E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Έδεσαν την γιαγιά μου και της είπαν ζήσεις – πεθάνεις, εδώ θα μείνεις»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Έδεσαν την γιαγιά μου και της είπαν ζήσεις – πεθάνεις, εδώ θα μείνεις»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/2/2023 | 13:07

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό, όπου ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες 41 ηλικιωμένοι. Μετά από καταγγελίες, ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής έσπασαν τα λουκέτα μπήκαν μέσα και αντίκρισαν σοκαριστικές εικόνες.

Οι υγειονομικοί που έκαναν τον σχετικό έλεγχο στο γηροκομείο του Κορυδαλλού βρήκαν ηλικιωμένους σε κατάσταση εξαθλίωσης, παραμελημένους, αφυδατωμένους, λιποβαρείς, ακόμα και με ψώρα. Για αυτές τις εικόνες, που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μίλησε το πρωί της Τρίτης (14.02.2023) στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μια γυναίκα, της οποίας η γιαγιά της ήταν τρόφιμος στην εν λόγω δομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πριν τρεις μήνες πήγαμε την γιαγιά μου στο εν λόγω γηροκομείο, αλλά την πήραμε μετά από 3 εβδομάδες. Είναι 91 ετών και έχει πλήρη επικοινωνία» είπε αρχικά η γυναικά, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. «Δεν επέτρεπαν την επικοινωνία μαζί της πρώτη εβδομάδα λόγω της καραντίνας για τον κορονοϊό, όπως μας είπαν, ενώ την δεύτερη εβδομάδα μας είπαν ότι δεν μπορούμε να την δούμε, για να συνηθίσει στο νέο περιβάλλον. Δεν της επέτρεπαν να έχει μαζί της κινητό τηλέφωνο ούτε κάποιο προσωπικό αντικείμενο ούτε καν μια φωτογραφία», πρόσθεσε.

Όπως κατήγγειλε, όταν τελικώς απέκτησαν επαφή με την ηλικιωμένη, εκείνη περιέγραψε στην κόρη της ότι κάποια στιγμή την πλησίασε ένας άνδρας, την ρώτησε «εμένα με ξέρεις;», κι όταν εκείνη αποκρίθηκε αρνητικά, αφού την έδεσε στο κρεβάτι, της είπε «ζήσεις – πεθάνεις, εδώ θα μείνεις».


Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε ποιος ήταν ο άνδρας που της είπε και έκανε όλα τα παραπάνω, για να μην μιλήσει και ακουστεί, η γιαγιά έδειξε με τα μάτια της το γραφείο, όπου βρισκόταν ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας, περιέγραψε η εγγονή της 91χρονης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επεσήμανε ακόμη ότι όταν πήγαν για να κάνουν καταγγελία για το γηροκομείο, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μεταστρέψουν την άποψη τους, λέγοντας πως δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία για την δομή και ότι ήταν όλα καλά στο γηροκομείο, όπως ανέφερε.

Τέλος, η γυναίκα είπε ότι η 91χρονη είχε σημάδια στο κορμί της, τα οποία όμως αντιλήφθηκαν μετά από δύο εβδομάδες. Πλέον, η γιαγιά διαμένει σε άλλο οίκο φροντίδας ηλικιωμένων.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά‑καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία

Χτες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια

Χτες

Είναι η τραγουδίστρια της κάντρι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έκανε καριέρα και στον κινηματογράφο - Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί, μετά και τον θάνατο του συζύγου της, τον Μάρτιο του 2025

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Χτες

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Χτες

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Χτες

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Χτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Χτες

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Χτες

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Χτες

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Χτες

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.