E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

10 μαγαζιά που ξεχωρίσαμε στο Περιστέρι και αξίζουν να πας για φαγητό και ποτό

Για εσένα που σου αρέσει να βολτάρεις προς τα δυτικά

10 μαγαζιά που ξεχωρίσαμε στο Περιστέρι και αξίζουν να πας για φαγητό και ποτό
@soteza_elliniki_kouzina
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ

Το αγαπημένο Περιστέρι αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της Αττικής και η προέλευση του ονόματός του, εξηγείται σε αρκετές διαφορετικές εκδοχές. Κάποιες από αυτές υποστηρίζουν ότι το όνομά του προήλθε από την αρβανίτικη λέξη «pelistale» που σημαίνει περιστέρι. Αυτό που γνωρίζουμε ωστόσο με σιγουριά, είναι ότι το Περιστέρι υπήρξε μια εργατική γειτονιά με όχι πολλούς κατοίκους, των οποίων η εργασία ήταν στο πυριτιδοποιείο στο Αιγάλεω και στα κοντινά κεραμοποιεία.

Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, στο Περιστέρι εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες, οι οποίοι σιγά σιγά έχτισαν εκεί τα σπίτια και τη ζωή τους. Έτσι, στα ήδη υπάρχοντα μαγαζιά προστέθηκαν και νέα ταβερνάκια, ουζερί και καφενεία. Σήμερα στο Περιστέρι μπορείς να βρεις κυριολεκτικά τα πάντα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείς να επισκεφθείς την αγορά για ψώνια, αλλά και εστιατόρια, καφέ και μπαρ που μαζεύουν πολύ κόσμο. Δες παρακάτω 10 μαγαζιά που ξεχωρίσαμε στο Περιστέρι και αξίζουν να πας για φαγητό και ποτό!

Arch beer house

Αυτή η μπιραρία έχει εδώ και χρόνια τη δική του ιστορία στο Περιστέρι από το 1993! Ξεκίνησε ως Rock café bar και από το 1997 είναι πλέον μια μπιραρία, σήμα κατατεθέν του Περιστερίου. Το Arch, θα σου προσφέρει σήμερα μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με γεύσεις και μπίρες. Θα βρεις φυσικά μία λίστα από εξαιρετικές αλλά και σπάνιες μπίρες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα θα απολαύσεις φαγητά, μεζεδάκια και συνοδευτικά που καλύπτουν όλα τα γούστα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εθνικής Αντιστάσεως 91

La Casa Azul

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το μαγαζί πρέπει να το επισκεφθείς μόνο και μόνο για το φοβερό στιλ του. Επηρεασμένο από Μεξικό μεριά, η διακόσμησή του είναι συγκλονιστική και παράλληλα είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Περιστέρι. Είτε καθίσεις στην πολύχρωμη ταράτσα είτε στην αυλή, θα απολαύσεις από το πρωί καφέ και brunch και στη συνέχεια νόστιμα πιάτα και σούπερ ποτά. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κάποιο από τα ευφάνταστα κοκτέιλ του και μην ξεχάσεις να βγάλεις πολλές φωτογραφίες!

Θηβών 143 & Πελοπίδας 13

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • LA CASA AZUL • (@_la_casa_azul_)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Kika

Το Kika με τον ιταλικό αέρα θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά! Με μία ιδιαίτερη ρετρό διακόσμηση, θα το επισκεφθείς για το δημοφιλές brunch του, αλλά και βραδινές ώρες για ποτό. Τα signature κοκτέιλ του θα σε κάνουν θαμώνα του μαγαζιού, ενώ τα πιάτα του, παρ’όλο που είναι λίγα θα σου μείνουν αξέχαστα! Αν πας για ποτό μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τις πεντανόστιμες μπρουσκέτες του ως συνοδευτικό!

Αιμιλίου Βεάκη 35

Manor House

Tο Manor House, η ταράτσα – σταθμός πλέον, έχει γίνει συνήθεια για πολλούς Περιστεριώτες και όχι μόνο. Είναι ένα μαγαζί που ξέρει από brunch, ξέρει από καλό φαγητό και σνακς και ξέρει και από ποτά! Επομένως, δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Λαχταριστές επιλογές για να τσιμπήσεις είναι όλα τα πιάτα του με αυγά, τα οποία γίνονται καθημερινά ανάρπαστα! Μια επίσκεψη θα σε πείσει!

Αιμιλίου Βεάκη 36

Σωτέζα

Αν πεθυμήσεις στο Περιστέρι original greek food τότε η Σωτέζα είναι η λύση! Με φρέσκια ατμόσφαιρα και φρέσκο μενού θα σε συναρπάσει με τις κλασικές ελληνικές μαμαδίστικες γεύσεις, αλλά με μοντέρνες πινελιές. Μαμαδίστικες γεύσεις εννοώντας κατσικάκι, αρνάκι στη γάστρα, παστίτσιο, ριζότο μανιταριών, καλοψημένες μπριζόλες και ό,τι άλλο σου μπει στο μυαλό. Για επιδόρπιο έχει κορμό και μους σοκολάτας!

Αριστοτέλους 89

Basegrill

Το όνομα του Basegrill είναι συνυφασμένο με την τέχνη του καλού κρέατος. Άριστες πρώτες ύλες, λιτός και προσιτός χώρος και άψογη παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Είναι πραγματικά το μέρος αυτό που πρέπει να επισκεφθεί κάθε άνθρωπος που λατρεύει το κρέας! Θα φας λαχταριστά ορεκτικά και από κυρίως: συκώτι μοσχαρίσιο, μπριζόλα σπάλας, φιλέτο σπάλας Rib-eye και λαχταριστά παϊδάκια μαύρου Ελληνικού xοίρου. Θα βρεις πολλές άλλες νοστιμιές, αλλά καλύτερα να τις ανακαλύψεις από κοντά!

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64

Mind the Cup

Δεν υπάρχει λίστα με μαγαζιά στο Περιστέρι χωρίς να έχει μέσα το Mind the Cup. Πρόκειται για ένα από τα πιο στιλάτα στέκια του Περιστερίου, το οποίο μπορείς να επισκεφθείς όλες τις ώρες. Ωστόσο, φημίζεται για τα ιδιαίτερα κοκτέιλ του, όπως το vintage zombie και το daiquiri ροδάκινο. Ειδικά από την άνοιξη και μετά, τα τραπεζάκια του γεμίζουν μέσα – έξω. Επιπλέον, αν πας εκεί θα ακούσεις φοβερές μουσικές και θα φας και πεντανόστιμα μπέργκερς. Το διάστημα αυτό κάνει ανακαίνιση και θα επιστρέψει σύντομα δριμύτερο!

Αιμίλιου Βεάκη 29

The Coal Mine

Ένα ουίσκι μπαρ που είναι από τις τελευταίες προσθήκες στα μαγαζιά στο Περιστέρι. Έχει – δικαίως – γίνει πόλος έλξης για τους λάτρεις του κριθαρένιου αποστάγματος. Αυτό που θα βρεις εκεί με βεβαιότητα είναι άψογη σχέση ποιότητας – τιμής και σπάνια ουίσκι από διάφορες χώρες, που ίσως να μην είχες καν φανταστεί. Η διακόσμηση και τα vibes του είναι μεγάλο συν και μόλις το επισκεφθείς θα νιώσεις την οικεία του ατμόσφαιρα.

Αγίου Κηρύκου 2

Μπαρ Γρανάζι

Το μπαρ Γρανάζι, άνοιξε στην αρχή για λίγους φίλους και χαλαρές μουσικές. Γρήγορα όμως έγινε στέκι πολλών Αθηναίων. Ίσως αν περάσεις από εκεί να μην δώσεις καν σημασία, καθώς είναι υπόγειο, αλλά μόλις μπεις θα διαπιστώσεις πόσο φιλόξενο και ιδιαίτερο είναι! Όταν πας δοκίμασε την μπίρα «Φονιάς», που φτιάχνουν και στο μικροζυθοποιείο που έχουν στη Σαμοθράκη. Θα ξετρελαθείς!

Αινείου 1

Hong Kong pan-asian food

Ένας γαστρονομικός θησαυρός, με γεύσεις Ασίας, στο Περιστέρι της Αθήνας. Μέσα στην ασιατική εμπειρία που θα έχεις, θα έρθει να προστεθεί η ελληνική φροντίδα και το μεράκι, στα οποία οφείλονται τα εξαιρετικά πιάτα και οι νόστιμες παρασκευές. Θα φας εκεί noodles, bao buns, sushi και άλλες κλασικές ασιάτικες νοστιμιές και δε θα θες να φύγεις!

Θηβών 153

 

 

 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Πριν 4 ώρες

Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Πριν 4 ώρες

Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Πριν 4 ώρες

Όλα είναι πεντανόστιμα!

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πριν 4 ώρες

Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Χτες

Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Χτες

Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Χτες

Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Προχτές

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Cocktail trends για το 2024

Πριν 3 μέρες

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

par: 45
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.