E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πού αγοράζουμε Πασχαλινά Τσουρέκια στην Αθήνα; Σημείωσε αυτές τις διευθύνσεις

Αυτά τα τσουρέκια είναι σίγουρα από τα καλύτερα της Αθήνας

Πού αγοράζουμε Πασχαλινά Τσουρέκια στην Αθήνα; Σημείωσε αυτές τις διευθύνσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση 11/4/2023 | 00:31

Άλλοι ανυπομονούν για μαγειρίτσα και άλλοι για μαστιχωτά Πασχαλινά τσουρέκια! Κι αν αναρωτιέσαι που θα βρεις τα καλύτερα στην Αθήνα, διάβασε παρακάτω και σημείωσε τις διευθύνσεις.

Αυτές οι αφράτες πλεξούδες δελεάζουν ακόμη και αυτούς που δεν τρελαίνονται για γλυκά. Πολλοί έχουν συνδυάσει το τσουρέκι με το Πάσχα, με λαμπάδες, με κόκκινα αυγά, και ο καθένας έχει τη δική του ανάμνηση από αυτό.Βέβαια, δε χρειάζεται να περιμένεις το Πάσχα για να το απολαύσεις, παντού θα βρεις ένα αφράτο τσουρέκι, όλες τις εποχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα το φας σκέτο, με γάλα, στην τοστιέρα με μέλι ή πραλίνα, ενώ τα μπραντσάδικα μας έμαθαν άλλον έναν συνδυασμό με τυριά, αυγά και αλλαντικά! Βέβαια το γνήσιο Πασχαλινό τσουρέκι θα το φας σκέτο, γιατί το άρωμα του είναι τόσο έντονο που αξίζει να το απολαύσεις ακριβώς όπως είναι.

Lido

Λειτουργεί από το 1967 και είναι μικρασιάτικης καταγωγής. Σήμερα θα βρεις εκεί την τρίτη γενιά να ζυμώνει με μαεστρία το τσουρέκι της. Με μαχλέπι από την Τουρκία και άριστης ποιότητας μαστίχα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι γίνονται ουρές στη Χρεμωνίδου για ένα τσουρέκι το Πάσχα. Και όχι μόνο το Πάσχα! Τσουρέκια φουρνίζουν καθημερινά στο Lido, κλασικά, με σοκολάτα ή με κάστανο, το Πάσχα όμως φτιάχνουν και κουλούρες με το χαρακτηριστικό κόκκινο αυγό στη μέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι

Kora Bakery

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεροψημένο εξωτερικά και πολύ γυαλιστερό – έτσι είναι το τσουρέκι του Kora Bakery. Περιέχει προζύμι και μαγιά, και είναι εθιστικά μαστιχωτό στην υφή του. Τα αρώματά του βγάζουν κανέλα, μαχλέπι και ξύσμα πορτοκαλιού, ενώ δεν είναι τόσο γλυκό, κάτι που το κάνει ιδανικό για βουτιές στον καφέ, το γάλα ή τη σοκολάτα. Εκτός από το τσουρέκι ωστόσο, θα βρεις και εξαιρετικά Πασχαλινά πακέτα δώρων και καλάθια με σοκολάτες και σοκολατένια αυγά!

Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Nouvelle

Εκεί θα βρεις κλασικό πολίτικο τσουρέκι, φτιαγμένο με μαγιά, με μαχλέπι και μαστίχα, σε σχήμα πλεξούδας, φρεσκοψημένο και πασπαλισμένο με φιλέ αμυγδάλου. Γίνεται ανάρπαστο τις ημέρες των γιορτών και σίγουρα θα εθιστείς. Είναι εξαιρετικά μαλακό, με το μαχλέπι να υπερτερεί στο άρωμα σε σχέση με τα υπόλοιπα συστατικά του.

Λεωφ. Αμφιθέας 168, Παλαιό Φάληρο

Ρεμούνδος

Στον δημοφιλή φούρνο του Ρεμούνδου στην Κυψέλη, θα βρεις Πασχαλινές μαστιχωτές πλεξούδες που ζυγίζουν γύρω στο μισό κιλό! Είναι διαθέσιμα όλο τον χρόνο και ζυμώνονται με γνήσιο αγελαδινό βούτυρο. Με αρώματα μαστίχας και με μπόλικο μαχλέπι, μοσχομυρίζουν μέχρι το δρόμο, ενώ η υφή τους είναι κυψελωτή και χωρίς ίνες λόγω της μαγιάς.

Κυψέλης 37, Κυψέλη

Η Στάνη

Σε αυτό το μικρό μαγαζί του κέντρου, οι μυρωδιές σε μαγνητίζουν. Λίγο οι λουκουμάδες, λίγο η μπουγάτσα, και φυσικά η μυρωδιά του τσουρεκιού, σε τρελαίνει. Το τσουρέκι τους είναι αφράτο και μοσχοβολιστό και σίγουρα δε θα πάρεις μόνο ένα. Το Πάσχα θα τα βρεις στολισμένα φυσικά με κόκκινα αυγά!

Μαρίκας Κοτοπούλη 10,  Αθήνα

Πολίτικος φούρνος - Σταυρόπουλος

Στο στενάκι της Γαμβέτα, αυτός ο φούρνος θα σου τραβήξει την προσοχή από τις μυρωδιές του. Από το 1969 φουρνίζει ασταμάτητα και το τσουρέκι που θα βρεις εκεί είναι γνήσιο πολίτικο και πολύ αφράτο. Είναι άγλυκο και μοσχομυρίζει μαχλέπι, φτιάχνεται παραδοσιακά με αγνά υλικά, χωρίς καμία παραλλαγή όλα αυτά τα χρόνια. Φεύγοντας όλο και κάποιο άλλο γλυκό θα βρεις να αγοράσεις εκτός απ’ το Πασχαλινό τσουρέκι και θα μείνεις φουλ ικανοποιημένος!

Γαμβέτα 4, Αθήνα

Τάκης

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς φούρνους της πόλης. Εκεί, φτιάχνουν το τσουρέκι με παραδοσιακό τρόπο και προμηθεύονται τη μαστίχα απευθείας από τη Χίο. Θα το βρεις είτε σε μακρόστενο είτε σε στρογγυλό σχήμα, αφράτο και με την επιθυμητή υγρασία μέσα. Έτσι γίνονται και τα γεμιστά τσουρέκια. Θα βρεις στον Τάκη τσουρέκι με κομμάτια μαύρης σοκολάτας, με πραλίνα και αγριοκέρασο και με πραλίνα και καβουρδισμένο αμύγδαλο!

Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη

Antonis Selekos Conceptual Desserts

Το ζαχαροπλαστείο έχει γίνει γνωστό στο ευρύ αθηναϊκό κοινό από τα πεντανόστιμα πανετόνε του. Σε έναν χώρο στο Παγκράτι, εκτός από πανετόνε και άλλα γλυκά, ετοιμάζει για τις μέρες του Πάσχα δύο λαχταριστές εκδοχές τσουρεκιού. Ένα κλασικό με μαστίχα, μαχλέπι και μανταρίνι και ακόμα ένα γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και καραμελωμένα φουντούκια!

Εριφύλης 2, Παγκράτι

 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μνημείο στην Αθήνα που όλοι ξεχνούν να επισκεφτούν

Πριν 10 ώρες

Κι όμως, περνάμε καθημερινά από εκεί!

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Πριν 10 ώρες

Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Σε αυτά τα εστιατόρια θα φας την καλύτερη deep dish pizza της Αθήνας

Πριν 10 ώρες

Για σένα που θέλεις να δοκιμάσεις την deep dish pizza καλό είναι να ξέρεις και που θα βρεις την καλύτερη!

Tι μπορείς να τρως το βράδυ που να βοηθά να έχεις έναν ήσυχο ύπνο

Πριν 10 ώρες

Ό,τι τρως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου

Trends στο χρώμα των μαλλιών για την άνοιξη που πρέπει να τσεκάρεις

Χτες

Oι φετινές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών!

Τι είναι το Σύνδρομο του Βαμπίρ

Χτες

Τα βαμπίρ είναι αληθινά ...κάποιες φορές!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Χτες

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

Έχεις αλλεργία; Μπορεί να φταίνε τα καλλυντικά σου

Προχτές

Οι αλλεργίες στα καλλυντικά προϊόντα έχουν γίνει κάτι σύνηθες

Τι μπορεί να κρύβει ο πόνος στα δόντια

Προχτές

Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε;

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Προχτές

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

par: 35
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.