E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το μαγαζί στους Αμπελοκήπους που ενώνει τις τελείες στην υπόθεση

Πρόκειται για το κατάστημα απ’ όπου αγοράστηκαν τα δύο κινητά τηλέφωνα που οι δράστες της δολοφονίας χρησιμοποίησαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες κατά την εκτέλεση του σχεδίου τους

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το μαγαζί στους Αμπελοκήπους που ενώνει τις τελείες στην υπόθεση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 30/4/2023 | 13:39

Ένα κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στους Αμπελοκήπους ενώνει τις τελείες στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Πρόκειται για το κατάστημα απ’ όπου αγοράστηκαν τα δύο κινητά τηλέφωνα που οι δράστες της δολοφονίας χρησιμοποίησαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες κατά την εκτέλεση του σχεδίου τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ερευνα για τον ρόλο τριών ακόμη ατόμων

Οι συσκευές ανήκουν σε δύο αχυρανθρώπους από το Μπαγκλαντές και ενεργοποιήθηκαν την ημέρα της δολοφονίας (9 Απριλίου 2021) αλλά και την παραμονή, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι το αρχικό σχέδιο των δραστών ήταν να εκτελέσουν τον Καραϊβάζ την 8η Απριλίου, δηλαδή ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος φέρεται να διατηρεί επαφή με δύο άνδρες που το 2015 είχαν κατηγορηθεί από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ότι συμμετείχαν σε ομάδα μπράβων που πουλούσε προστασία σε 150 καφέ και μπαρ στην Αττική.

Ο πρώτος απ΄ αυτούς περιγράφεται ως ο αρχηγός της σπείρας. Μετά από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, το 2020 στη Βάρη είχε γίνει έρευνα στο κινητό του τηλέφωνο και είχαν βρεθεί επικοινωνίες του με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στους Αμπελοκήπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δεύτερος περιγράφεται ως το δεξί χέρι του αρχηγού της ομάδας μπράβων. Στο σπίτι του οι αστυνομικοί είχαν το 2015 κατάσχει κάρτες sim αγορασμένες από το ίδιο κατάστημα. Λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου ο ίδιος έστειλε γραπτό μήνυμα στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού.

Δολοφονία Kαραϊβάζ: Συνομιλίες των συλληφθέντων με «παράγοντα» της νύχτας κατέγραψε η ΕΛ.ΑΣ

Με αυτή την αλληλουχία δεδομένων (έχει αποτυπωθεί στη δικογραφία) η αστυνομία επιδιώκει να καταδείξει ότι οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ προέρχονται από τη συγκεκριμένη ομάδα της Greek Mafia. Πιθανό δε και να σκιαγραφήσει τον ηθικό αυτουργό δίχως από τη δικογραφία να λείπουν τα νοηματικά – αποδεικτικά άλματα.

Στη συγκεκριμένη ομάδα εξάλλου είχε προκύψει κατά την έρευνα του 2015 ότι συμμετείχε και το ένα από τα αδέλφια που συνελήφθησαν την Παρασκευή για την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Στα δικαστικά έγγραφα εκείνης της υπόθεσης αναφέρεται ότι ο συλληφθείς εισέπραττε για προστασία χρήματα από συγκεκριμένο κατάστημα του Κεραμεικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επικαλούμενη πληροφορίες από ανώνυμες πηγές, η αστυνομία αποδίδει στην ίδια ομάδα και τη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη το 2021 έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι. Στα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης Καραϊβάζ αναφέρεται ότι στο «Ανθρωποκτονιών» και το «Εκβιαστών» της Ασφάλειας είχαν φτάσει πληροφορίες ότι τέσσερα συγκεκριμένα άτομα σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον Κοντογιώργη. Πρόκειται για τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν για την υπόθεση Καραϊβάζ, τον φερόμενο ως υπαρχηγό της ομάδας και ένα ακόμα άτομο.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των δύο συλληφθέντων

Την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου οι τρεις από τους τέσσερις βρίσκονταν και κινούνταν μαζί, όπως προκύπτει από τη λειτουργία των κινητών τους τηλεφώνων. Το κρίσιμο διάστημα λίγο πριν και λίγο μετά τη δολοφονία οι συσκευές και των τριών βρίσκονται σε παύση.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας εξετάστηκε από τους αστυνομικούς, δίχως να αρνηθεί τη γνωριμία του με τα αρχηγικά μέλη της ομάδας εκβιαστών. Υποστήριξε ότι οι επικοινωνίες με τον αρχηγό αφορούσαν θέματα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Είπε ακόμα ότι ο ίδιος τηλεφωνούσε στον υπαρχηγό του κυκλώματος «για ξεμάτιασμα».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Χτες

«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Χτες

Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Χτες

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Χτες

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Χτες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Χτες

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Χτες

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Χτες

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Χτες

Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.