E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέα Ιωνία: Συνελήφθη ο δράστης που μαχαίρωσε τον 16χρονο γιο του ιδιοκτήτη καφετέριας

Το χρονικό της υπόθεσης

Νέα Ιωνία: Συνελήφθη ο δράστης που μαχαίρωσε τον 16χρονο γιο του ιδιοκτήτη καφετέριας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 25/2/2023 | 18:05

Συνελήφθη ο δράστης που μαχαίρωσε τον 16χρονο γιο του ιδιοκτήτη της καφετέριας στη Νέα Ιωνία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας δράστης της επίθεσης είναι ένας 15χρονος αλβανικής καταγωγής, ενώ αναζητούνται ακόμα τέσσερις δράστες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, απογευματινές ώρες της 20ης Φεβρουαρίου, ομάδα 5 αγνώστων ατόμων προσέγγισαν απειλητικά στην περιοχή των Πατησίων δύο ανήλικους, 16 και 17 ετών και τους επιτέθηκαν λεκτικά, με τους ανήλικους να προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο τρέχοντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού οι δράστες τους κυνήγησαν, μετά από λίγο, ακινητοποίησαν το 16χρονο ημεδαπό και με χρήση αιχμηρού αντικειμένου, ένας εκ των δραστών, τον τραυμάτισε στα πλευρά, την πλάτη, το δεξί κάτω άκρο και του αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, ανωτέρω αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 15χρονο αλλοδαπό ως δράστη της επίθεσης με το αιχμηρό αντικείμενο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25-2-2023) στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 15χρονος αλλοδαπός, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για απείθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 20-2-2023, ομάδα 5 αγνώστων ατόμων προσέγγισαν απειλητικά στην περιοχή των Πατησίων δύο ανήλικους, 16 και 17 ετών και τους επιτέθηκαν λεκτικά, με τους ανήλικους να προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο τρέχοντας.

Αφού οι δράστες τους κυνήγησαν, μετά από λίγο, ακινητοποίησαν το 16χρονο ημεδαπό και με χρήση αιχμηρού αντικειμένου, ένας εκ των δραστών, τον τραυμάτισε στα πλευρά, την πλάτη, το δεξί κάτω άκρο και του αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, ανωτέρω αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 15χρονο αλλοδαπό ως δράστη της επίθεσης με το αιχμηρό αντικείμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και οδηγήθηκε στην ανωτέρω υπηρεσία, όπου αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του κατηγορούμενου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ρουχισμός που έφερε κατά τη στιγμή της επίθεσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων δραστών συνεχίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις μαχαιριές στον 16χρονο στο άγριο πιστολίδι στην καφετέρια – Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA o δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, το μαχαίρωμα του ιδιοκτήτη της καφετέριας στη Νέα Ιωνία σχετίζεται με το αιματηρό επεισόδιο στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας.

Τα νέα στοιχεία περιήλθαν σε γνώση των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση μέσω προσώπων που σχετίζονται με τους δράστες και οι οποίοι αναζητούνται.

Όπως αποκαλύπτεται τα μέλη της σκληρής συμμορίας των Αλβανών με έδρα το νυχτερινό κλαμπ στην οδό Λιοσίων φέρεται να «παρείχαν» υπηρεσίες προστασίας στην συγκεκριμένη καφετέρια.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μέσω αυτής τη σχέσης και της επαφής που είχε με τα συγκεκριμένα άτομα, φέρεται να τους κάλεσε τη συγκεκριμένη ημέρα στο μαγαζί του επί της οδού Κασταμονής προκειμένου να τους ενημερώσει για την επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχθεί πριν μια μέρα ο 16χρονος γιος του – πιθανότατα από νεαρούς Αλβανούς – στα Κάτω Πατήσια και να τους βάλει να εντοπίσουν τους δράστες.

Ωστόσο μέσα στην καφετέρια βρίσκονταν ήδη μέλη μιας αντίπαλης συμμορίας Αλβανών που φέρεται να έχουν σχέση με άλλο άτομο της ιδιοκτησίας της καφετέριας.

Οι πρώτοι θεώρησαν ότι τους είχαν στήσει παγίδα. Οι δύο συμμορίες ήρθαν σε αντιπαράθεση μέσα στο μαγαζί και τα αίματα άναψαν με τα πιστόλια να παίρνουν φωτιά με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Μάλιστα στο επεισόδιο φέρεται να συμμετείχαν και άλλα άτομα που έσπευσαν στην καφετέρια αφού ενημερώθηκαν για το τι συνέβαινε.

Οι αντίπαλες ομάδες των Αλβανών είχαν έρθει σε σύγκρουση κάποια χρόνια πριν, με ανταλλαγή πυροβολισμών με καλάσνικοφ στην περιοχή του Ζωγράφου.

Από τότε φαίνεται να είναι σε πόλεμο μεταξύ τους και να ανταγωνίζονται για το ποια συμμορία θα έχει το πάνω χέρι και ποιες περιοχές θα έχουν υπό έλεγχο εισπράττοντας χρήματα από καταστηματάρχες για προστασία.


Ποιος σκότωσε τον ανυποψίαστο θαμώνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η αστυνομία γνωρίζει ποιος είναι αυτός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο 37χρονο υδραυλικό που είχε πάει στην καφετέρια για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Champions League.

Πρόκειται για μέλος της συμμορίας που είχε προσκληθεί από τον πατέρα του 16χρονου και ιδιοκτήτη της καφετέριας.

Επίσης η αστυνομία έχει πλήρη εικόνα συνολικά για το ποια άτομα πυροβόλησαν και από τις δύο αντίπαλες ομάδες.

Άλλωστε τα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι εμπλεκόμενοι είναι αρκετά και όπως φαίνεται, οι αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση τουλάχιστον πέντε ατόμων.

Η αστυνομία έχει διασφαλίσει πως οι δράστες δεν έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και μάλιστα το πιθανότερο είναι να κρύβονται εντός Αττικής.

Άλλωστε οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές της συμπλοκής είναι γνωστοί στις αρχές λόγω της έντονης παραβατικής συμπεριφοράς τους στο παρελθόν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρέντης: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολoφονίας του Λυγγερίδη

Σήμερα

Τον πυρήνα της οργάνωσης αποτελούσαν 8 άτομα

Αποβάλλεται ο Κωνσταντίνος Φλώρος από τη Βουλή ‑ Αίτημα για άρση ασυλίας

Σήμερα

Αμεση η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε με γροθιές σε βουλευτή του Βελόπουλου μέσα στη Βουλή

Σήμερα

Επιτέθηκε στον βουλευτή Βασίλη Γραμμένο - Το θuμα της επiθεσης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής

Συντάξεις Μαΐου 2024: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Σήμερα

Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συντάξεις Μαΐου - λόγω του Πάσχα - σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Διοίκηση του ΕΦΚΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων του

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκε νεκρός υπαξιωματικός μέσα στη μονάδα

Σήμερα

Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αναφέρει πως διερευνώνται τα αίτια του θανάτου του

Λούκα Βιλντόζα: Διέρρηξαν το σπίτι του στην Κηφισιά

Σήμερα

Οι δράστες άρπαξαν λεφτά και ένα πανάκριβο Rolex

Κάμερα σε κουδούνι σπιτιού κατέγραψε καρέ‑καρέ την αρπαγή γυναίκας

Σήμερα

Ανατριχιαστικό βίντεο - «Παρακαλώ βοηθήστε με» ούρλιαζε η γυναίκα λίγο πριν απαχθεί

Πως έφτασαν Pfizer και Moderna στα δικαστήρια

Σήμερα

Μάχη δισεκατομμυρίων

Ο πολιτικός φορέας Κόσμος ζητά την κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης

Χτες

Με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας Έκθεσης για το κλίμα της Ευρώπης το 2023

par: 27
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.