E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μεντβέντεφ: Αν η Ρωσία χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία θα διαλυθεί

«Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία, τότε είμαστε στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας σύγκρουσης»

Μεντβέντεφ: Αν η Ρωσία χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία θα διαλυθεί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/2/2023 | 08:12

«Εάν η Ρωσία χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα διαμελιστεί. Θα διαλυθεί». Τάδε έφη ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και εκ των άμεσων συνεργατών του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο και τη Βαρσοβία.

Ο Μεντβέντεφ εμφανίζεται συχνά με ακραία ρητορική έναντι της Δύσης, αποτυπώνοντας ωστόσο το κλίμα που επικρατεί στη Μόσχα. Με την παραπάνω δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας ουσιαστικά λέει ότι η επικράτηση στην Ουκρανία αποτελεί μονόδρομο για τον Πούτιν και τη Ρωσία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επέλθει η ολική κατάρρευση και η διάλυση της μεγάλης αυτής δύναμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν να προμηθεύουν με όπλα το Κίεβο, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει»
Ο Ρώσος πολιτικός επανέλαβε τις απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων, επαναφέροντας στην επικαιρότητα το σχετικό άρθρο του ρωσικού συντάγματος, σύμφωνα με το οποία η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και πυρηνικά, αν κρίνει ότι απειλείται η εδαφική της ακεραιότητα.

«Εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν να προμηθεύουν με όπλα το Κίεβο, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, τονίζοντας ότι ο Πούτιν ανακοίνωσε την απόφασή του να αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας στη συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών όπλων (New START), «κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό» ενώ ο Μπάιντεν «απευθυνόταν στο ρωσικό λαό μπροστά σε ένα πλήθος Πολωνών».

Ο Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός, ισχυρίστηκε ότι «η αποχώρηση της Ρωσίας από τη Συνθήκη New START θα έχει τεράστια απήχηση σε όλο τον κόσμο γενικότερα, και στις ΗΠΑ ειδικότερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή στη συνθήκη

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ προμήθευαν «γιγαντιαίες ποσότητες όπλων» στην Ουκρανία, με στόχο «να νικήσουν, να περιορίσουν και να καταστρέψουν τη Ρωσία» και ταυτόχρονα άφηναν τη στρατηγική ασφάλειας ως χωριστό θέμα «που δεν αφορά» τις σχέσεις μεταξύ τις δύο χώρες.

«Αυτό το συμπέρασμα (η σταθερότητα της ασφάλειας είναι χωριστή από τη σύγκρουση στην Ουκρανία) είναι χειρότερο από έγκλημα – είναι ένα χονδροειδές λάθος των Αμερικανών. Ένα λάθος που γεννήθηκε από τη «mania grandiosa» τους. Το αίσθημα ανωτερότητας και ατιμωρησίας τους».

«Σε τελική ανάλυση, είναι προφανές σε όλες τις λογικές δυνάμεις ότι εάν οι ΗΠΑ θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία, τότε είμαστε στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας σύγκρουσης. Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία, τότε έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με οποιοδήποτε όπλο , συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων», απείλησε ο Μεντβέντεφ. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη συνθήκη για να μην μπορέσει η Δύση να την νικήσει στο πεδίο της μάχης, και προέτρεψε τις αμερικανικές ελίτ «να σκεφτούν τι έχουν κάνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κήρυγμα η ομιλία του Μπάιντεν στην Βαρσοβία

«Θα παρακολουθήσουμε επίσης την αντίδραση άλλων πυρηνικών δυνάμεων που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ: της Γαλλίας και της Βρετανίας. Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις τους συνήθως δεν περιλαμβάνονταν στην ισορροπία των πυρηνικών κεφαλών και των φορέων κατά την προετοιμασία των συμφωνιών μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ (η οποία υπέγραψε την τη συνθήκη New START το 1991) και είναι καιρός να γίνει αυτό», σημείωσε.

Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε την ομιλία του Μπάιντεν στη Βαρσοβία «ένα κήρυγμα με τον παραδοσιακό για την Αμερική μεσσιανικό τρόπο, προσαρμοσμένο στη γεροντική άνοια». «Φαινόταν άδικο και γελοίο. Ποιος είναι αυτός ο παράξενος γέρος που μιλάει με μπερδεμένο βλέμμα από την Πολωνία; Γιατί απευθύνεται στους ανθρώπους μιας άλλης χώρας σε μια εποχή που έχει πολλά εγχώρια προβλήματα;

«Ποιος είναι ο λόγος μας να ακούσουμε έναν πολιτικό από ένα εχθρικό κράτος που αποπνέει μίσος για την πατρίδα μας; Γιατί οι Ρώσοι πολίτες να πιστέψουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, που εξαπέλυσαν τον μεγαλύτερο αριθμό πολέμων τον 20ο και τον 21ο αιώνα, αλλά μας κατηγορεί με επιθετικότητα;» διερωτήθηκε ο Μεντβέντεφ. Ο Μεντβέντεφ είπε ότι οι ΗΠΑ ηγούνται των διεθνών προσπαθειών που ενώνονται με στόχο «να επιφέρουν στρατηγική ήττα στη Ρωσία» και χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μπάιντεν για το τέλος του πολέμου σε περίπτωση που τα ρωσικά στρατεύματα αποσυρθούν από την Ουκρανία «επεξεργασμένα ψέματα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Χτες

Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Χτες

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Χτες

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Χτες

Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Χτες

Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Χτες

Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Μιρτσέα Λουτσέσκου

Χτες

«Ελπίζω να είσαι υπερήφανος για εμένα» είπε συγκινημένος ο Ραζβάν στον επικήδειο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.