E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Outfits βγαλμένα από ταινία: Tips για να τα πετύχεις κι εσύ!

Outfits βγαλμένα από ταινία: Tips για να τα πετύχεις κι εσύ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/2/2023 | 16:08

Η 7η τέχνη αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για κάθε άνθρωπο που αγαπά τη μόδα. Πόσες φορές δε θαύμασες τα outfits των ηρώων στη μεγάλη οθόνη και δεν ευχήθηκες να μπορούσες κι εσύ να υιοθετήσεις το στυλ τους στην πραγματική ζωή; Η αλήθεια είναι ότι τα ονειρεμένα σύνολα που ντύνουν τους πρωταγωνιστές των αγαπημένων σου ταινιών έχουν σχεδιαστεί και επιλεγεί προσεκτικά από μια ολόκληρη ομάδα επαγγελματιών ενδυματολόγων, που γνωρίζουν ακριβώς ποια κομμάτια θα κάνουν τους χαρακτήρες να λάμψουν. Για να αποκτήσει, πάντως, και το δικό σου ντύσιμο λίγη από την αίγλη των σταρ του σινεμά, δε χρειάζεται να έχεις επαγγελματικές γνώσεις – παρά μόνο φαντασία και διάθεση πειραματισμού! Ανακάλυψε παρακάτω ιδέες για outfit βγαλμένα από κινηματογραφικά σετ και πώς να τα πετύχεις.

Δυναμική Θηλυκότητα: Ocean’s 8

Η «θηλυκή» εκδοχή της θρυλικής κινηματογραφικής συμμορίας, εκτός από ενέργεια και δυναμισμό, έφερε στη μεγάλη οθόνη και απίθανα outfit. Κάθε μία από τις οκτώ «απατεώνισσες» έχει το δικό της, μοναδικό στυλ που αντιπροσωπεύει και διαφορετικές εκδοχές της θηλυκότητάς σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όποιο από αυτά κι αν ξεχωρίσεις, μπορείς να το υιοθετήσεις συνδυάζοντας κλασικά και statement κομμάτια, και να δημιουργήσεις ένα look για κάθε περίσταση. Μπορείς για παράδειγμα να μιμηθείς το rock στυλ της Lou (Cate Blanchett) επιλέγοντας κομμάτια μέσα από μια δυναμική γυναικεία συλλογή όπως αυτή της Funky Buddha, και να συνδυάσεις ένα μπλέιζερ ή ένα δερμάτινο jacket με παντελόνια σε τολμηρά χρώματα.

Από την άλλη, ένα τζιν σε γραμμή boyfriend και ένα oversized παρκά αρκούν για να «κλέψεις» το στυλ της Nine Ball (Rihanna), ενώ ένα κλασικό, θηλυκό φόρεμα είναι το κομμάτι-κλειδί για την κομψή γοητεία της Daphne (Anne Hathaway).

Κομψή με παλτό: The Devil Wears Prada

Ίσως η πιο δημοφιλής ταινία γύρω από το fashion industry της προηγούμενης δεκαετίας. Μιας και ο «Διάβολος» «φωτογραφίζει» ένα ιερό-τέρας της μόδας (την αρχισυντάκτρια της Vogue, Anna Wintour) αν και δεν αναφέρεται ποτέ ρητά σε αυτήν, η ταινία δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει άφθονη και απολαυστική fashion έμπνευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να αναπαράγεις κάποια από τα πιο εμβληματικά ντυσίματα της πρωταγωνίστριας (Meryl Streep) δεν χρειάζεται απαραίτητα να φορέσεις… Prada. Ένα κομψό σταυρωτό παλτό σε κλασική γραμμή μαζί με το πιο ντελικάτο ζευγάρι γόβες που έχεις, ή ένα τουίντ σακάκι για το γραφείο σε συνδυασμό με ένα σικ ζιβάγκο, μπορούν να σε μεταμορφώσουν στην γκουρού της μόδας της αγαπημένης σου ταινίας.

Φουτουριστική γοητεία: The Matrix

Έτοιμη για ένα ταξίδι στο μέλλον; Η ενδυματολογική αισθητική του The Matrix άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στις πασαρέλες της εποχής – και πλέον έχει επιστρέψει και πάλι δυναμικά στη μόδα. Πρόκειται για ένα trend που έχει υιοθετηθεί ήδη από μοντέλα και διασημότητες σε όλο τον κόσμο.

Τώρα ήρθε η σειρά σου να το απογειώσεις, δημιουργώντας τα δικά σου μυστηριώδη, φουτουριστικά outfit. Για να τα συνθέσεις αξιοποίησε το απόλυτο fashion item της φετινής χειμερινής σεζόν, τη μακριά δερμάτινη καμπαρντίνα, σε ένα total black σύνολο. Ανάλογα με τα κομμάτια που θα την πλαισιώσεις, μπορείς να προσαρμόσεις το outfit σε πρωινές αλλά και βραδινές εμφανίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Extra tip: Ολοκλήρωσε το σύνολό σου με άλλο ένα κομμάτι-κλειδί αυτού του avant-garde στυλ: τα χαρακτηριστικά μαύρα μακρόστενα γυαλιά ηλίου.

Ιταλική φινέτσα: Malena

Μια ταινία που παρουσίασε με τόσο γλαφυρό τρόπο μια αισθησιακή και συνάμα τρυφερή εκδοχή της θηλυκότητας, όχι μόνο μέσα από την πλοκή αλλά και από τα ρούχα που έντυσαν την πρωταγωνίστρια.

Η Μόνικα Μπελούτσι ως «Μαλένα» ενσαρκώνει την «απόλυτη γυναίκα» με κοστούμια που απηχούν την ιταλική φινέτσα της δεκαετίας του ’40. Πώς θα πετύχεις και εσύ ένα παρόμοιο look σήμερα; Για ένα πρωινό outfit συνδύασε ένα λουλουδάτο, θηλυκό πουκάμισο με μεγάλο γιακά με μια πένσιλ φούστα ή ένα λευκό ή παστέλ φόρεμα με ένα πέδιλο με χαμηλό τακούνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, το απόλυτο βραδινό ρούχο στο ίδιο στυλ δεν είναι άλλο από το αγαπημένο σου μικρό μαύρο φόρεμα. Και στις δύο περιπτώσεις σου προτείνουμε να τονίσεις τη θηλυκότητά σου αναδεικνύοντας τη μέση σου με μία ζώνη.

Αν ονειρευόσουν πάντα μια ζωή βγαλμένη από ταινία, ίσως ήρθε η στιγμή να κάνεις το όνειρο πραγματικότητα – ξεκινώντας με μια αναβάθμιση της γκαρνταρόμπας σου!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σήμερα

Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Σήμερα

Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Σήμερα

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Χτες

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Cocktail trends για το 2024

Προχτές

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Προχτές

Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Πριν 3 μέρες

«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.