E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανδραβίδα: Θρήνος για τους δύο πιλότους του Phantom – H δύσκολη ταυτοποίηση και τα σπαρακτικά μηνύματα των οικογενειών τους

Το σπαρακτικό μήνυμα

Ανδραβίδα: Θρήνος για τους δύο πιλότους του Phantom – H δύσκολη ταυτοποίηση και τα σπαρακτικά μηνύματα των οικογενειών τους

Δημοσίευση 1/2/2023 | 16:48

Η τελευταία πράξη του δράματος της πτώσης του μοιραίου Phantom παίχτηκε το πρωί της Τετάρτης, δύο ημέρες μετά τη συντριβή του μαχητικού στην περιοχή της Ανδραβίδας, με τις Αρχές να ανακοινώνουν πως βρέθηκαν στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως και ο σμηναγός, Ευστάθιος Τσιτλακίδης, είναι νεκρός. Είχε προηγηθεί η εύρεση της σορού του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Οι οικογένειες των δύο πιλότων είναι συντετριμμένες και κανείς δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πώς τα δύο παιδιά έχασαν τόσο πρόωρα και άδικα τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ταυτοποίηση των δύο πιλότων έγινε μέσω DNA, από υλικό που είχε ληφθεί, ενώ και στα συντρίμμια είχαν βρεθεί στοιχεία που υποδήλωναν το τραγικό τέλος.

Στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατακόλου υπάρχουν ακόμα μικρά τμήματα του μαχητικού, ενώ τα μεγαλύτερα, μαζί με το κυρίως τμήμα της ατράκτου έχουν βυθιστεί σε πολύ μεγάλο βάθος.

Εκεί εκτιμάται ότι βρίσκονται και οι κινητήρες του μαχητικού, που ενδεχομένως θα μπορέσουν να ρίξουν φως στα αίτια, ενώ και το καταγραφικό πτήσης πιθανότατα έχει χαθεί στα βάθη του Κυπαρισιακού κόλπου.

Τις επόμενες ημέρες που θα φτάσει στο Κατάκολο το ωκεανογραφικό «Ναυτίλος» που θα αναζητήσει στα μεγάλα βάθη της περιοχής το «κουφάρι» του μαχητικού.

Συγκλονίζει η μητέρα του υποσμηναγού

Συγκλονίζει η μητέρα του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, του υποσμηναγού που βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το Phantom F-4, στο οποίο επέβαινε κατέπεσε στην Ανδραβίδα.

Μέσα στον πόνο της, η σκέψη της είναι και στους γονείς του 31χρονου Σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος αγνοούταν και ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι είναι νεκρός.

Η οικογένεια του 29χρονου Μάριου έχει βυθιστεί στο πένθος. Ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι το παιδί τους δε βρίσκεται πια στη ζωή και ότι αύριο θα το οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία.

Η κηδεία του θα γίνει στο Πικέρμι Αρκαδίας, το χωριό όπου μεγάλωσε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Η μητέρα του θέλει να τον έχει κοντά της.

Η κα Σταυρούλα βρίσκεται απομονωμένη και προσπαθεί με δυσκολία να γράψει δυο λόγια για την αυριανή εξόδιο ακολουθία. Μίλησε στο Star, το οποίο βρέθηκε στο σπίτι τους και θέλησε να μεταφέρει ένα μήνυμα μέσω της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Το μυαλό και η καρδιά μου είναι στους ανθρώπους του αγνοούμενου συναδέλφου του γιου μου, του Στάθη. Εύχομαι να έχει καλή έκβαση και να βρεθεί το παιδί τους ζωντανό» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Μάριος είχε όνειρα για τη ζωή»

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Μάριου, λίγες ώρες πριν τον τελευταίο «αντίο» θέλησε να αποχαιρετήσει τον γιο του λέγοντας για αυτόν δύο λόγια, μιλώντας μέσα από το παιδικό δωμάτιο του παιδιού του.

Έχοντας μπροστά του τις φωτογραφίες του, έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί που «έφυγε» γρήγορα. Έναν 29χρονο που είχε όνειρα για το μέλλον. Που αγαπούσε τη δουλειά του και ονειρευόταν πάντα να πετάει μαχητικά αεροσκάφη.

«Ο Μάριος ήταν περήφανος που ήταν πιλότος. Εγώ φοβόμουν, είχα το κακό στο μυαλό μου. Εκείνος δεν το σκεφτόταν. Έλεγε στη μητέρα του ότι αυτά τα αεροπλάνα είναι ασφαλή», είπε συγκινημένος και δήλωσε ότι όταν άκουσε για την πτώση του αεροσκάφους ήταν σίγουρος ότι μέσα ήταν το παιδί του.

«Τώρα ξεκινούσε τη ζωή του. Ήταν με μια κοπέλα που συγκατοικούσαν, είχε όνειρα για το μέλλον. Τίποτα δεν πρόλαβε να κάνει» κατέληξε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακρωτηριασμός 8χρονου σε σχολείο της Πολίχνης

Πριν 11 ώρες

Σοκ στη Θεσσαλονίκη

Γιατί το σάιτ της Κομισιόν οδηγούσε σε λογαριασμούς του OnlyFans;

Πριν 11 ώρες

Κακόβουλοι σύνδεσμοι εξακολουθούν να βρίσκονται στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ

Πριν 11 ώρες

Σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στο Κεντάκι – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Εκλογές: Το ποσοστό που εξασφαλίζει την αυτοδυναμία

Πριν 11 ώρες

Tα ποσοστά που χρειάζονται τα κόμματα

Στις ράγες απόψε οι εμπορικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train

Χτες

Πρόκειται για τα δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Θριάσιο

Ηλιούπολη: Αυτός είναι ο προπονητής που κατηγορείται για το βιaσμό ανήλικων κοριτσιών

Χτες

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του

Δραπετσώνα: Τι ισχύει για την κακοποίηση ‑ «Μπαλάκι» οι κατηγορίες μεταξύ του ζευγαριού

Χτες

Ο σύζυγος και οι γονείς της 45χρονης γυναίκας που κατήγγειλε κακοποίηση υποστηρίζουν ότι εκείνη έχει ψυχολογικά προβλήματα

Τέμπη: Έτσι έγινε η έκρηξη μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων

Χτες

H απάντηση για τη φωτιά που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση

«Πάνε στη μάνα σου τώρα, έχω καλό δικηγόρο» – Απύθμενο θράσος από την 15χρονη που έδειρε συνομήλικη

Χτες

Ξεσπάει ο πατέρας του θύματος που έπεσε θύμα bullying και άγριου ξυλοδαρμού από συνομήλικους της στον Εύοσμο.

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που σχεδίαζαν χτύπημα σε εστιατόριο στου Ψυρρή

Χτες

Πρόκειται για τον 27χρονο Χαιντέρ, που διέμενε στην Ζάκυνθο, και τον 29χρονο Σάκι, που ζούσε στην Σπάρτη

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.