E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κίνηση: Πόσες ώρες χάνουμε στους δρόμους της Αθήνας

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Κίνηση: Πόσες ώρες χάνουμε στους δρόμους της Αθήνας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/3/2023 | 18:47

κίνηση σε μικρές και μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο έχει επανέλθει σε ρυθμούς προ της πανδημίας εδώ και αρκετό καιρό με τα αυτοκίνητα που κινούνται καθημερινά στους δρόμους να μετρούνται σε πολλά εκατομμύρια.

Ένα από τα πλεονεκτήματα των lockdown ήταν η μεγάλη μείωση της κυκλοφορίας σε όλες τις πόλεις. Η κυκλοφορία αυτοκινήτων στους δρόμους μειώθηκε σημαντικά το 2020, ειδικά από τη στιγμή που εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο Covid-19. Από τα τέλη του ίδιου έτους, ωστόσο, η οδική κυκλοφορία παρουσίασε ξανά αυξητικές τάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έντονη κυκλοφορία στους δρόμους, λένε, οι αρμόδιοι είναι σημάδι οικονομικής ανάπτυξης και αυτό επειδή από τη στιγμή που κυκλοφορείς, ξοδεύεις και χρήματα. Μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, η κίνηση στους δρόμους επανήλθε σε επίπεδα προ πανδημίας, ενώ σε μερικές πόλεις – όπως η Αθήνα – παρουσιάζει έντονα αυξητικές τάσεις.

Για να προσδιοριστεί το πόσα αυτοκίνητα κινούνται καθημερινά στους δρόμους των πόλεων συλλέγονται ανώνυμα δεδομένα από διάφορα οχήματα, από συσκευές κινητών τηλεφώνων και συστήματα πλοήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν οδηγείτε στους δρόμους της Αθήνας, σίγουρα έχετε αναρωτηθεί πόσες ώρες ή ημέρες χάνετε από τη ζωή σας σταματημένοι σε φανάρια ή ουρές αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας INRIX, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στους δρόμους σε παγκόσμιο επίπεδο, έως και 78 ώρες και σχεδόν 4 ημέρες ανά έτος χάνει ο μέσος οδηγός στην πρωτεύουσα, εξαιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Αν και η κίνηση εμφανίζεται μειωμένη κατά 27% σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία του κορονοϊού, η Αθήνα βρίσκεται πλέον πιο ψηλά στη λίστα με τις πόλεις που εμφανίζουν τη χειρότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η χειρότερη κίνηση στους δρόμους παρατηρείται στο Λονδίνο, όπου ο μέσος οδηγός έχασε το 2022 περίπου 156 ώρες εξαιτίας της κίνησης, με το Σικάγο των ΗΠΑ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, έχοντας 155 χαμένες ώρες. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Παρίσι με 138 ώρες χαμένες πίσω από το τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά οι πρώτες δέκα χώρες με το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα. Η Αθήνα βρέθηκε φέτος στην 26η θέση, από την 30η που είχε βρεθεί το 2021. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία η μέση ταχύτητα ενός οχήματος στο κέντρο της πόλης δεν ξεπερνά τα 22,5χλμ. Την ώρα.

Λονδίνο (156 ώρες)
Σικάγο (155 ώρες)
Παρίσι (138 ώρες)
Βοστώνη (134 ώρες)
Μπογκοτά (122 ώρες)
Παλέρμο (121 ώρες)
Τορόντο (118 ώρες)
Νέα Υόρκη (117 ώρες)
Μοντερέι (116 ώρες)
Φιλαδέλφεια (114 ώρες)

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Ελπίζω στη σειρά που ετοιμάζω να παίξω»

Σήμερα

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου μίλησε στην εκπομπή Buongiorno το πρωί της Παρασκευής (10-10), όπου μίλησε για τα μελλοντικά της επαγγελματικά σχέδια

Η Ευλαμπία Ρέβη ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της: Οι φωτογραφίες με φουσκωμένη κοιλιά

Σήμερα

Η Ευλαμπία Ρέβη ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της στα social media μέσα από μια σειρά από τρυφερές φωτογραφίες στο ηλιοβασίλεμα με τον σύζυγό της, Σωτήρη Σκουλούδη

Ανδρας στην Βρετανία έφαγε 3 κιλά ζελεδάκια σε 3 μέρες ‑ Κατέληξε στο νοσοκομείο

Σήμερα

Έφαγε σε τρία βράδια πάνω από 10.400 θερμίδες σε ζάχαρη και άφθονη ζελατίνη και πρόσθετα

Ο Λιάγκας απαντά στην Τούνη: «Εγώ τον είπα σύντροφο, εσύ γκόμενο. Δεν είναι ωραία λέξη»

Σήμερα

«Αφού γκόμενο τον αισθάνεσαι, έτσι να τον λες», πρόσθεσε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1

Όταν η Madonna ζήτησε σε γάμο έναν σταρ ‑ και εκείνος την παράτησε για ... ένα βιβλίο!

Σήμερα

Από το απόλυτο πάθος στη δημόσια ταπείνωση - πώς ένα τολμηρό βιβλίο «πάγωσε» τον πιο καυτό έρωτα των ’90s!

Ανθρωποι που στάθηκαν... πολύ τυχεροί σε τρομακτικές στιγμές

Σήμερα

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε

Victoria Beckham: «Με ζύγισαν στην τηλεόραση ενώ είχα μόλις γεννήσει»

Σήμερα

Παραδέχτηκε πως η εικόνα του σώματός της την βασάνισε

Μαριάννα Τουμασάτου για την 15χρονη κόρη της: «Πληρώνεις με πόνο το να μάθεις στο παιδί σου να είναι ελεύθερο!»

Χτες

Η εξομολόγηση για το παιδί που έχει αποκτήσει με τον Αλέξανδρο Σταύρου

Γιάννης Κατινάκης: Στα σχολικά μου χρόνια βίωσα μόνο μίσος λόγω της σεξουαλικότητάς μου

Χτες

Γι` αυτό δεν περίμενα ότι θα πάρω πολλή αγάπη από τον κόσμο, πρόσθεσε ο κωμικός

Influencer χώρισε τον Βινίσιους γιατί ήταν... άτακτος ‑ Ζήτησε συγγνώμη ο Βραζιλιάνος

Χτες

«Δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ ότι ήμουν απρόσεκτος»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.