E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτά τα καινούργια στέκια στα Εξάρχεια μας κάνουν να θέλουμε να βγαίνουμε συνεχώς εκεί

ή μπορεί και να είναι ήδη τα στέκια σου!

Αυτά τα καινούργια στέκια στα Εξάρχεια μας κάνουν να θέλουμε να βγαίνουμε συνεχώς εκεί
@mentor.ba.uoa / instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ

Τα Εξάρχεια, είναι χωρίς καμία αμφιβολία μία από τις πιο ζωντανές και νεανικές γειτονιές του κέντρου! Τα τελευταία χρόνια ανανεώνονται συνεχώς με καινούργια στέκια. Μαγαζιά με δικό τους χαρακτήρα, που δένουν αρμονικά δίπλα στα παλιά και αγαπημένα spots των Εξαρχείων και που σε κερδίζουν αμέσως!

Στα Εξάρχεια, θα ξεκινήσεις από νωρίς το πρωί για καφέ και bakes, θα πας με το λάπτοπ σου για να βγάλεις δουλειά -και δε θα ενοχλεί καθόλου η φασαρία- θα φας τα πιο νόστιμα πιάτα όλες τις ώρες και από πολλές χώρες του κόσμου, και το βράδυ θα πιεις τα πιο ιδιαίτερα κοκτέιλ και ποτά στα καλύτερα στέκια! Όλα αυτά σε χώρους με ιδιαίτερη αισθητική, με νεανική και μποέμ ατμόσφαιρα, σε χώρους που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από γνωστά μαγαζιά εξωτερικού, σε χώρου που εύκολα γίνονται τα στέκια σου! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τιγρέ

Το Τιγρέ είναι ένα καφέ μπαρ που έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό στη γειτονιά των Εξαρχείων και έχει ήδη γίνει στέκι. Θα σου τραβήξει την προσοχή από το κίτρινο χρώμα που έχει στη σιδεριά του και την ταμπέλα με την κόκκινη τίγρη. Είναι ένα ήσυχο μέρος, με φυτά, αναφορές στα ‘90s, βολικό και ανεπιτήδευτα instagramικό. Είναι ιδανικό για αυτούς που θέλουν να διαβάσουν ή να δουλέψουν. Θα βρεις πολύ καλό καφέ, σνακς για όλες τις ώρες, ελληνικά κρασιά και εξωτικά κοκτέιλ!

Μαυρομιχάλη 98, Εξάρχεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Pharaoh Athens

Το Pharaoh έχει ανοίξει εδώ και μερικές εβδομάδες σε έναν προσεγμένο και φωτεινό χώρο με industrial και urban αθηναϊκά στοιχεία, με μωσαϊκά και μαρμάρινα τραπέζια. Ο χώρος θα σου θυμίσει κάτι από γαλλικό μπαρ και ιαπωνικό εστιατόριο, σε ένα! Η κουζίνα του είναι ανοιχτή κι έτσι γίνεται φανερός ο ξυλόφουρνος, στον οποίο μαγειρεύονται τα νόστιμα σπιτικά φαγητά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαμαδίσια πιάτα που θα απολαύσεις σε κάθε ευκαιρία. Θα βρεις κλασικά μαγειρευτά φαγητά με μοντέρνες προσθήκες, από αρνάκι στη γάστρα μέχρι κουνέλι λεμονάτο, από φασολάδα μέχρι αυγά με χόρτα. Δε θα μπορούσαν να λείπουν τα λαχταριστά χειροποίητα γλυκά, όπως το γαλακτομπούρεκο και φυσικά τα διαλεχτά κρασιά από το κελάρι τους!

Σολωμού 54, Εξάρχεια

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotilicious (@sotilicious_)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Behold the Man

Φωτεινό και παράλληλα φωτογενές, το Behold the Man ήρθε για να ξεχωρίσει και να γίνει στέκι. Είναι ένα concept store γεμάτο ζωγραφιές, σκίτσα και μηνύματα στους τοίχους. Θα το έχεις σίγουρα δει, να φιγουράρει στο Instagram, αφού έχει φανατικό κοινό. Με Bauhaus επιρροές και urban στοιχεία, θα νιώσεις αμέσως μία οικεία ατμόσφαιρα. Είναι ένα μαγαζί όπου θα πας είτε για καφέ, είτε για χυμούς ψυχρής έκθλιψης, τσάι, ιδιαίτερα ροφήματα σοκολάτας ή μπύρα αποκλειστικά από ελληνικές ζυθοποιίες. Ωστόσο μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κάποιο από τα νόστιμα σνακ του, ή τα γλυκά που προμηθεύεται από το γειτονικό Πορτατίφ.

Στουρνάρη 6, Εξάρχεια

Κομπραί

Στα όρια μεταξύ Εξαρχείων – Κολωνακίου βρίσκεται άλλο ένα στέκι για τους λάτρεις της ηρεμίας και της ανάγνωσης. Ένα βιβλιοκαφέ, του οποίου το όνομα προέρχεται από τη γαλλική επαρχία που αναφέρεται στο έργο του Μαρσέλ Προυστ «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο». Όσο θα ψαχουλεύεις βιβλία από κάθε είδος μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή τη φρέσκια λεμονάδα σου ενώ στο κυκλικό πατάρι θα βρεις θέση για να διαβάσεις, να γράψεις ή να δουλέψεις στο λάπτοπ.

Διδότου 34, Αθήνα

Η Λόντζα της Γειτονιάς

Ένα εναλλακτικό ταχυφαγείο όπου αντί για μπέργκερ και σουβλάκια θα απολαύσεις νόστιμα φαγητά της γιαγιάς! Είναι ιδανικό στέκι για φοιτητές και εργαζόμενους που θέλουν να φάνε γρήγορα ένα ζεστό πιάτο μετά τη δουλειά ή τη σχολή. Θα βρεις από χυλοπίτες με φρέσκο βούτυρο και φέτα από τη Μεσσηνία και χειροποίητες πίτες, μέχρι τηγανιτά κεφτεδάκια με πατάτες και κακαβιά, σούπες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Η Λόντζα λειτουργεί με self-service και παίζει αποκλειστικά μουσική απ’ το τρανζιστοράκι, ενώ τις κρύες μέρες θα βρεις την ξυλόσομπα αναμμένη.

Χαριλάου Τρικούπη 76, Εξάρχεια

OBA

Σε ένα μικρό minimalistic και cozy εργαστήριο στη Θεμιστοκλέους, θα βρεις αυθεντικά πρέτσελ τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές εκδοχές. Θα τα συνοδεύσεις με τις πιο δροσιστικές μπύρες, με καφέ ή οποιοδήποτε ρόφημα επιθυμείς. Στην προθήκη του καταστήματος θα βρεις εκτός από πρέτσελ, νόστιμα  cupcakes, cinnamon rolls και soft cookies.

Θεμιστοκλέους 45, Εξάρχεια

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OBA (@oba_athens)

New entries λοιπόν, για εσένα που αγαπάς τα Εξάρχεια, που το κέντρο σε μαγεύει και σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Με το που επισκεφθείς αυτά τα στέκια, θα θες να βγαίνεις συνεχώς εκεί, στα cult, καλλιτεχνικά και εναλλακτικά Εξάρχεια!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης που προοριζόταν για μαυσωλείο, αλλά δεν έγινε ποτέ

Σήμερα

Είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ήταν κλειστό για 40 χρόνια

Τα ζώδια σήμερα: 19 Μαρτίου

Σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αγχος του ύπνου: Τι είναι και πώς να το αντιμετωπίσεις

Σήμερα

Το άγχος του ύπνου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική ευεξία και την ποιότητα ζωής, αλλά δεν χρειάζεται να ελέγχει τις νύχτες σας.

Τι προτείνουν οι ειδικοί αν θες περισσότερο σeξ στη ζωή σου

Σήμερα

Τελικά, η γοητεία του πάθους δεν πηγάζει από το απρόβλεπτο του;

Ζώδια Εβδομάδας: Ανησυχίες, ντροπές και πολλά κομπλιμέντα

Χτες

Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!

To μυστικό για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια

Χτες

Τι κι αν έχουν αρκετές θερμίδες, τα καλαμαράκια είναι το φαγητό που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί!

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Χτες

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Έξυπνα tips για να απολυμάνετε σωστά το μπάνιο σας

Χτες

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός

Σε αυτό το χωριό ζουν «πραγματικές Ραπουνζέλ»

Προχτές

Εδώ μεγαλώνουν κορίτσια με πολύ μακριά μαλλιά και τ ακόβουν μόνο μια φορά

Τα ζώδια σήμερα: 17 Μαρτίου

Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

par: 27
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.