E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έξυπνα tips για να είναι η κουζίνα σου φιλική για όλη την οικογένεια

Έξυπνα tips για να είναι η κουζίνα σου φιλική για όλη την οικογένεια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/2/2023 | 10:08

Η κουζίνα είναι ο χώρος που αποτελεί ένα σημείο συνάντησης μέσα σε κάθε σπίτι, για όλα τα μέλη της οικογένειας. Από παλιά, εκεί γινόταν το ζεστό φαγητό, στο οποίο είχαν πρόσβαση όλοι, απολαμβάνοντάς το στο μεγάλο, κεντρικό τραπέζι. Είναι το σημείο στο οποίο δημιουργούνται οι πρώτες οικογενειακές αναμνήσεις, με τη μαμά ή τον μπαμπά να μαγειρεύει και να συζητά με όλους.

Με την αλλαγή του design αλλά και της διαμόρφωσης της σύγχρονης κουζίνας, κάποιες φορές χάνεται η «μαγεία» της επαφής και των συνομιλιών. Υπάρχουν όμως, ακόμη έξυπνοι τρόποι για να γίνει η κουζίνα σου πιο φιλική στ την οικογένεια σου, ώστε να νιώθουν όλοι άνετα. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημιούργησε ζεστή ατμόσφαιρα

Ένα σημαντικό ερέθισμα που κάνει κάθε χώρο φιλικό, είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργείται γύρω από αυτόν. Αν θέλεις να μετατρέψεις την κουζίνα σε ένα οικείο space για όλους σας, πρέπει να προσθέσεις κάποια στοιχεία που θα την κάνουν να είναι ζεστή και φιλική. Για παράδειγμα, ένα από αυτά τα στοιχεία είναι και τα χρώματα που χρησιμοποιείς στη διακόσμηση. Επίλεξε γήινους τόνους ή pastels που προσδίδουν στον χώρο ηρεμία αλλά και ασφάλεια. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις διακοσμητικά που ακολουθούν τη λογική του υπόλοιπου σπιτιού, ώστε να υπάρχει ισορροπία και κάτι το...γνώριμο για όλη την οικογένεια!

Επίλεξε άνετη τραπεζαρία

Ο χώρος στον οποίο θέλεις να μαζεύεται όλη η οικογένεια, θα πρέπει να είναι άνετος και προσβάσιμος. Μέσα στην κουζίνα, η τραπεζαρία τραβάει την προσοχή και αποτελεί το σημαντικότερο μέσο για επικοινωνία και δείπνο. Για να είναι λοιπόν εφικτό να απολαμβάνεις πιο συχνά την χαλάρωση στην κουζίνα, αξίζει να επενδύσεις σε μια καλή τραπεζαρία, με άνετες καρέκλες και μεγάλη επιφάνεια, για να γεμίζει με φαγητά για όλους. Με αυτό τον τρόπο θα καθιερώσεις πιο εύκολα τα καθημερινά αλλά και κάποια από τα γιορτινά δείπνα, από τα οποία δεν θα θέλει κανείς να φύγει. Εξίσου χρήσιμη και καλή εναλλακτική για γρήγορα γεύματα είναι και η νησίδα, όπως αυτές της gruppocucine.gr, καθώς εξυπηρετεί την προετοιμασία ενός γρήγορου γεύματος, όπως είναι το πρωινό, που συνηθίζουμε να τρώμε “στο πόδι” κάθε πρωί.

Βάλε τα λουλούδια στη ζωή σου

Πέρα από το άρωμα των λουλουδιών που μπορούν να φτιάξουν τέλεια ατμόσφαιρα και διάθεση στον χώρο, τα ίδια είναι ιδανικά για να στολίσουν την κουζίνα σου με τα πιο όμορφα χρώματα. Αν θέλεις να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα επίλεξε μια ορχιδέα, και βάλε την δίπλα στο παράθυρο της κουζίνας, όπου θα τη λούζει το φως του ήλιου. Επίσης, μπορείς να εμπλουτίσεις την κουζίνα σου και με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, όπως είναι τα παχύφυτα, που δεν χρειάζονται συνεχόμενη περιποίηση και φροντίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάλε κάδρα στον χώρο σου

Εδώ δεν αναφερόμαστε σε απλά κάδρα, στα οποία θα εμπεριέχεται η κλασική τέχνη που μπορεί να βλέπουμε στις κλασικές κουζίνες. Μιλάμε κυρίως για τα ξύλινα καδράκια που είναι εμπλουτισμένα με εμπνευσμένες φράσεις για την αγάπη, την καθημερινότητα αλλά και την οικογένεια! Μια πολύ ωραία κίνηση που θα φέρει κοντά όλη την οικογένεια στο χώρο της κουζίνας, είναι το να επιλέξουν όλοι το δικό τους καδράκι και να το τοποθετήσουν μέσα στον χώρο. Έτσι θα υπάρχει κάτι προσωπικό για τον καθένα που θα τον «ελκύει» καθημερινά για να το διαβάσει.

Extra tip: Μαγείρεψε με τους αγαπημένους σου

Τι πιο απλό;  Το σημαντικότερο βήμα για να νιώσουν όλοι πιο φιλικά προς αυτόν το χώρο του σπιτιού είναι η μαγειρική. Οργανώστε το πρόγραμμά σας και επιλέξτε όλοι μαζί μία μέρα μαγειρικής και διασκέδασης στην κουζίνα. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το φαγητό πάντα μας ενώνει! Μοιραστείτε τις δουλειές που θα κάνει ο καθένας για να πραγματοποιηθεί το γεύμα και απολαύστε το όλοι μαζί, στο αγαπημένο σας σημείο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε σημείο του σπιτιού μπορεί να γίνει ο αγαπημένος χώρος των μελών μιας οικογένειας. Αρκεί να έχεις κέφι και διάθεση να του προσφέρεις όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζεται για να απογειωθεί! Το ίδιο μπορεί να γίνει και με την κουζίνα! Ακολούθησε τα παραπάνω tips και δεν θα χάσεις!

 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να έχεις τα πιο απαλά χέρια

Σήμερα

Τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, την τραχύτητα και την πρόωρη γήρανση

Trends στο χρώμα των μαλλιών για την άνοιξη που πρέπει να τσεκάρεις

Σήμερα

Oι φετινές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Σήμερα

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

Έχεις αλλεργία; Μπορεί να φταίνε τα καλλυντικά σου

Χτες

Οι αλλεργίες στα καλλυντικά προϊόντα έχουν γίνει κάτι σύνηθες

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Χτες

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Προχτές

Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Τροφές που καταστρέφουν το έντερο και που οι διαιτολόγοι συνιστούν να κόψετε αμέσως

Προχτές

Eάν θέλετε να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά έως το καλοκαίρι

Αυτό το τραγούδι αντιπροσωπεύει το κάθε ζώδιο

Προχτές

Ποιο είναι το δικό σου;

Νηστίσιμοι ρεβυθοκεφτέδες καλύτεροι από τηγανητοί

Πριν 3 μέρες

Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς να πάρετε εξτρα θερμίδες

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.