E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητροκτόνος στη Χαλκηδόνα: Τη σκότωσε για 60.000 ευρώ;

Η αποζημίωση που ίσως όπλισε το χέρι του μητροκτόνου

Μητροκτόνος στη Χαλκηδόνα: Τη σκότωσε για 60.000 ευρώ;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 5/4/2023 | 21:41

Περισσότερο από 36 ώρες μετά τη μητροκτονία που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, ο 34χρονος που σκότωσε με καραμπίνα τη μητέρα του, εξακολουθεί να αγνοείται.

Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του συνεχίζονται –ακόμη και με εκπαιδευμένα σκυλιά- ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ίσως επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή και ενώ στο σημείωμα «ομολογίας» που άφησε απέδωσε το έγκλημά του στα ψυχολογικά προβλήματα της μητέρας του, ένα νέο σενάριο εξετάζεται ως πιθανό για τη δολοφονία της 71χρονης γυναίκας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η αποζημίωση που έλαβε η οικογένεια μετά το θανατηφόρο τροχαίο του πατέρα ίσως όπλισε το χέρι του μητροκτόνου. Μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη, η οικογένεια έλαβε πρόσφατα αποζημίωση ύψους 60.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή, ο 34χρονος απολύθηκε πρόσφατα και έμεινε άνεργος για κάποιο διάστημα. Στη συνέχεια, βρήκε δουλειά στα γειτονικά Κουφάλια, αλλά παρέμεινε ερμητικά κλειστός στον εαυτό του. Είχε ελάχιστους φίλους, ενώ πριν από μερικούς μήνες έκανε δεσμό με κοπέλα από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Ίσως το μοιραίο βράδυ, διαφώνησε με τη μητέρα του για τα χρήματα της αποζημίωσης και γι’ αυτό την πυροβόλησε με την καραμπίνα στο κεφάλι.

«Μάλλον δεν του έδωσε χρήματα και της το έκανε αυτό»

Το σενάριο αυτό ενισχύεται και από μαρτυρίες συγγενών της οικογενείας, οι οποίοι μίλησαν στο Live News. «Ήσυχη οικογένεια ήταν, αλλά ο γιος ήταν άνεργος και από ό,τι άκουσα μάλλον δε θα πρέπει να του είχε δώσει χρήματα και της το έκανε αυτό. Προσπαθούσε 17 χρόνια να κάνει παιδί και που το έκανε τι έγινε στο φινάλε» είπε στενή συγγενής της 71χρονης γυναίκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψάχνουν παντού τον 34χρονο – Οι κινήσεις του την ημέρα του φονικού

Ακόμα και με εκπαιδευμένα σκυλιά, η αστυνομία σαρώνει την περιοχή όπου έγινε το έγκλημα στην Χαλκηδόνα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, ο 34χρονος, φερόμενος ως δράστης παραμένει άφαντος.

Οι άνδρες της αστυνομίας, αφού αρχικά πήγαν τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του γιου του θύματος,  στη συνέχεια ήλεγξαν το σημείο όπου εντοπίστηκε  νεκρή η 71χρονη γυναίκα στη θέση του συνοδηγού μέσα σε λευκό αυτοκίνητο. 

Στις 21.00 η ώρα το βράδυ της Δευτέρας, η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον 34χρονο να κατεβαίνει από τη Ρήγα Φεραίου, να μπαίνει στην Αθανασίου Διάκου να σταματά και να χαιρετά μια γειτόνισσα. Στη συνέχεια, περπάτησε ψύχραιμος με κουκούλα στο κεφάλι προς το σπίτι του που είναι λίγα μέτρα πιο κάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 21.30 η ώρα το βράδυ, η κάμερα τον κατέγραψε μπροστά από το κομμωτήριο, ήταν νευρικός και πηγαινοερχόταν πάνω κάτω. Έπειτα τα ίχνη του εξαφανίστηκαν.


«Ήταν κλειστό παιδί και ήσυχο»

Συγγενείς και φίλοι του 34χρονου φερόμενου ως δράστη κάνουν λόγο για ένα πολύ κλειστό παιδί, λιγομίλητο και ήσυχο, που ίσως έδινε μάχη με την καταθλίψη.

«Πάρα πολύ καλό και πάρα πολύ ήσυχο. Ήταν λιγομίλητος και δεν είχε μπλεξίματα με κανέναν. Η μητέρα είχε χρόνια προβλήματα. Το μεγάλωνε μόνη της το παιδί. Ο πατέρας είχε ένα τροχαίο και έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου δέκα χρόνια. Έχουμε στεναχωρηθεί όλοι μας» δηλώνει συγγενής της οικογένειας.

«Είμαστε οικογενειακοί φίλοι και γνώριζα τόσο τον ίδιο όσο και τη μητέρα του. Ο ίδιος δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Η μητέρα του φαινόταν να έχει κάτι, αλλά δεν μπορώ να σας πω κάτι συγκεκριμένο» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Σάκης Μπρεντάκης, φίλος και συνάδελφος του 34χρονου.

«Είναι ένα συνεσταλμένο και ήσυχο παιδί» ανέφερε και εκείνος για τον φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας της μητέρας του.

Το σημείωμα

Στο σπίτι του 34χρονου μητροκτόνου, οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα ιδιόχειρο σημείωμα.

Σε αυτό ο δράστης έγραφε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τη γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο. Σημείωνε πως η 71 ετών μητέρα του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που τον είχαν κουράσει και πως οι δύο τους είχαν χάσει πρόσφατα στενούς συγγενείς τους.

Το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο 34χρονος πριν εξαφανιστεί, κάνει ορισμένους από τους συγγενείς του να φοβούνται πως έχει ήδη αυτοκτονήσει.

Το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του

Το όπλο που βρέθηκε κατά την έρευνα στο σπίτι, σύμφωνα με τις αρχές, είναι παρόμοιο με την καραμπίνα που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και έχει σταλεί για βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν είναι αυτό με το οποίο ο δράστης εκτέλεσε την άτυχη γυναίκα.

Σύμφωνα με τις πηγές της Voria.gr στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκε ένας συγκεντρωτήρας (αυτός που συγκεντρώνει τα σκάγια) και για αυτό και οι αρχές πιθανολογούν ότι το όπλο κυνηγετικού τύπου, όπως αυτό που βρέθηκε στο σπίτι, είναι το ίδιο με εκείνο του εγκλήματος.

Το χρονικό

Το έγκλημα σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ο 34χρονος πυροβόλησε τη μητέρα του στο κεφάλι με κυνηγετική καραμπίνα και την άφησε νεκρή μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει λίγες μέρες νωρίτερα.

Ο ιατροδικαστής έχει προσδιορίσει την ώρα θανάτου της μητέρας του, από τις 21.00 μέχρι τις 23.00 προχθές το βράδυ. Ο 34χρονος την πυροβόλησε εξ επαφής με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο να νομίζουν ότι η άτυχη γυναίκα είχε αποκεφαλιστεί.

Το τελευταίο «αντίο» στην 71χρονη

Σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο τελέστηκε σήμερα η κηδεία της 71χρονης. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, ακριβώς απέναντι από το σπίτι στο οποίο ζούσε η γυναίκα με τον γιο της, ενώ στην εκκλησία βρέθηκαν  ελάχιστοι φίλοι, συγγενείς και άνθρωποι από του χωριό που γνώριζαν τη γυναίκα.

Η σορός μεταφέρθηκε με κλειστό φέρετρο καθώς από το τραύμα που της προκάλεσε ο πυροβολισμός από την καραμπίνα στο κεφάλι, το θύμα υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντίνος Φλώρος: Ελεύθερος μετά την απολογία του ‑ Δεν θα μπορεί να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Σήμερα

Η πρώτη δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στη Βουλή

Βουλή: Ο πατέρας του Φλώρου περιγράφει το ιστορικό που οδήγησε στο χθεσινό επεισόδιο

Σήμερα

Ο Γραμμένος ξεκίνησε το επεισόδιο, είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Διονύσιος Βαλτογιάννης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει το taxisnet ‑ Διαδικασία εξπρές η επιστροφή φόρου

Σήμερα

Πότε ανοίγει το taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Οι αλλαγές στα έντυπα Ε1 και Ε3

Φωτιά στη Λακωνία ‑ Στη μάχη και εναέρια μέσα

Σήμερα

Καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγιος Στέφανος - Πνέουν ισχυροί άνεμοι, δεν απειλούνται κατοικίες

Νέο περιστατικό βίας: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο του δήμου Νίκαιας

Σήμερα

Ο αντιδήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Τζάνειο» με αιμορραγία στο μέτωπο

Πλακιάς κατά Φλέσσα για τα Τέμπη: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα, με το πιο ασφαλές μέσο»

Σήμερα

Η αρχή της θεραπείας είναι να μην μας εκπροσωπούν άτομα σαν εσένα πουθενά, γράφει ο πατέρας που έχασε τα παιδιά του στα Τέμπη

Παρίσι: Έπεσαν τα φτερά του Moulin Rouge

Σήμερα

Αγνωστη η αιτία

Αφρικανική σκόνη: Πώς δημιουργήθηκε το πορτοκαλί απόκοσμο χρώμα στον ουρανό

Σήμερα

Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης που τράβηξε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας

par: 25
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.