαραίτητη για το διαδικτυακό μάρκετινγκ

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το SEO δεν είναι μια ακριβής επιστήμη και ότι υπάρχουν πολλές μεταβλητές που μπορούν να επηρεάσουν την κατάταξή σας. Η καλή κατανόηση του στο τί είναι το seo και πώς λειτουργεί, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε έναν ειδικό SEO που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Συνεργαζόμενοι με έναν αξιόπιστο εμπειρογνώμονα seo, θα είστε σε θέση να επικεντρωθείτε σε άλλες πτυχές της επιχείρησής σας, ενώ εκείνος θα εργάζεται παρασκηνιακά για να εξασφαλίσει ότι ο ιστότοπός σας θα κατατάσσεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης όπως η Google και η Bing.

www.seomarketer.gr

[email protected]

Τηλ: 6972132823

 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 114 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 115 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 116 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 125 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 125 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 125 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 125 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 149 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 36
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.