E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τα Όσκαρ Καλύτερης ταινίας από το 2003 μέχρι και το 2013

Μια δεκαετία στη μεγάλη οθόνη

Τα Όσκαρ Καλύτερης ταινίας από το 2003 μέχρι και το 2013
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έγκριτο περιοδικό Empire ρίχνει μια δεύτερη ματιά στις ταινίες που κέρδισαν τα τελευταία δέκα χρόνια ... Δείτε τα trailers και ξαναθυμηθείτε πολύ δυνατές στιγμές του κινηματογράφου...

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Η τρίτη από τις τρεις ταινίες της τριλογίες που μεταφέρουν το μυθιστόρημα του J.R.Tolkien στην μεγάλη οθόνη κατάφερε να είναι η τρίτη στην ιστορία ταινία με τα περισσότερα Όσκαρ. Προφανώς η Ακαδημία ήθελε να βραβεύσει αυτή την προσπάθεια, αλλά μια φορά οπότε περίμενε την τρίτη και τελευταία ταινία. Τώρα ίσως το ότι έδωσαν το όσκαρ στην χειρότερη ταινία από τις τρεις να ήταν λάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Million Dollar Baby (2004)
Η ιστορία μια νέας γυναίκας που θέλει να γίνει μποξέρ και πείθει τον συνταξιούχο προπονητή  Eastwood, να την προπονήσει για επαγγελματικούς αγώνες. Ο Eastwood είναι ο γαλαζοαίματος του Hollywood και ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης ο οποίος ήταν και αντικειμενικά καλύτερος από όλους τους συναγωνιζόμενους του. Μια πολύ δυνατή ταινία και σκηνοθετικά και σε ερμηνείες.

Crash (2005)
Οκτώ ιστορίες που περιγράφουν τη ζωή στο Λος ¶ντζελες, οι οποίες μπλέκονται με κάποιο τρόπο μεταξύ τους, θίγοντας ζητήματα φυλής, προκαταλήψεων και ρατσισμού. Με ένα μεγάλο καστ από τους Sandra Bullock, Don Cheadle, Terrence Howard, Brendan Fraser, Thandie Newton, Ryan Phillippe και Matt Dillon, δεν γινόταν να μην κερδίσει. Παρ' όλα αυτά αποτελεί μια από τις πιο αμφιλεγόμενες νίκες της σύγχρονης ιστορίας των Όσκαρ. (Μην ξεχνάμε ότι υπήρχε και το Brokeback Mountain εκείνη τη χρονιά).

The Departed (2006)
Ένας μπάτσος (Leonardo DiCaprio) είναι undercover μέσα στις συμμορίες του Ιρλανδού Jack Nicholson. Ο Μαρτιν Σκορτσέζε έχασε πολλά Όσκαρ πριν από αυτό και επιτέλους η Ακαδημία έπρεπε να του δώσει αυτό που του χρωστούσε. ¶λλωστε οι υπόλοιπες ταινίες ίσως να ήταν λίγοτερο άξιες για το αγαλματίδιο. (Babel, Letters from Iwo Jima, Little Miss Sunshine, The Queen). Μην ξεχνάμε τις ερμηνείες των Matt Damon, Mark Wahlberg και Leonardo Dicaprio.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

No Country For Old Men (2007)
Οι αδερφοί Κοέν δημιούργησαν έναν τρομακτικό χαρακτήρα που πιθανώς να μείνει αξέχαστος για πάντα στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο Javier Bardem με το τρελό κούρεμα, το ανέκφραστο πρόσωπο και το σατανικό μυαλό, είναι ο εκτελεστής που απλά δεν θέλεις να συναντήσεις στον δρόμο σου. Καταπληκτική ιστορία, φοβερές ερμηνείες από Josh Brolin και Tommy Lee Jones και πολύ καλή σκηνοθεσία.

Slumdog Millionaire (2008)
Η ιστορία ενός ορφανού από τις φαβέλες της Βομβάης που παίζει σε ένα τηλεπαιχνίδι και κερδίζει την προσοχή της γυναίκας των ονείρων του. Πολύ καλή σκηνοθεσία αλλά δεν ξέρει κανείς να απαντήσει γιατί κέρδισε καθώς το Revolutionary Road με τους diCaprio και Winslet ήταν σαφώς ανώτερη ταινία.

The Hurt Locker (2009)
Μια ιστορία για το Ιράκ δεν ήταν δυνατόν να μην κερδίσει Όσκαρ. Ο στρατιώτης Τζακ ρισκάρει πολλά, είναι ένας ήρωας μέσα σε μια πολιτική ιστορία που είναι όμως ειπωμένη... Αμερικάνικα. Σημαντικό θέμα που όμως βασίζεται πιο πολύ στην ανάλυση χαρακτήρων παρά στα πολιτικά καυστικά σχόλια. Είναι η ταινία με το μικρότερο box office και διαγωνίστηκε ενάντια στο Avatar με το μεγαλύτερο box office, αλλά αξίζει ένα μπράβο στην Ακαδημία που έδειξε την προτίμηση της στην ποιότητα ευτυχώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

The King's Speech (2010)
ένα ιστορικό δράμα για τους Βρετανούς με μια εξαιρετική ερμηνεία από τον Colin Firth ως Βασιλιά Γεώργιο τον 2ο που τραυλίζει και τον βοηθάει η γυναίκα του Helena Bonham-Carter να μπορέσει να απευθύνει τον βρετανικό λαό, μέσω του νέου δασκάλου του που προσλαμβάνει (που υποδύεται ο Geoffrey Rush). Πολύ συγκινητικό σενάριο, τρεις εξαιρετικοί ηθοποιοί, ιστορικό δράμα, συστατικά για Όσκαρ. Και φυσικά η ταινία το άξιζε ολοληρωτικά.

The Artist (2011)
Μεγάλη έκπληξη, μια γαλλική σιωπηλή ταινία και μάλιστα ασπρόμαυρη να κερδίζει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και α ανδρικού ρόλου. Και όμως η αμερικάνικη ιστορία, του σταρ του βωβού κινηματογράφου του Χόλιγουντ George Valentin που ερωτεύεται μια ενζενί που θα γίνει διάσημη και θα τον αφήσει πληγωμένο, φτωχό και άσημο. Και το γεγονός ότι η ταινία είναι βουβή, ίσως ήταν και ο λόγος που παρέβλεψε το Hollywood ότι είναι Γαλλική. Παρ΄όλα αυτά το The Descendants, του Alexander Payne και το Hugo του Scorsese ήταν εξίσου δυνατά.

Argo (2012)
Μια ιστορία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και είναι ένα θρίλερ με πρωταγωνιστή τον πράκτορα της CIA Tony Mendez και το θεότρελο πλάνο του να σώσει μια ομάδα υπαλλήλων της αμερικανικής πρεσβείας παγιδευμένους στο Ιράν. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, με πολύ γρήγορη πλοκή που δικαίωσε τον Ben Affleck.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η παράξενη προέλευση 5 πολύ διάσημων τραγουδιών

Σήμερα

Δεν είναι όλα όπως τα νομίζουμε

Eurovision 2024: Το βίντεο από την πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι

Χτες

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο βίντεο από την πρόβα της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision

The Bear: Η σειρά που οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις

Πριν 3 μέρες

Ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να κολλήσουν μαζί της

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Πριν 5 μέρες

Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Πριν 1 εβδομάδα

Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

Πριν 1 εβδομάδα

Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

Πριν 1 εβδομάδα

Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.