E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χειμερινές εξορμήσεις για δύο: Οι τέλειοι προορισμοί

Χειμερινές εξορμήσεις για δύο: Οι τέλειοι προορισμοί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/2/2023 | 15:58

Κάθε εποχή του χρόνου έχει τη χάρη της. Και σίγουρα όλες προσφέρονται για ταξίδια! Ειδικά όμως τον χειμώνα, κάποιοι προορισμοί ξεδιπλώνουν όλη τους τη γοητεία. Γραφικά χωριά, πλούσιο φυσικό τοπίο και παραδοσιακή φιλοξενία συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για μια ρομαντική απόδραση για εσένα και το ταίρι σου. Όσο λοιπόν έχεις τον καιρό με το μέρος σου, μη χάσεις την ευκαιρία να αλλάξεις παραστάσεις παρέα με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σου, οργανώνοντας μια ονειρεμένη χειμερινή εξόρμηση. Στην παρακάτω λίστα θα βρεις ιδανικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα για να εμπνευστείς.

Σύρος

Ίσως να έχεις συνδυάσει τα νησιά του Αιγαίου περισσότερο με τις καλοκαιρινές διακοπές παρά με μια χειμερινή απόδραση. Η Σύρος, όμως, το κόσμημα των Κυκλάδων, είναι ο ιδανικός ρομαντικός προορισμός, ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα! Η πρόσβαση στο νησί είναι εύκολη και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μέσω Let's Ferry πολλά. Εσύ και το ταίρι σου μπορείτε να βρείτε ακριβώς αυτό που σας εξυπηρετεί, και να ετοιμάσετε βαλίτσες για μια χειμερινή εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Κι αυτό γιατί η αρχοντική ομορφιά της αρχιτεκτονικής της, τα σοκάκια και οι τοπικές της γεύσεις γοητεύουν εξίσου τους επισκέπτες, όλες τις εποχές του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πήλιο

Ένας κλασικός και αγαπημένος προορισμός για πολλά ζευγάρια, που προσφέρεται τόσο για καλοκαιρινές, όσο και χειμερινές εκδρομές. Το «Βουνό των Κενταύρων», όπως είναι επίσης γνωστό το Πήλιο, φιλοξενεί δεκάδες χωριά, ορεινά και παραθαλάσσια τα οποία μπορείς εύκολα να προσεγγίσεις με το αυτοκίνητο. Για τις χειμωνιάτικες βόλτες με το ταίρι σου αξίζει να επισκεφτείς έναν από τους ορεινούς οικισμούς του Πηλίου, να απολαύσεις τη μαγευτική θέα, τη ζεστή, παραδοσιακή ατμόσφαιρα και, φυσικά, το καλό φαγητό. Δύο από τα πιο γνωστά χωριά της περιοχής είναι η Πορταριά και η Μακρυνίτσα στη Δυτική πλευρά του βουνού, ενώ στα ανατολικά θα βρεις το εξίσου φημισμένο χωριό Τσαγκαράδα, αν προτιμάς να δεις και λίγο θάλασσα.

Μονεμβασιά

Στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στο ανατολικότερο άκρο του νομού Λακωνίας, βρίσκεται η μαγευτική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Το σκηνικό της μοιάζει βγαλμένο από την εποχή των ιπποτών, με πλακόστρωτα σοκάκια, πετρόχτιστα αρχοντικά και θολωτά μονοπάτια. Ό,τι πρέπει για μια ρομαντική εξόρμηση για δύο! Τί μπορείς να απολαύσεις στη Μονεμβασιά; Βόλτες στα δαιδαλώδη στενά της ανάμεσα σε βυζαντινά οικήματα και εκκλησίες, φαγητό σε παραδοσιακά κουτούκια και γαλήνιες περιπλανήσεις στην ειδυλλιακή φύση που την περιβάλλει. Μήπως ήρθε η στιγμή να ζήσετε το δικό σας μεσαιωνικό παραμύθι;

Λουτρά Πόζαρ

Τα Λουτρά Πόζαρ στο Νομό Πέλλας είναι μια όαση ευεξίας και παραμένει ένας από τους καλύτερα κρυμμένους θησαυρούς της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για έναν προορισμό που είναι ίσως λιγότερο γνωστός στους Αθηναίους ταξιδιώτες, αλλά έχει για χρόνια αγαπηθεί από τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας. Από όπου κι αν ταξιδεύετε, πάντως, το βέβαιο είναι ότι η ομορφιά της περιοχής και η ατμόσφαιρα γαλήνης που επικρατεί εκεί χειμώνα-καλοκαίρι θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Επισκέψου, λοιπόν, τη Λουτρόπολη με το ταίρι σου και απολαύστε μια χαλαρωτική βουτιά στο ιαματικό νερό των θερμών πηγών που λέγεται πως είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το σώμα, το δέρμα, το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και το πνεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζαγοροχώρια

Φυσικά, από τη λίστα με τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς για ζευγάρια στην Ελλάδα δε θα μπορούσαν να λείπουν τα διάσημα Ζαγοροχώρια. Η επίσκεψη στο καμάρι της Ηπείρου σου επιφυλάσσει μια αυθεντική και ιδιαίτερη εμπειρία, την οποία αξίζει σίγουρα να μοιραστείς με το έτερόν σου ήμισυ. Ειδικά τον χειμώνα τα εντυπωσιακά βουνά και τα θαυμαστά φαράγγια συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας μπορείτε να περιηγηθείτε μαζί στους παραδοσιακούς οικισμούς, να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας με δραστηριότητες στη φύση όπως ράφτινγκ, kayak ή ορειβασία ή απλά… να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις τοπικές λιχουδιές – με την ξακουστή ηπειρώτικη πίτα να έχει την τιμητική της!

Κάθε εξόρμηση, κοντινή ή μακρινή, γίνεται μαγική όταν έχεις συνταξιδιώτη το άνθρωπο που αγαπάς. Διαλέξτε λοιπόν μαζί τον επόμενο προορισμό σας και χαρείτε τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Πριν 4 ώρες

Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Πριν 4 ώρες

Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Πριν 4 ώρες

Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Χτες

Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Χτες

Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Προχτές

Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Προχτές

Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.