E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μάθε τα πάντα για τις μάσκες μαλλιών

Μάθε τα πάντα για τις μάσκες μαλλιών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/3/2023 | 11:03

Ναι, μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψετε λίγο χρόνο παραπάνω στο μπάνιο, όμως οι μάσκες μαλλιών είναι απαραίτητες για την φροντίδα των μαλλιών. Όλοι οι τυποί από μάσκες μαλλιών είναι πολύ δυνατές θεραπείες και βοηθούν σε προβλήματα όπως η ξηρότητα, το φριζάρισμα, η ψαλίδα και η αφυδάτωση. Φυσικά ο τύπος μαλλιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κατάλληλης μάσκας, όπως σημαντικό ρόλο παίζει και η ρουτίνα που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Τι πλεονεκτήματα έχουν οι μάσκες μαλλιών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κυριότερο πλεονέκτημα σε σχέση με τα σαμπουάν και τα conditioner είναι ότι διεισδύουν πιο βαθιά στην τρίχα και θεραπεύουν τα κατεστραμμένα μαλλιά. Είναι πλούσιες σε συστατικά από φυσικά έλαια και αντιοξειδωτικά. Συνήθως τα συστατικά που περιέχουν βοηθούν στην ενυδάτωση και την γενικότερη ενδυνάμωση της τρίχας, παράλληλα όμως εμποδίζουν το φριζάρισμα, κάνοντας τα να είναι πιο εύκολα στο χτένισμα.

Οι μάσκες μαλλιών θα λέγαμε πως είναι περισσότερο θεραπείες, ένα φάρμακο που προστατεύει τα μαλλιά από τις διάφορες κακουχίες που περνάνε μέσα στη μέρα, όπως το σκληρό χτένισμα, η ρύπανση, ο ήλιος. Και όπως σε όλες τις θεραπείες, θα πρέπει να δημιουργήσουμε και να τηρήσουμε την ρουτίνα που μας προτείνουν οι ειδικοί.

Επιλέγοντας την κατάλληλη μάσκα μαλλιών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, η επιλογή μία μάσκας μαλλιών δεν πρέπει να γίνεται τυχαία. Ο τύπος των μαλλιών, το χρονικό διάστημα που θα αρχίσετε να την χρησιμοποιείτε είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες. Η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε να χρησιμοποιείται μία μάσκα μαλλιών είναι όταν τα αρχίζουν να γίνονται ξηρά. Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μάσκες μαλλιών όταν χρησιμοποιείται διάφορα χημικά σκευάσματα styling. Γι αυτό θα πρέπει να παίρνετε πάντα την γνώμη ενός ειδικού, ο οποίος γνωρίζει την κατάσταση της τρίχας και σας καθοδηγήσει τόσο για την αγορά του κατάλληλου προϊόντος, όσο και για το πότε πρέπει να το χρησιμοποιείται.

Κάθε πότε να χρησιμοποιείται μία μάσκα μαλλιών;

Σε καθημερινή βάση τα μαλλιά ταλαιπωρούνται αρκετά και το κάθε πότε πρέπει να χρησιμοποιείται μία μάσκα, εξαρτάται από διάφορες παράγοντες. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να γνωρίζετε πως η συχνότητα εξαρτάται άμεσα με τον βαθμό του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.  Αν το πρόβλημα είναι μεγάλο, ίσως χρειαστεί σε κάθε λούσιμο, αν είναι πιο μικρό ίσως χρειαστεί μία φορά τον μήνα. Μπορείτε να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας μία μάσκα μαλλιών 2 φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια να αυξομειώνεται ανάλογα τις ανάγκες των μαλλιών. Το πιο πιθανό είναι να δείτε σύντομα αποτελέσματα, οπότε στη συνέχεια ελαττώστε σιγά - σιγά την χρήση μάσκας. Ιδιαίτερη περίπτωση είναι τα κατσαρά μαλλιά, καθώς έχουν μεγαλύτερη ανάγκη  από ενυδάτωση. Αν έχετε κατσαρά μαλλιά καλό θα είναι να χρησιμοποιείται μάσκα προληπτικά μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3 σημαντικοί κανόνες για την χρήση χρωμομάσκας

Κανόνας πρώτος: Μην ξεπλένετε γρήγορα την μάσκα

Η  μάσκα μαλλιών πρέπει να μένει για αρκετό χρόνο στα μαλλιά, ώστε να απορροφώνται όλα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν. Επίσης, δεν πρέπει να μένουν και υπερβολικά πολύ, οπότε απλά ακολουθήστε τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανόνας δεύτερος: Ακολουθήστε τις οδηγίες

Εκτός από τον χρόνο που πρέπει να μείνει η μάσκα, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν.. . by the book. Κάθε  μάρκα και κάθε προϊόν έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα. Γι’ αυτό πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν, μελετήστε τις οδηγίες χρήσης.

Κανόνας Τρίτος: Ρωτήστε τον κομμωτή σας

Το είπαμε και νωρίτερα, το τονίζουμε και τώρα πως η γνώμη των ειδικών είναι σημαντική. Γίνεται ακόμη σημαντικότερη όμως όταν βάψατε τα μαλλιά σας πρόσφατα ή κάνατε μία θεραπεία με κερατίνη. Μόνο αυτός γνωρίζει αν πρέπει και κάθε πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία μάσκα.

Οι καλύτερες μάσκες μαλλιών

Η καλύτερη μάσκα μαλλιών είναι αυτή που ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας. Ας δούμε τις κορυφαίες μάσκες μαλλιών όπως τις επέλεξε τα εμάς το zizel.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 113 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 115 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 116 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 125 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 125 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 125 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 125 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 149 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.