E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ταινίες της εβδομάδας: Το Dungeons & Dragons συναντά τον Zlatan Ibrahimovic

Από Πέμπτη 30/3

Ταινίες της εβδομάδας: Το Dungeons & Dragons συναντά τον Zlatan Ibrahimovic
@Paramount
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών - Ζλάταν - Τα Οχτώ Βουνά - Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης - Το Μπλε Καφτάνι - Ο Αρχοντας των Μυρμηγκιών - Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village - Anthropause - Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

των Τζον Φράνσις Ντέιλι και Τζόναθαν Γκόλντστιν. Με τους Κρις Πάιν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ρέγκε-Ζαν Πέιτζ, Τζάστις Σμιθ, Σοφία Λίλις, Χιου Γκραντ.

Φαντασίας 2023, ΗΠΑ - Καναδάς 134

Ενας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επικών διαστάσεων αποστολή για να εντοπίσουν ένα χαμένο απομεινάρι του παρελθόντος, αλλά τα πράγματα ανατρέπονται επικίνδυνα όταν έρχονται αντιμέτωποι με τους λάθος ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζλάταν (I am Zlatan)

του Γιενς Χόγκρεν. Με τους Ντόμινικ Αντερσον Μπάρακ, Γκράνιτ Ρουσίτι, Σεφίκ Ιμπραΐμοβιτς, Μίνο Ραϊόλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιογραφία 2022, Σουηδία – Νορβηγία 100’

Η ταινία «ΖΛΑΤΑΝ» είναι μια ιστορία ενηλικίωσης που αποτυπώνει το μεγάλωμα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε ένα ταραχώδες σουηδικό προάστιο. Με καταγωγή από Βαλκάνιους γονείς, το ποδόσφαιρο ήταν η λύτρωση του Ζλάταν, όπου το ιδιαίτερο ταλέντο και η αυτάρκεια του τον εκτίναξαν, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, στην κορυφή του διεθνούς ποδοσφαίρου να παίζει για ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Γιουβέντους, η Ίντερ, η Μίλαν, η Μπαρτσελόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Οχτώ Βουνά (Le Otto Montagne)

των Φελίξ Βαν Γκρόνινγκεν και Σάρλοτ Βαντερμίς. Με τους Λούκα Μαρινέλι, Αλεσάντρο Μπόργκι, Λούπο Μπαρμπιέρο, Κριστιάνο Σασέλα, Ελενα Λιέτι, Ελισαμπέτα Ματσούλο.

Δραματική 2022. Ιταλία – Γαλλία – Βέλγιο 147’

Μια ιστορία μιας φιλίας. Παιδιά που γίνονται άνδρες, που προσπαθούν να σβήσουν τα ίχνη των πατέρων τους, αλλά που μέσα από τα μονοπάτια που παίρνουν τελικά πάντα επιστρέφουν σπίτι. Ο Πιέτρο είναι ένα παιδί από την πόλη, ο Μπρούνο είναι το τελευταίο παιδί ενός ξεχασμένου χωριού στο βουνό. Ενώ τα χρόνια περνούν, ο Μπρούνο παραμένει πιστός στο βουνό, ενώ ο Πιέτρο πηγαινοέρχεται. Οι συναντήσεις τους, τους μαθαίνουν την αγάπη και την απώλεια, τους θυμίζουν από πού έρχονται και αφήνουν το πεπρωμένο τους να ξετυλιχθεί, καθώς ο Πιέτρο και ο Μπρούνο ανακαλύπτουν τι σημαίνει να είναι αληθινοί φίλοι για πάντα.

Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης (Queen of the Deuce)

της Βάλερυ Κοντάκου.

Ντοκιμαντέρ 2022, Ελλάδα – Καναδάς – ΗΠΑ – Ελβετία 78’

Αυτή είναι η πολυτάραχη και συναρπαστική ζωή της Τσέλι Γουίλσον. Μια χαρισματική και πρωτοπόρα ελληνοεβραία από τη Θεσσαλονίκη, η Τσέλι γλίτωσε τελευταία στιγμή από το Ολοκαύτωμα, για να χτίσει τη δική της αυτοκρατορία πάθους, επαναπροσδιορίζοντας τι πάει να πει ελληνική οικογένεια και αμερικανικό όνειρο.

Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης (Queen of the Deuce) trailer GR subs from Exile Films on Vimeo.

Το Μπλε Καφτάνι (Le Bleu du Caftan)

της Μαριάμ Τουζανί. Με τους Σαλέχ Μπακρί, Λούμπνα Αζαμπάλ, Αγιούμπ Μισιούι.

Δραματική 2022, Μαρόκο – Γαλλία – Βέλγιο – Δανία 122’

Ο Χαλίμ και η Μίνα έχουν ένα παραδοσιακό ραφείο σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Μαρόκου. Για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις εντολές των απαιτητικών πελατών, προσλαμβάνουν τον Γιουσέφ. Ο ταλαντούχος μαθητευόμενος δείχνει τη μέγιστη αφοσίωση στην εκμάθηση της τέχνης του κεντήματος και της ραπτικής από τον Χαλίμ και πολύ σύντομα τρυπώνει καταλυτικά ανάμεσά τους.

Ο Αρχοντας των Μυρμηγκιών (Il Signore Delle Formiche)

του Τζιάνι Αμέλιο. Με τους Λουίτζι Λο Κάσιο, Ελιο Τζερμάνο, Σάρα Σεραϊόκο.

Δραματική 2022, Ιταλία 134’

Η ιστορία του ιταλού ποιητή, θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Άλντο Μπραϊμπάντι, ο οποίος καταδικάστηκε για τη σχέση του με έναν κατά πολύ νεότερό του άντρα στην Ιταλία των 1960. Στον ιταλικό ποινικό κώδικα η ομοφυλοφιλία δεν υπήρξε ποτέ παράνομη, αφού η καταδίκη της από την επίσημη εξουσία θα αναγνώριζε την ύπαρξή της, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε ποτέ την εξουσία να επινοήσει άλλους τρόπους να επιβληθεί και να καταπνίξει τη διαφορετικότητα. Έτσι, το «έγκλημά» του Μπραϊμπάντι ήταν αυτό της «plagia», της πλάγιας επιρροής και παραβίασης της προσωπικότητας ενός άλλου ανθρώπου.

Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village

του Χαρούο Σοτοζάκι. Με τις φωνές των Νατσούκι Χάναε, Ακάρι Κίτο, Χίρο Σιμόνο, Γιοσιτσούγκου Ματσουόκα, Κατσουγιούκι Κονίσι, Κένγκο Καγουανίσι, Κάνα Χάναζαουα.

Anime 2023, Ιαπωνία 110’

Όταν η οικογένειά του σκοτώνεται από έναν δαίμονα, ο Tanjiro Kamado θα ενταχθεί στο Σώμα Φονιάδων Δαιμόνων για να επαναφέρει την αδερφή του στην ανθρώπινη μορφή της.

Anthropause

του Χρήστου Γόδα.

Ντοκιμαντέρ 2022, Ελλάδα 88’

Οταν την άνοιξη του 2020 ξεσπάει στον πλανήτη μια πανδημία, ο πολίτης C που ζει ως μετανάστης στη Νέα Υόρκη, βρίσκεται εγκλωβισμένος εκεί με το lock down. Βγαίνει κάθε μέρα και καταγράφει με την κάμερα του, την έρημη Νέα Υόρκη. Ο πολίτης C (από το αρχικό της λέξης Citizen, το αρχικό της λέξης Cosmos, ή απλά ένας πολίτης τρίτης κατηγορίας) ξεκινάει ένα ταξίδι εξερεύνησης της σχέσης του ανθρώπου με την πίστη και τη γνώση, με το τυχαίο και το πεπρωμένο, το φυσικό και το μεταφυσικό.

Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη

της Μαριάννας Λαμπίρη. Με τους Μάνος Βακούσης, Ευγενία Αποστόλου, Σοφία Λιάκου.

Ντοκιμαντέρ 2021, Ελλάδα 78’

Η σκηνοθέτις, σε συνεργασία µε την ερευνητική και καλλιτεχνική της ομάδα, παρουσιάζει σε μορφή ντοκιμαντέρ στο θέατρο την ιστορική αφήγηση που υπαγόρευσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στον Γεώργιο Τερτσέτη με τίτλο: Διήγησις συμβάντων της ελληνικής φυλής από τα 1770 έως τα 1836 και δημοσιεύτηκε μετά το θάνατό του. Η παράσταση στηρίζεται σε νέες τεχνικές μουσικής διάδρασης και ηχοτοπία µε τη χρήση νέων τεχνολογιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο αυτό, αναμφισβήτητα η κορυφαία και σημαντικότερη προσωπική μαρτυρία για την Επανάσταση του ‘21 μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Πριν 3 μέρες

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 5 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 46
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.