E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η Hellenic Train Θα αποζημιώσει πλήρως τα θύματα της τραγωδίας

H εταιρεία δηλώνει ότι δεν θα κάνει χρήση της εξαίρεσης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η Hellenic Train Θα αποζημιώσει πλήρως τα θύματα της τραγωδίας

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 5/3/2023 | 16:44

Η Hellenic Train εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως δεν προτίθεται να ενεργοποιήσει την εξαίρεση για την καταβολή αποζημιώσεων για τα θύματα της μοιραίας σύγκρουσης τρένων στη Λάρισα το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως είναι γνωστό, ο ΟΣΕ και η Hellenic Trains εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων με υπουργικές αποφάσεις - η πρώτη εκδόθηκε το 2009 - οι οποίες ανανεώνονται για μία πενταετία. Η τελευταία ανανέωση - που δεν μπορεί να ανανεωθεί, σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων - έγινε το 2019 και λήγει το 2024.

Τι προβλέπει ο νόμος

Ο ευρωπαϊκός κανονισμός του 2007 σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών, προβλέπει τα εξής:

  1. Εάν επιβάτης σκοτωθεί ή τραυματιστεί, η σιδηροδρομική επιχείρηση πρέπει, χωρίς καθυστέρηση και οπωσδήποτε το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών από τον καθορισμό της ταυτότητας του φυσικού προσώπου που δικαιούται αποζημίωσης, να προκαταβάλει τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη άμεσων οικονομικών αναγκών ανάλογα με την προκληθείσα ζημία.
  2. Με την επιφύλαξη της παραγράφου 1, η προκαταβολή δεν είναι κατώτερη των 21 000 ευρώ ανά επιβάτη σε περίπτωση θανάτου.
  3. Η προκαταβολή δεν συνιστά αναγνώριση ευθύνης και μπορεί να αντισταθμιστεί με οποιοδήποτε άλλο ποσό καταβληθεί στη συνέχεια με βάση τον παρόντα κανονισμό αλλά δεν είναι επιστρεπτέα, εκτός από την περίπτωση κατά την οποία η προκληθείσα ζημία οφειλόταν σε αμέλεια ή σφάλμα του επιβάτη ή εάν ο αποδέκτης της προκαταβολής δεν ήταν ο δικαιούχος της αποζημίωσης.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train:

Συμμεριζόμενη το εθνικό πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί όλη η χώρα και με απόλυτο σεβασμό στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 62, τους τραυματίες και τους συγγενείς των θανόντων του τραγικού δυστυχήματος της 28.2.2023 η Hellenic Train Α.Ε.:

  • Μεριμνά σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι συγγενείς των θανόντων, οι τραυματίες και οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 62 της 28.02.2023 να ικανοποιηθούν πλήρως ως προς τα σχετικά τους δικαιώματα με βάση τα άρθρα 11 και 13 του ΕΚ 1371/2007 (Link)
  • Δηλώνει ότι είναι και θα παραμείνει στη διάθεση συγγενών των θυμάτων για κάθε υποστήριξημπορεί να παράσχει. Όπως είναι αυτονόητο θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε συνδρομή με όλες μας τις δυνάμεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση των αιτίων αυτού του τραγικού δυστυχήματος.

Για την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας, παρακαλούμε καλέσατε στην τηλεφωνική γραμμή 212 000 2548 Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και την υποβολή απαραίτητων εγγράφων, παρακαλούμε, όπως επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλούμε πατήστε εδώ - https://www.hellenictrain.gr/politiki-aporritoy.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δωρεά οργάνων ενός 75χρονου από τη Θεσσαλονίκη χάρισε ζωή σε δυο 67χρονους στην Αθήνα

Χτες

«Αυτή η πράξη απαιτεί μεγαλοψυχία και ευαισθησία που τιμά τη μνήμη του εκλιπόντος»

Κρήτη: Αγόρι έπεσε από μπαλκόνι

Χτες

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Νεκρός εντοπίστηκε ο Αμερικανός χειριστής γιοτ στα ανοιχτά της Λήμνου

Χτες

Ο Αμερικανός χειριστής είχε εκπέμψει SOS το πρωί της Τρίτης έξω από τον Αη Στράτη

Ντιμπέιτ: Η επίσημη ανακοίνωση της διακομματικής για όλες τις λεπτομέρειες

Χτες

Τέθηκε και θέμα για ντιμπέιτ Μητσοτάκη - Τσίπρα

Γαύδος: Κατασκηνωτής καταγγέλλει ότι τον ξυλοκόπησαν δύο αιρετοί ‑ Τι απαντάει η δήμαρχος

Χτες

Το συμβάν καταγγέλλεται πως έγινε μετά το τέλος της αθλητικής διοργάνωσης «Τρέξε και φτάσε στην άκρη της Ευρώπης»

Σύλληψη μαφιόζου «τραπεζίτη» στη Γλυφάδα

Χτες

Ξεπλενε και διακινούσε εκατομμύρια ευρώ από εμπόριο ναρκωτικών

Μυστική η τοποθεσία του πριβέ πάρτι στη Μύκονο – «Αφθονο αλκοόλ και εμφανίσιμες γυναίκες»

Χτες

Πόσο κόστιζε η είσοδος στο ξέφρενο πάρτι που στήθηκε το Σάββατο σε βίλα της Μυκόνου

Προειδοποίηση ογκολόγων: Ένα «τσουνάμι» καρκίνων έρχεται για την τρίτη ηλικία

Χτες

Oγκολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα συστήματα υγείας και την δυνατότητά τους να ανταποκριθούν σε ένα «τσουνάμι» καρκίνων στους ηλικιωμένους.

Δίκη Αλκη Καμπανού: «Ενοχοι όλοι» προτείνει η εισαγγελέας

Χτες

«Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη μέχρι το τέλος»

Ναύπλιο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ιερέας που έστειλε το χυδαiο βίντεο στον 12χρονο

Χτες

Οι Αρχές θα ερευνήσουν τώρα και το εάν ο ιερέας έχει στείλει παρόμοια χυδαία βίντεο και σε άλλους ανήλικους

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.