E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορυδαλλός: «Έδεναν τους ηλικιωμένους σε κρεβάτια και καλοριφέρ» λέει πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο

Όπως λέει πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο κολαστήριο, δεν έδιναν σωστά τα φάρμακα στους τρόφιμους

Κορυδαλλός: «Έδεναν τους ηλικιωμένους σε κρεβάτια και καλοριφέρ» λέει πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/2/2023 | 10:26

Ηλικιωμένοι με ψώρα και κορωνοϊό, σε κατάσταση αφυδάτωσης και υπό συνθήκες διαβίωσης που αγγίζουν τα όρια της εξαθλίωσης. Αυτή είναι η εικόνα με την οποία ήρθε αντιμέτωπο το κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήσε προ ημερών στο γηροκομείο-κολαστήριο του Κορυδαλλού.

Για τις θλιβερές αποκαλύψεις για το γηροκομείο στον Κορυδαλλό, που φαίνεται πως αποτελούσε τόπο βασανισμού για δεκάδες ηλικιωμένους, μίλησαν στον ΑΝΤ1, ένας περίοικος της δομής και μια πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο. Όπως είπε η πρώην εργαζόμενη, «εκτός από υποσιτισμένους ασθενείς, υπήρχαν άλλοι που δεν ελάμβαναν πλήρως την φαρμακευτική αγωγή που έπρεπε», καθώς δεν τους χορηγούνταν όλα τα φάρμακα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τους έδεναν στα καλοριφέρ και στα κρεβάτια, με την δικαιολογία ότι οι τρόφιμοι είναι επιθετικοί. Όταν ένας ψυχιατρικός ασθενής παίρνει ελλιπή αγωγή, προφανώς θα είναι επιθετικός», είπε η πρώην υπάλληλος του γηροκομείου. Μάλιστα, επεσήμανε πως «το επισκεπτήριο των συγγενών επιτρεπόταν τις ώρες 17:00-20:00 και η διεύθυνση του γηροκομείου πίεζε το προσωπικό να είναι όλα στην εντέλεια στις 17:00 για να μην αντιληφθούν κάτι όσοι συγγενείς πήγαιναν στον χώρο».

Ο γείτονας του γηροκομείου επεσήμανε ότι «από την ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί το γηροκομείο, πριν από πέντε χρόνια, γέμισε σχεδόν αμέσως, αλλά ενώ στην αρχή έρχονταν ασθενοφόρα, μετά άρχισαν να φεύγουν συνέχεια νεκροφόρες και ο κόσμος απηύδησε. Ποιος τολμούσε να μπει μέσα; Δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να έχει σχέσεις με τους ασθενείς. Χθες στις 14:30 πήραν κάποιον παππού να τον πάνε σε κάποιο γηροκομείο. Όταν βρουν άλλο κρεβάτι θα πάρουν και τους άλλους. Θα κλείσει, δεν υπάρχει περίπτωση».

Σε καραντίνα το γηροκομείο μετά τις αποκαλύψεις

Σε καραντίνα βρίσκεται το ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έφτασαν την Παρασκευή έξω από το γηροκομείο, όμως για να μπορέσουν να μπουν και να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο αναγκάστηκαν να σπάσουν τα λουκέτα με τα οποία ήταν σφραγισμένη η είσοδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωί του Σαββάτου ειδική ιατρική ομάδα με πρωτοβουλία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας μετέβη στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό για να εξετάσει τους ηλικιωμένους. Αποφασίστηκε μάλιστα να τεθεί σε καραντίνα η δομή, καθώς ένας από τους ηλικιωμένους βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ κάποιοι άλλοι φιλοξενούμενοι είχαν ψώρα.

Απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλους τους συγγενείς των φιλοξενούμενων, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις. Όπως έχει γίνει γνωστό περίπου 38 ηλικιωμένοι βρέθηκαν υποσιτισμένοι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Σήμερα

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Σήμερα

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Σήμερα

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

Απίστευτο στην Κρήτη: Ο αέρας «σήκωσε» 38χρονη με kite surf και την πέταξε σε ταράτσα!

Σήμερα

Στην Αμμουδάρα Λασιθίου σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα, καθώς 38χρονη Γαλλίδα που έκανε Kite Surf παρασύρθηκε από δυνατή ριπή ανέμου

Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου: Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η «ελληνική φωνή» της Νέας Υόρκης

Σήμερα

Η Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου, μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη, απεβίωσε αιφνιδίως στα 71 της χρόνια, ημέρα των γενεθλίων της

«Τα στοιχεία δείχνουν προπαρασκευή» – Αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

«Οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από συγγενείς, φίλους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του θύματος και του δράστη»

Νέα Υόρκη: Επέστρεψαν οι άνθρωποι – «τυφλοπόντικες» που μπανοβγαίνουν στους υπονόμους, νέα βίντεο

Σήμερα

Μπαινοβγαίνουν στα φρεάτια αλλά μυστήριο παραμένει το γιατί

Ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη: Συναγερμός για πάνω από 200 σκευάσματα

Σήμερα

Αντιβιοτικά, αντικαρκινικά και άλλα βασικά φάρμακα θέτουν σε δοκιμασία την αντοχή των συστημάτων υγείας στην Ευρώπη.

Η Τροχαία ετοιμάζει αιφνιδιαστικά αλκοτέστ το μεσημέρι στην Αττική, μετά από ανησυχητικά ευρήματα με οδηγούς!

Σήμερα

Οι πρώτες δειγματοληπτικές μετρήσεις έφεραν στο φως οδηγούς με αλκοόλ ακόμη και το μεσημέρι. Ετοιμάζονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε νευραλγικά σημεία της Αττικής – αποκαλύπτουμε το σχέδιο της Τροχαίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.