E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

7 Οικονομικοί προορισμοί στο εξωτερικό για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Για σένα που θες να οργανώσεις το επόμενο ταξίδι σου σε ένα προορισμό που δε θα σου κοστίσει μια περιουσία και θα περάσεις καλά!

7 Οικονομικοί προορισμοί στο εξωτερικό για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση 8/2/2023 | 01:08

Είσαι από αυτούς που μόλις αλλάξει η χρονιά, αρχίζεις να τσεκάρεις τα τριήμερα και τις αργίες για να δεις πόσα ταξίδια θα κάνεις αυτόν το χρόνο; Ή από εκείνους που τελευταία στιγμή ψάχνουν μέρη για τις διακοπές τους; Όπως και να ‘χει, είναι ευκαιρία να δεις οικονομικούς προορισμούς στο εξωτερικό για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που πλησιάζει!

Η Καθαρά Δευτέρα φέτος πέφτει στις 27 Φεβρουαρίου, τα πολλά κρύα μάλλον θα έχουν φύγει, και πριν το Πάσχα είναι ιδανικό ένα τριήμερο για να βγεις απ’τη ρουτίνα. Υπάρχουν κάποιοι οικονομικοί προορισμοί στο εξωτερικό άκρως δελεαστικοί, για ένα απολαυστικό τριήμερο την Καθαρά Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σόφια & Φιλιππούπολη

Θα δεις συχνά τη Βουλγαρία στη λίστα με τους οικονομικούς προορισμούς, και όχι άδικα. Όποτε και αν την επισκεφθείς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, οι τιμές θα είναι σημαντικά μειωμένες και μπορείς να κάνεις σκι, να φας και να περάσεις τέλεια χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Ένα από τα καλύτερα μέρη της επίσκεψης στη Βουλγαρία είναι η ύπαιθρος, όπου τα κάστρα, τα χωριά και τα μονοπάτια για πεζοπορία είναι είτε δωρεάν είτε πολύ φθηνά. Το Εθνικό Πάρκο Κεντρικών Βαλκανίων βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για υπέροχες πεζοπορίες και εκπληκτική θέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ η Σόφια είναι ο πρώτος σταθμός για πολλούς επισκέπτες, μικρότερες πόλεις όπως η Φιλιππούπολη - που φιλοξενεί πάνω από 200 αρχαιολογικούς χώρους - είναι ακόμη φθηνότερες για να εξερευνήσεις. Επιπλέον, πολλά ξενοδοχεία περιλαμβάνουν όχι μόνο δωρεάν πρωινό, αλλά και δωρεάν λεωφορεία.

Αλβανίκή Ριβιέρα και όχι μόνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αλβανία είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Ευρώπης. Έχει πολλά ιστορικά αξιοθέατα,  εκπληκτική φύση και υπέροχο καιρό. Η Αλβανία προσφέρει επίσης, μια μεγάλη ακτογραμμή - γνωστή ως Αλβανική Ριβιέρα - με παρθένες παραλίες και γαλαζοπράσινα νερά, χωρίς τις τιμές-σοκ άλλων ευρωπαϊκών προορισμών. Ακόμη και οι πιο διάσημοι παραθαλάσσιοι προορισμοί, όπως το Dhërmi και το Ksamil, δέχονται διεθνή τουρισμό και προσφέρουν πολύ προσιτά καταλύματα και εστιατόρια όλες τις εποχές του χρόνου.

Οι χειμερινοί και ανοιξιάτικοι μήνες προσφέρουν μεγαλύτερες εκπτώσεις για διαμονή στην πόλη και τα βουνά αυτήν την περίοδο είναι ιδανικά για υπαίθριες δραστηριότητες.

Βελιγράδι 

Η Σερβία είναι σταθερά, εδώ και αρκετά χρόνια, ανάμεσα στις πιο οικονομικές χώρες της Ευρώπης. Ως κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις της φύσης, η Σερβία είναι το όνειρο του ταξιδιώτη με χαμηλό προϋπολογισμό. Η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι το Βελιγράδι, μια πανέμορφη πόλη που πρέπει να μπει στο ταξιδιωτικό σου πρόγραμμα. Θα δεις εκεί το Φρούριο του Βελιγραδίου, το Πάρκο Kalemegdan και πολλά άλλα.

Ένα σημαντικό κριτήριο για να επισκεφθείς τη Σερβία το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, είναι ότι δεν είναι μέσα στους πολυσύχναστους προορισμούς, επομένως θα έχεις το χρόνο και την άνεση να απολαύσεις το μέρος. Αν ψάχνεις για μια πόλη λίγο πιο μακριά από την πεπατημένη, φρόντισε να επισκεφθείς το Νόβι Σαντ.

Πράγα και επαρχίες της Τσεχίας

Αν το μεγαλύτερο μέρος της εκδρομής σου στην Τσεχία περιλαμβάνει την Πράγα, τότε θα μπορέσεις να βρεις πολλές οικονομικές ευκαιρίες. Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι οι φθηνότεροι μήνες και υπάρχουν μεγάλες προσφορές σε πτήσεις και καταλύματα.

Πολλά από τα κυριότερα αξιοθέατα της Πράγας είναι δωρεάν, αλλά και μέρος πολλών τοπικών εκδρομών. Αυτό περιλαμβάνει περπάτημα στη γέφυρα του Καρόλου, στάση στο Αστρονομικό Ρολόι και βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια της πλατείας της Παλιάς Πόλης και των μεσαιωνικών κτιρίων της. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο οικονομικά σε άλλους σημαντικούς προορισμούς της χώρας, όπως η παραμυθένια πόλη Τσέσκι Κρούμλοβ, η ασυνήθιστη πόλη Σέντλετς και το παρεκκλήσι του οστεοφυλακίου της, καθώς και τα ατελείωτα μονοπάτια και βουνά στο Εθνικό Πάρκο Βοημίας Ελβετίας.

Μαδείρα και άλλες Πορτογαλικές πόλεις

Οι πιο ελκυστικοί προορισμοί της Πορτογαλίας αφορούν τη φύση, τον ήλιο και την ύπαιθρο, που ως επί το πλείστον, είναι δωρεάν! Η περιοχή Φάρο στα νότια της χώρας είναι δημοφιλής προορισμός για την απαλή χρυσή άμμο, τους βράχους και τους φάρους της. Από την άλλη οι επισκέπτες της Μαδέιρα, πηγαίνουν εκεί για τα άγρια ηφαιστειακά μονοπάτια πεζοπορίας, το όμορφο λιμάνι και τις περιπετειώδεις καταδύσεις.

Τα μεγαλύτερα έξοδα στο ταξίδι σου στην Πορτογαλία το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, θα είναι το φαγητό και η διαμονή, αν και τον Φεβρουάριο, οι τιμές πέφτουν κατά πολύ και οι θερμοκρασίες παραμένουν γύρω στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Επομένως, είναι η τέλεια εποχή για να την επισκεφθείς. Οι πιο ενδιαφέροντες προορισμοί της Πορτογαλίας είναι δωρεάν για να τους εξερευνήσεις. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η αρχαία πόλη της Έβορα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το κάστρο των Ναϊτών του 12ου αιώνα και το μοναστήρι του Χριστού στην πόλη Τομάρ.

Κρακοβία

Η Κρακοβία είναι πλέον πόλος έλξης τουριστών στην Ευρώπη. Η μεταβατική περίοδος Φεβρουαρίου- Μαρτίου, είναι ιδανικοί μήνες για να ταξιδέψεις στην αστική Κρακοβία. Ο καιρός ζεσταίνει, οι τιμές είναι χαμηλές και τα κάστρα και τα παλάτια που ήταν κλειστά κατά τη διάρκεια του βαρύ χειμώνα ανοίγουν και πάλι, συχνά σε μειωμένες τιμές.

Πολλά αξιοθέατα σε όλη την πόλη αλλά και σε ολόκληρη την Πολωνία, έχουν είτε πολύ φθηνή είτε δωρεάν πρόσβαση, όπως η ανάβαση στον πύργο του Παλαιού Δημαρχείου για υπέροχη θέα στην Κρακοβία, το Κάστρο Βάβελ και άλλα μέρη που θα γεμίσουν το τριήμερό σου με υπέροχες στιγμές.

Βουκουρέστι & Μπρασόβ

Η Ρουμανία είναι ένας από τους φθηνότερους προορισμούς στην Ευρώπη. Ακόμα και μια επίσκεψη στο Μπράσοβ, όπου βρίσκεται το κάστρο Μπραν του Δράκουλα του 14ου αιώνα, μπορεί να είναι πολύ προσιτή. Προϋπόθεση είναι να κλείσεις μια ημερήσια εκδρομή στα αξιοθέατα ή να χρησιμοποιήσεις τις σιδηροδρομικές συνδέσεις από το Βουκουρέστι. Τα τρένα στη Ρουμανία, είναι ασφαλή και πολύ οικονομικά.

Ορισμένες από τις πιο όμορφες κατασκευές στο Βουκουρέστι - όπως η Παλιά Πόλη του 15ου αιώνα, η Πλατεία της Επανάστασης και η αψίδα του Θριάμβου της Ρουμανίας - είναι είτε δωρεάν είτε επισκέψιμες με πολύ μικρό αντίτιμο. Αν ο καιρός το επιτρέπει, η ενοικίαση ποδηλάτου μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσεις τις μικρότερες πόλεις, ή μπορείς να συμμετάσχεις σε μία από τις πολλές δωρεάν περιηγήσεις με τα πόδια που ξεκινούν από το κέντρο της πόλης.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Πριν 6 ώρες

Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Πριν 6 ώρες

Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Πριν 6 ώρες

Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Χτες

Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Χτες

Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Χτες

Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Χτες

Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

3 τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Προχτές

Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί

Η ευρωπαϊκή πόλη στην οποία είναι παράνομο να ... πεθάνεις

Προχτές

Κι όμως, ένας υπάρχει τέτοιος νόμος

Δεν λέει ποτέ συγγνώμη: Τι λένε οι ψυχολόγοι για αυτούς τους συντρόφους

Προχτές

Ο θυμός και η λύπη μπορεί να κυριαρχήσουν, οδηγώντας τη σχέση σε χωρισμό

par: 30
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.