E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές για το 2023

1,1 δισ. τα έσοδα των 10 πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών

Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές για το 2023
@mirror.co.uk
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Σύμφωνα με την διάσημη λίστα του Forbes, ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής για το 2023, δεν είναι άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντo, μετά και την μεταγραφή του στην Αλ Νάσρ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τον Ιανουάριο, ο Ρονάλντο διπλασίασε σχεδόν τον ετήσιο μισθό του, που πλέον έχει φτάσει τα 75 εκατομμύρια δολάρια. Κάτι που φυσικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την κορυφή της λίστας του Forbes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον τελευταίο ένα χρόνο, ο Πορτογάλος σταρ έβγαλε 136 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία τα 90 εκατ. προέρχονται από τα έσοδά του εκτός γηπέδου, μεταξύ άλλων από χορηγούς. Αξίζει να σημειωθεί όμως μόλις τρεις αθλητές έχουν κερδίσει περισσότερα χρήματα εκτός αγωνιστικών χώρων από τη στιγμή που το Forbes άρχισε να καταρτίζει τη σχετική λίστα: ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Τάιγκερ Γουντς και ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ.

1,1 δισ. τα έσοδα των 10 πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών

Για να αναδείξει τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές, το Forbes έλαβε υπόψη τις πάγιες απολαβές και τα μπόνους που προβλέπουν τα συμβόλαιά τους για τα επιτεύγματά τους εντός αγωνιστικών χώρων, τις χορηγίες, τις αμοιβές για εμφανίσεις, τα έσοδα από δικαιώματα αλλά και τις πωλήσεις αναμνηστικών, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τον Μάιο του 2022 έως τον ίδιο μήνα φέτος, οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές έβγαλαν αθροιστικά 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, προ φόρων και δίχως να υπολογίζονται οι αμοιβές των μάνατζερ.

Το ποσό αποτελεί ρεκόρ, κατά 5% υψηλότερο από το προηγούμενο, που είχε σημειωθεί το 2018 με 1,06 δισεκατομμύρια. Επίσης, το άθροισμα της δεκάδας είναι φέτος κατά 12% μεγαλύτερο από πέρυσι (990 εκατομμύρια).

Πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στη δεύτερη θέση, είναι ο Λιονέλ Μέσι με 130 εκατομμύρια δολάρια. Ο Αργεντινός ήταν στην κορυφή της δεκάδας πέρυσι, στην οποία είχε συμπεριληφθεί και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που φέτος έμεινε εκτός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ στα 24 χρόνια του μπήκε για πρώτη φορά στη δεκάδα των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών, καθώς οι απολαβές του έφτασαν τα 120 εκατομμύρια δολάρια. Τέταρτος είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς (119,5 εκατ.), ενώ στη δεκάδα μπήκαν επίσης ο πυγμάχος Κανέλο Άλβαρεζ, οι γκολφέρ Ντάστιν Τζόνσον και Φιλ Μίκελσον, ο Ρότζερ Φέντερερ αλλά και δύο ακόμη εκπρόσωποι του NBA, ο Στέφεν Κάρι και ο Κέβιν Ντουράντ.

Οι οχτώ από τους αθλητές της λίστας κέρδισαν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια την τελευταία χρονιά. Οι τρεις από αυτούς- ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς- έχουν ξεπεράσει ξανά αυτό το ποσό. Μόνοι άλλοι επτά αθλητές έχουν μπει σε αυτό το «κλαμπ» στο παρελθόν.

Forbes: Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του 2023

  1. Κριστιάνο Ρονάλντο 136 εκατ. δολάρια
  2. Λιονέλ Μέσι 130 εκατομμύρια
  3. Κιλιάν Εμπαπέ 120 εκατομμύρια
  4. ΛεΜπρόν Τζέιμς 119,5 εκατομμύρια
  5. Κανέλο Άλβαρεζ 110 εκατομμύρια
  6. Ντάστιν Τζόνσον 107 εκατομμύρια
  7. Φιλ Μίκελσον 106 εκατομμύρια
  8. Στέφεν Κάρι 100,4 εκατομμύρια
  9. Ρότζερ Φέντερερ 95,1 εκατομμύρια
  10. Κέβιν Ντουράντ 89,1 εκατομμύρια
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φούντωσαν οι φήμες: Pamela Anderson και Liam Neeson σε... τρυφερή φάση

Πριν 5 ώρες

Οι υποψίες για ειδύλλιο ανάμεσα στον Liam Neeson και την Pamela Anderson φούντωσαν ξανά

Δεν είναι στη διαθήκη του Χακλ Χόγκαν η κόρη του

Χτες

Ο λόγος που ζήτησε να αφαιρεθεί

O Λίαμ Νίσον και η Πάμελα Αντερσον είναι ζευγάρι

Χτες

Ο έρωτάς τους γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας ταινίας που πρωταγωνιστούν «The Naked Gun»

Η κόρη της Ειρήνης Σκλήβα έγινε 22 ετών ‑ Δείτε την καλλονή Μαριτίνα, μοιάζει με τη μητέρα της

Χτες

Η Μις Κόσμος του 1996 δημοσιεύει συχνά στιγμιότυπα με την πανέμορφη κόρη της

Συγκλονίζει η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: «Η μητέρα μου μας τάιζε τον εμετό μας – Μας μεγάλωσε ο μπαμπάς μας»

Χτες

«Της είχε φτάσει η μυωπία στο Θεό γιατί ο πρώην σύζυγός της την έριξε στο παμπρίζ του αυτοκινήτου»

Νανά Παλαιτσάκη: «Καταλαβαίνω ότι η Ιωάννα Τούνη αισθάνεται μια απέραντη μοναξιά»

Χτες

«Βγαίνει και λέει: όλα τα είχαμε και δεν είχαμε τίποτα. Αυτό και αν είναι ένα πολύ δυνατό μήνυμα για τους ανθρώπους που εστιάζουν σε αυτά»

Μπέσσυ Αργυράκη: «Ο Λιάγκας είπε στην Εβελίνα να κάνει μόκο και δε βγήκε κανείς να αντιδράσει»

Χτες

«Καθένας χτίζει την πορεία, το ίματζ και την έξωθεν μαρτυρία του με αυτά που λέει και είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει»

Ρίκα Διαλυνά: Η πρώτη έξοδος μετά το σοβαρό ατύχημα – Στο πλευρό της η Κάρμεν Ρουγγέρη

Χτες

Η φωτογραφία με την Κάρμεν Ρουγγέρη 18 χρόνια μετά το τέλος της σειράς «Η ώρα η καλή»

Η Ευγενία Σαμαρά βούτηξε από τον δεύτερο ψηλότερο καταρράκτη της Σρι Λάνκα ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Είναι περίπου 220 μέτρα, εγώ βούτηξα από τα 10 με σφυγμό κάπου 250, δήλωσε η ηθοποιός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.