E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τέμπη: Τι ισχυρίστηκε ο μοιραίος σταθμάρχης στην απολογία του

Νέα δεδομένα από τον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλων

Τέμπη: Τι ισχυρίστηκε ο μοιραίος σταθμάρχης στην απολογία του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 6/3/2023 | 20:19

Στη δημοσιότητα έρχονται κι άλλοι ισχυρισμοί του 59χρονου προφυλακισμένου για την τραγωδία στα Τέμπη σταθμάρχη, κατά την απολογία του στην ανακρίτρια το περασμένο 24ωρο. «Αυτό που θυμάμαι είναι πως σίγουρα δεν έδωσα εντολή να ακολουθήσει η αμαξοστοιχία τη γραμμή ανόδου για Θεσσαλονίκη», ισχυρίστηκε απολογούμενος.

Ο 59χρονος σταθμάρχης που παραμένει προφυλακισμένος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη επικαλέστηκε ενώπιον της ανακρίτριας την Κυριακή (05.03.2023), κενό μνήμης για το κλειδί. «Αυτό που θυμάμαι είναι πως σίγουρα δεν έδωσα εντολή να ακολουθήσει η αμαξοστοιχία τη γραμμή ανόδου για Θεσσαλονίκη», ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα, τη Δευτέρα (06.03.2023) στην ανακρίτρια για την τραγωδία στα Τέμπη κατέθεσε επί πεντέμισι ώρες κι ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων. Είναι εκείνος που θα αναλάμβανε την επόμενη βάρδια μετά το φρικτό δυστύχημα.

Ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων προσκόμισε στις αρχές το αρχικό πρόγραμμα με τις υπηρεσίες σταθμαρχών που είχαν οριστεί για τον Φεβρουάριο και όπως όλα δείχνουν, τα λεγόμενά του και το συγκεκριμένο έγγραφο έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κατάθεση του επιθεωρητή των σταθμαρχών του ΟΣΕ στην ανακρίτρια την περασμένη Παρασκευή (03.03.2023).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο έγγραφο με το πρόγραμμα φέρεται να αποδεικνύεται ότι τη μοιραία 28η Φεβρουαρίου είχε οριστεί διπλή βάρδια για το πρωί και το απόγευμα και μονή βάρδια για τη νύχτα.

Πιο αναλυτικά, διπλή βάρδια από τις 6 το πρωί με 3 το μεσημέρι και 2 το μεσημέρι με 11 το βράδυ και μονή νυχτερινή βάρδια από τις 10 το βράδυ μεχρι τις 7 το πρωί της επόμενης. Άρα κάνει λόγο για 9ωρη βάρδια, πράγμα που σημαίνει αυτόματα ότι το μεσοδιάστημα 10 με 11 το βράδυ θα έπρεπε να εργάζονταν στο σταθμαρχείο δύο υπάλληλοι!

Άρα ο 59χρονος πλέον προφυλακισθείς δεν θα έπρεπε να είναι μόνος στο σταθμαρχείο αλλά με τον εργαζόμενο της προηγούμενης βάρδιας, που έληγε στις 11 το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, την περασμένη Παρασκευή (03.03.2023) στην κατάθεση που έδωσε ο επιθεωρητής των σταθμαρχών του ΟΣΕ στην ανακρίτρια στην οποία παρουσιάστηκε αυτοβούλως, φέρεται να αναφέρει ότι ο 59χρονος σταθμάρχης ήταν μόνος, προσκομίζοντας μάλιστα και εκείνος το πρόγραμμα των υπηρεσιών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών, ενώ είναι μεγάλο ενδεχόμενο, οι δύο εμπλεκόμενοι υπάλληλοι του σταθμαρχείου Λάρισας να κληθούν στην ανάκριση και για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση αλλά και να καταθέσουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, ούτως ώστε να απαντηθούν καίρια ερωτήματα για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

Πριν 7 ώρες

Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

Πριν 7 ώρες

Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

Χτες

Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

Χτες

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Η παγκόσμια πρωτεύουσα της εμπορίας ανθρώπων: Κορίτσια 11 ετών πωλούνται και βιάζονται επί 20 ώρες

Χτες

Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φτωχά κορίτσια παρασύρονται σε μια κόλαση σεξουαλικής δουλείας και κακοποίησης

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

Χτες

Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

Χτες

Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια ένταξης

Χτες

Μόνιμο και διευρυμένο πλέον το επίδομα

Οι πλούσιοι Κινέζοι χάνουν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα

Χτες

Η Κίνα επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Χανιά: Θρίλερ με την 25χρονη μητέρα της 3χρονης ‑ Έχουν δηλωθεί 2 γεννήσεις και τα παιδιά αγνοούνται

Χτες

Θολό τοπίο με τα παιδιά της 25χρονης, φέρεται να έχει γεννήσει έξι - Στο νοσοκομείο είναι τα τέσσερα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.