E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Docandu και Nutricia ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη κατά της δυσθρεψίας

Νέα καινοτόμα εφαρμογή για τη νόσο που αφορά ένα στα τρία άτομα άνω των 65 ετών

Docandu και Nutricia ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη κατά της δυσθρεψίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/3/2023 | 15:35

Με νέα καινοτόμα εφαρμογή ψηφιακής υγείας, η Docandu ενώνει τις δυνάμεις της με τη Νutricia, για τη διαχείριση της δυσθρεψίας, της άγνωστης νόσου η οποία προσβάλλει έως 1 στα 3 άτομα άνω των 65 ετών* και ακόμα περισσότερους ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρές χρόνιες νόσους, όπως ο καρκίνος.

Τι είναι η δυσθρεψία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H δυσθρεψία αποτελεί την κατάσταση στην οποία η πρόσληψη τροφής δεν επαρκεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του ατόμου και συχνά περνάει απαρατήρητη. Η δυσθρεψία, μεταξύ άλλων, οδηγεί σε δυσκολία ανάρρωσης και επούλωσης τpαυμάτων, περισσότερες επιπλοκές από χρόνιες νόσους όπως ο σακχαρώδης διαβήτης,  χειρότερη ποιότητα ζωής και τελικά λιγότερα χρόνια ζωής. Το σημαντικό είναι, όμως, ότι είναι μια κατάσταση η οποία είναι αναστρέψιμη, εφόσον αναγνωριστεί έγκαιρα και ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Δωρεάν η εφαρμογή στον πληθυσμό της χώρας

Η Docandu, με έντονο αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, ανέπτυξε μία εφαρμογή ψηφιακής υγείας, ώστε να διευκολύνει την ορθή ενημέρωση αλλά και να μπορεί να λάβει εύκολα και γρήγορα, όποιος το επιθυμεί, μια αξιόπιστη ιατρική συμβουλή ως το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό, βήμα μιας ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εφαρμογή αυτή της Docandu, η οποία θα διατεθεί δωρεάν σε όλο τον ελληνικό πληθυσμό, έρχεται να ενισχύσει την καμπάνια της Nutricia «ΔΩΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ», που είναι σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας. Η συνεργασία των δύο εταιρειών αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στη μάχη κατά της δυσθρεψίας, μέσω της εκπαίδευσης του κοινού στην αναγνώριση και τη διατροφική διαχείριση της δυσθρεψίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς αναγνωρίζεται η δυσθρεψία;

Η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν αναγνωρίσει στον εαυτό τους ή σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο πιθανές ενδείξεις δυσθρεψίας, τέτοιες είναι η ξαφνική απώλεια βάρους, η αδυναμία στην κίνηση, η εξάντληση και η απώλεια όρεξης. Πέραν αυτών την εφαρμογή μπορούν να αξιοποιήσουν και όσοι φροντίζουν άτομα ηλικιωμένα ή με κινητικά προβλήματα, επαγγελματίες υγείας όπως ιατροί ή νοσηλευτές αλλά και φαρμακοποιοί που συχνά καλούνται να δώσουν συμβουλές σε ηλικιωμένα άτομα με δυσθρεψία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Πως λειτουργεί η εφαρμογή;

Ο χρήστης εισέρχεται στην ιστοσελίδα της καμπάνιας dosevaros.gr και επιλέγει το widget της Docandu, δηλαδή τη μικροεφαρμογή σε μορφή φυσαλίδας που εμφανίζεται μπροστά του. Μέσα σε αυτή την έξυπνη εφαρμογή, ο χρήστης θα κληθεί να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τα συμπτώματά του και το ιατρικό του ιστορικό. Η εφαρμογή, στη συνέχεια, θα επεξεργαστεί τις απαντήσεις και θα προχωρήσει σε μια δωρεάν αξιολόγηση για την πιθανότητα ύπαρξης ή εμφάνισης δυσθρεψίας. Τέλος, θα δοθεί στο χρήστη η δυνατότητα επικοινωνίας με γιατρό της Docandu, εντελώς δωρεάν, για να λυθούν τυχόν απορίες και να δοθούν συμβουλές για τη διατροφική διαχείριση της δυσθρεψίας.

*Σύμφωνα με τη μελέτη «Malnutrition in older adults: Correlations with social, diet-related and neuropsychological factors», Κ. Κατσάς, Μάρτιος 2020

Πληροφορίες:

Η Docandu (www.docandu.com), είναι μια ελληνική νεοφυής εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα που δραστηριοποιείται στον χώρο της ψηφιακής υγείας, από το 2017, συνδυάζοντας την υψηλού επιπέδου παραδοσιακή ιατρική με τις πιο σύγχρονες και ταυτόχρονα φιλικές προς τον χρήστη ψηφιακές τεχνολογίες. Η Docandu, έχει δημιουργήσει μια σειρά από εφαρμογές και υπηρεσίες που δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να διαχειριστούν την υγεία τους και να πάρουν άμεσα μία αξιόπιστη ιατρική συμβουλή για όποιο πρόβλημα υγείας τους απασχολεί.

Η Docandu είναι η μοναδική εταιρεία ψηφιακής υγείας στην Ελλάδα που έχει συνεργαστεί με ακαδημαϊκούς και δημόσιους φορείς όπως τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, την Περιφέρεια Αττικής, τον ΗΔΙΚΑ, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», το Imperial College London και με πληθώρα άλλων έγκριτων εταιρειών στον χώρο της υγείας, όπως οι φαρμακευτικές εταιρείες Boehringer Ingelheim και Bayer.

Η Docandu έχει βραβευθεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τον Δεκέμβριο του 2022 βραβεύθηκε από το Elevate Greece ως η νεοφυής επιχείρηση με τη μεγαλύτερη κοινωνική συνεισφορά. Το ίδιο έτος βραβεύθηκε δεύτερη στον διαγωνισμό της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Start4health και ήταν στους φιναλίστ του διαγωνισμού του MIT Enterprise Forum 2022.

Το 2021 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας NBG Business Seeds. Το 2020, σε διαγωνιστική διαδικασία του Υπουργείου Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης, σε σύνολο 250 εταιρειών, η Docandu κατάφερε να είναι μία από τις 16 εταιρείες που επιλέχθηκε και βραβεύτηκε, ενώ είναι η μοναδική ελληνική νεοφυής επιχείρηση η οποία συμπεριλαμβάνεται στο site του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εφαρμογή που ανέπτυξε για την αντιμετώπιση του Covid-19.

 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 113 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 115 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 116 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 125 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 125 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 125 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 125 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 149 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.