E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε αυτά τα μαγαζιά θα φας (και) φέτος επική μαγειρίτσα

Για εσένα που θες να φας μαγειρίτσα όμως δεν θες να τη φτιάξεις στο σπίτι!

Σε αυτά τα μαγαζιά θα φας (και) φέτος επική μαγειρίτσα
@epirustavern / isntagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Δημοσίευση 14/4/2023 | 00:37

Η μαγειρίτσα είναι ένα πιάτο που ή θα το αγαπήσεις ή θα το μισήσεις. Έχει φανατικούς οπαδούς και φανατικούς πολέμιους, αλλά αν σου αρέσει και θες να την απολαύσεις φέτος το Πάσχα, σημείωσε τα μαγαζιά που θα δεις παρακάτω.

Η ελληνική μαγειρίτσα είναι κάτι σαν πασχαλινό φετίχ, που αξιοποιεί κάθε μέρος του ζώου, όλα αυτά που στα basic μαγειρέματα περισσεύουν αλλά φυλάνε όλη τη νοστιμιά! Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι θα ήταν καλή ιδέα να την απολαμβάνουμε περισσότερες φορές το χρόνο, από την άλλη όμως είναι ωραίο που έχει τη δική της μέρα και ανυπομονείς μετά την Ανάσταση να την απολαύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν αποφασίσεις φέτος να μην ανακατευτείς με την κουζίνα και να απολαύσεις σε κάποιο εστιατόριο ή ταβερνάκι την παραδοσιακή αναστάσιμη μαγειρίτσα, τότε συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω, για να δεις που θα βρεις την καλύτερη!

Βλάσσης

Στον Βλάσση θα βρεις νόστιμη, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και μαγειρευτά φαγητά σε υπέροχες εκδοχές. Βρίσκεται στον παράδρομο της Μιχαλακοπούλου, εδώ και αρκετά χρόνια. Την περίοδο του Πάσχα διαμορφώνουν το μενού τους και σερβίρουν παραδοσιακά πασχαλινά πιάτα με τη μαγειρίτσα να πρωταγωνιστεί. Πλούσιες μερίδες αχνιστής σούπας, με συκωταριά, μαρούλι, φρέσκα μυρωδικά, φρέσκο κρεμμυδάκι και λεμόνι, θα σε περιμένουν να τις δοκιμάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαιάνδρου 15, Ιλίσσια

Κούβελος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι παράδοση κάθε χρόνο στην ταβέρνα του Κούβελου να φτιάχνουν μαγειρίτσα με συκωταριά από αρνάκι γάλακτος, μαρούλι, άνηθο και λεμονοθύμαρο. Μπορείς αν δε θέλεις να την απολαύσεις εκεί, να την πάρεις για το σπίτι σε πακέτο ή να πας κατευθείαν μετά την Ανάσταση και να φας εκτός από μαγειρίτσα, το ξακουστό του κοκορέτσι και αρνάκι γάλακτος στη γάστρα!

Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kouvelos (@kouvelosrestaurant)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαύρο Πρόβατο

Το δημοφιλές εστιατόριο με τις comfort νοστιμιές, ακολουθεί τα έθιμα και τις παραδοσεις όπως πάντα.. Και στο Παγκράτι και στα Μελίσσια, θα βρεις την αναστάσιμη σούπα, την οποία φτιάχνουν με ψιλοκομμένα συκωτάκια και εντεράκια, μαρούλι, καυκαλήθρες και μυρώνια, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο. Θα μπορέσεις να την απολαύσεις στο μαγαζί, να την πάρεις σε πακέτο αλλά και να την παραγγείλεις μέσω apps ή τηλεφωνικά. Εκτός από μαγειρίτσα, θα υπάρχει κοκορέτσι και κοντοσούβλι κοτόπουλο για όσους δεν τρώνε αρνί, ενώ θα βρεις πολλές ακόμη προτάσεις στον κατάλογο.

Αρριανού 31, Παγκράτι | Σωκράτους & Ζαϊμη 2, Μελίσσια

Γιουβετσάκια

Στην Άνω Γλυφάδα θα βρεις αυτή την ταβέρνα, στην οποία μαγειρεύουν παραδοσιακά και νόστιμα, με αγνές πρώτες ύλες. Την αναστάσιμη σούπα τους, την φτιάχνουν με συκωταριά και έντερα από αρνάκι Ελασσόνας, με μαρούλι, άνηθο, μάραθο, φρέσκο κρεμμυδάκι και το ωραίο τους αυγολέμονο. Βράζουν τα κεφαλάκια του αρνιού και προσθέτουν το ζωμό τους στη μαγειρίτσα, έτσι γίνεται ακόμα πιο νόστιμο το πιάτο! Για να συνοδεύσεις τη μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης, μπορείς να πάρεις άγρια χόρτα του βουνού, κοκορέτσι και αρνάκι στο φούρνο με πατάτες.

Ιθώμης 20 & Μωρέως 45, Άνω Γλυφάδα

Ταβέρνα Ροζαλία

Ένα κλασικό παραδοσιακό ταβερνάκι, που μαζεύει από φοιτητές μέχρι παρέες συνταξιούχων στη σκεπαστή αυλή. Τη Μεγάλη Εβδομάδα, το γλέντι ξεκινά από μεσάνυχτα Μεγάλου Σαββάτου, με μαγειρίτσα αχνιστή και μεζέ από αρνί σούβλας. Κι αυτό, για να πάρεις μία γεύση για την Κυριακή του Πάσχα, αφού αρνάκι, κοντοσούβλι και κοκορέτσι βγαίνουν στον πεζόδρομο της οδού Βαλτετσίου και στήνεται γιορτινό πανηγύρι.

Βαλτετσίου 14, Εξάρχεια

ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Αν το βράδυ της Ανάστασης βρεθείς κάτω από την Ακρόπολη, πήγαινε σε αυτό το εστιατόριο για να δοκιμάσεις μανιάτικες συνταγές. Το Μεγάλο Σάββατο θα είναι εφοδιασμένοι με κόκκινα πασχαλινά αυγά για τσούγκρισμα και μαγειρίτσα προσεγμένη με ωραία χόρτα και μυρωδικά.

Φαλήρου 10, Αθήνα

Εστιατόριο Φιλίππου

Σταθερή αξία αποτελεί το γνωστό μαγειρείο που λειτουργεί από το 1923 στο Κολωνάκι και προσφέρει αστική ευγένεια και νόστιμα μαγειρευτά πιάτα. Οι γεύσεις είναι απλές, καθαρές και η ατμόσφαιρα ζεστή και οικεία. Το Μεγάλο Σάββατο φτιάχνουν επική μαγειρίτσα μαγειρεμένη παραδοσιακά, με λίγο ρύζι, μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, συκωταριά και αυγολέμονο. Μπορείς να την απολαύσεις στο μαγαζί ή να την πάρεις πακέτο για το σπίτι.

Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι

Οινομαγειρείον «Η  Ήπειρος»

Βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά από το 1898 και καθημερινά σερβίρει αγαπημένα πιάτα ημέρας. Δημοφιλές πιάτο τους είναι η γίδα, ο πατσάς και φυσικά η μαγειρίτσα που είναι διαθέσιμη όλο τον χρόνο εκεί, αλλά αυτές τις μέρες θα γίνει ανάρπαστη. Παραδοσιακή βασισμένη στη συνταγή που όλοι αγαπάμε.

Φιλοποίμενος 4, Κεντρική Δημοτική Αγορά Αθηνών

Αυτά τα μαγαζιά λοιπόν πρέπει να έχεις στο νου σ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 μυστικά για να σου πετυχαίνει πάντα το κέικ

Πριν 5 ώρες

Για να μην αναρωτιέστε για το αντίθετο

Γιατί τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται πριν τις 9 το βράδυ;

Πριν 5 ώρες

Τρεις πολύ σημαντικοί λόγοι

Ένας αναπάντεχος κίνδυνος υγείας που προκύπτει από τα περιττά κιλά

Χτες

Τα επιπλέον κιλά, εκτός των άλλων, συνδέονται με την υγεία των ματιών

Αυτές οι μπαλαρίνες είναι so hot right now

Προχτές

Είναι τέλειες, δροσερές και χαριτωμένες

Πού θα φας ανατολίτικο street food στη Θεσσαλονίκη

Προχτές

Κεμπάμπ, μπαμπαγανούζ, χούμους και άλλοι πεντανόστιμοι μεζέδες από τη Μέση Ανατολη

3 λόγοι για να κόψεις τον ύπνο στον καναπέ

Προχτές

Σε παίρνει ο ύπνος στον καναπέ; Δες γιατί πρέπει να αλλάξεις συνήθειες

Τα νέα εστιατόρια με θέα την Ακρόπολη, που θα λατρέψεις!

Προχτές

Plus, θα βγάλεις και τις καλύτερες φωτογραφίες!

Θέλεις δυνατά νύχια; Δοκίμασε αυτήν την τάση

Πριν 3 μέρες

Η τάση που υπόσχεται ενυδατωμένα νύχια και μπορείς να τη δοκιμάσεις πανεύκολα.

10 πράγματα που πρέπει να σταματήσουν να κάνουν γονείς και παππούδες, σύμφωνα με παιδοψυχολόγους

Πριν 4 μέρες

Tα παιδιά δεν συνοδεύονται από εγχειρίδιο χρήσης και η γονική μέριμνα είναι μια εξελισσόμενη εμπειρική διαδικασία

par: 36
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.