E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τέμπη: Μυστήριο με τα εγκαύματα 4 πυροσβεστών που επιχειρούσαν στα συντρίμμια

Οι πυροσβέστες ένιωσαν ότι έχουν καεί μέσα από την ειδική στολή

Τέμπη: Μυστήριο με τα εγκαύματα 4 πυροσβεστών που επιχειρούσαν στα συντρίμμια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/3/2023 | 14:07

Νέα ερωτήματα για τη φωτιά που ξέσπασε μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, έρχονται στο προσκήνιο, με πολλούς να κάνουν λόγο για «περίεργο» φορτίο στην εμπορική αμαξοστοιχία, η οποία εξετάζεται αν μετέφερε υλικά που δεν έπρεπε να υπάρχουν στα βαγόνια της και τα οποία προκάλεσαν την μεγάλη έκρηξη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 4 από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στα συντρίμμια των τρένων, φέρονται να εμφάνισαν… περίεργα εγκαύματα. Κι αυτό παρά το γεγονός, ότι φορούσαν τις ειδικές στολές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, οι πυροσβέστες φορούν μια ειδική στολή όταν πηγαίνουν σε συμβάντα με πυρκαγιά. Το βράδυ που έγινε το δυστύχημα τέσσερις πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν να επιχειρούν με κοπτικό μηχάνημα στο 3ο βαγόνι. Τότε άρχισαν να νοιώθουν εγκαύματα μέσα από την στολή, η οποία δεν είχε πάθει τίποτα εξωτερικά.

Τι προκάλεσε τα εγκαύματα;
Αργότερα, πήγαν στο νοσοκομείο και είχαν εγκαύματα σε χέρια και πόδια και οι γιατροί προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς γίνεται να έχουν καεί τα χέρια και τα πόδια τους μέσα από την στολή.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τι προκάλεσε τα εγκαύματα. Τοξικό υγρό, τοξικό αέριο, υγρά μπαταρίας μηχανής, μετέφερε κάποιο επικίνδυνο υλικό η εμπορική αμαξοστοιχία, ή κάποιος επιβάτης μετέφερε κάποιο επικίνδυνο υλικό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιατρική γνωμάτευση μιλά για χημικά εγκαύματα
Πυροσβέστης που μίλησε στον Focus FM εξομολογήθηκε ότι είχε εγκαύματα ενώ δεν ένιωσε κάψιμο. Ο δημοσιογράφος τους σταθμού, ανέφερε πως έχει στα χέρια του ιατρική γνωμάτευση που επιβεβαιώνει ότι πυροσβέστης που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, υπέστη χημικά εγκαύματα. Συγκεκριμένα, η γνωμάτευση κάνει λόγο για «χημικό έγκαυμα 3ου βαθμού του καρπού και της άκρας χειρός και χημικό έγκαυμα 2ου βαθμού της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός».

Στην περιγραφή της ασθένειας οι γιατροί έγραψαν: «Ο ασθενής φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού και χρήζει χειρουργικής φροντίδας, καθώς και ανάρρωσης και αποχή από την εργασία του προς αποφυγή επιμόλυνσης». «Επιχειρήσαμε στο σημείο και δεν καήκαμε, τα ρούχα μου είναι άθικτα. Και σε κάποια φάση αισθανόμουν κάτι να με διαπερνά σαν γυαλί» ανέφερε ο καταγγέλλων στον ραδιοφωνικό σταθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας, έθιξε και ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος συγγενών θυμάτων, ο οποίος είπε ότι: «Θα πρέπει να ερευνηθεί με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Σύμφωνα με τους τεχνικούς μας συμβούλους είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη με την έκρηξη μετά τη σύγκρουση. Ακόμα κι αν υπήρχαν στο καφέ δύο φιάλες υγραερίου δεν θα έπρεπε να γίνει τέτοια έκρηξη. Θα πρέπει να ελεγχθούν όλοι. Από τις υπηρεσίες στον εμπορικό σταθμό που φόρτωσε το τρένο, καθώς και το γεγονός αν γνώριζε ο συγχωρεμένος ο μηχανοδηγός αν υπήρχε κάτι που δεν έπρεπε να υπάρχει στο τρένο».

«Αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο έχουν τεράστια ευθύνη», σημείωσε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε πως «αν ήμουν υπερασπιστής του σταθμάρχη, θα προσπαθούσα να αποδείξω την παράνομη συμπεριφορά κάποιων που φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατέρας και γιος οι δράστες της επίθεσης στο Σίδνει της Αυστραλίας – Τουλάχιστον 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Πριν 3 ώρες

Ο πατέρας σκοτώθηκε από την αστυνομία, ενώ ο γιος παραμένει στο νοσοκομείο

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2‑0: Ήταν κακός, έχασε και έπεσε στην 3η θέση

Χτες

Επιστροφή στις νίκες για τους Περιστεριώτες

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0‑5: Ασταμάτητο το… τρένο του Νίκολιτς

Χτες

Επιβλητική εμφάνιση από την Ένωση

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων

Χτες

Μετά από πολύωρη διαδικασία η Ευρωπαία Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον τους βαρύτατες κατηγορίες

Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα την Τετάρτη για έξι ώρες

Χτες

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου - Ποιες ώρες δε θα κυκλοφορούν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Χτες

Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Προχτές

Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Προχτές

Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Προχτές

Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Προχτές

Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.