E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πού καταλήγουν τα δώρα των πρώην;

Πού καταλήγουν τα δώρα των πρώην;

Δημοσίευση 8/5/2023 | 14:36

Ο τερματισμός μιας ερωτικής σχέσης αποτελεί ένα πολύ καθημερινό φαινόμενο και από τα συνηθέστερα τραύματα της καθημερινότητας, που αγγίζει μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων.  Κατά τη διάρκεια της σχέσης σχεδόν με βεβαιότητα, προσφερθεί κάποια μικρά ή μεγάλα δώρα προς το άλλο πρόσωπο.

Ένα από τα ερωτήματα που τίθενται λοιπόν με τη λήξη της σχέσης είναι τι πρέπει να κάνουμε αυτά τα δώρα. Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές επιλογές που εφαρμόζονται, εξαρτώμενα από παράγοντες όπως η προσωπικότητα και η ιδιοσυγκρασία του ατόμου, η τρέχουσα ψυχολογική κατάσταση, οι λοιπές υποχρεώσεις, η σημαντικότητα του άλλου ατόμου στη ζωή μας, η καθαρά αντικειμενική χρηστικότητα των.αντικειμένων, κ.ά.

Η πρώτη επιλογή λοιπόν, είναι χωρίς να εφαρμοστεί κανένα φίλτρο, να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν συντομότερο όλα τα πράγματα. Πόσες φορές δεν έχουμε δει λούτρινα δίπλα στα σκουπίδια ;!

Μάλιστα αν ο χωρισμός συνοδεύεται από δυσάρεστα συναισθήματα θλίψης ή θυμού, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε κι έναν πολύ καλό και άμεσο τρόπο εκτόνωσης.

Το κυριότερο μειονέκτημα είναι η μεταγενέστερη μεταμέλεια, εκτός αν έχουμε εκπαιδευτεί επαρκώς στο μινιμαλισμό και την συναισθηματική αποκόλληση από άψυχα αντικείμενα. 

Άλλοι, χωρίς και πάλι την εφαρμογή κάποιου φίλτρου, φυλάνε αυτόματα όλα τα αντικείμενα σε ένα συγκεκριμένο μέρος, πιθανώς μαζί με άλλα δώρα πιο προηγούμενων ναυαγισμένων δεσμών, κρατώντας ακέραια στο χρόνο κομμάτια του παρελθόντος τους.  Κάτι τέτοιο δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό, αφού ο όγκος που καταλαμβάνεται ενδέχεται να εκλείπει για τη φύλαξη άλλων πραγμάτων, ενώ όσο περισσότερο αυξάνεται, τόσο πιο απίθανο είναι να γίνει κάποιο (αποτελεσματικό) ξεκαθάρισμα.

Στο πεδίο των μέσω λύσεων, εντοπίζουμε διάφορες εναλλακτικές. Για παράδειγμα, μπορούμε όντως να φυλάξουμε όλα τα πράγματα αν νιώθουμε τα συναισθήματά μας να μας κυριεύουν εκείνη τη στιγμή, και να αποφασίσουμε μόλις είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι, τι μπορούμε/θέλουμε να κρατήσουμε, τι θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο/απαραίτητο σε κάποιον άλλον, και τι θα καταλήξει στη χωματερή. Προφανώς εν τέλει, μπορεί η απόφασή μας να καταλήξει σε ολική απομάκρυνση των δώρων, με τη διαφορά ότι  θα έχει παρθεί με ψυχραιμία, ενώ μπορεί είτε να μας αποφέρει και κάποιο κέρδος πουλώντας ίσως μερικά από αυτά, είτε να δώσει χαρά στη ζωή κάποιου άλλου χαρίζοντάς τα.

Η μη-συναισθηματική εξάρτηση από τα δώρα παλιών σχέσεων, μας επιτρέπει να τα αξιολογήσουμε σχεδόν αποκλειστικά με βάση την αξία και της χρηστικότητά τους.

Εάν μας έχουν χαρίσει κάποιο ρολόι, καλό θα ήταν πριν πάρουμε ελαφρά τη καρδία κάποια απόφαση, να είμαστε ενήμεροι για την αντικειμενική του αξία. Επαγγελματίες εκτιμητές που θα συναντήσουμε με μια ον-λάιν αναζήτηση και οι εκτιμήσεις επώνυμων ρολογιών από την Fasma Hellas, θα επηρεάσουν σημαντικά την τελική σας απόφαση, με γνώμονα το συμφέρον. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τα κοσμήματα.

Από την άλλη, αν πρόκειται για αναλώσιμα προϊόντα, πόσο μάλλον εάν η συσκευασία έχει ήδη ανοιχτεί, δεν υπάρχει λόγος να τα βγάλουμε από την καθημερινότητά μας. 

Αυτό αφορά κυρίως αρώματα, καλλυντικά προϊόντα ή προϊόντα προσώπου για την γυναίκα από το fotopharmacy.com και λοιπά προϊόντα προσωπικής περιποίησης.

Τέλος, για όλα εκείνα που βρίσκονται στο ενδιάμεσο, δηλαδή ναι μεν  ίσως γίνεται κάποια περιστασιακή χρήση, αλλά δεν έχουν υψηλή αξία (όπως βιβλία, ρούχα, παπούτσια, διακοσμητικά) προστίθεται το κριτήριο της προσωπικής αισθητικής.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 113 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 115 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 116 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 116 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 125 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 125 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 125 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 125 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 149 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.