E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θάνατος βρέφους στην Αρτα: Ώρα απολογίας για τον τραγικό πατέρα – Η στιγμή που όλοι λύγισαν στο νοσοκομείο

Το μεγαλείο ψυχής της μητέρας

Θάνατος βρέφους στην Αρτα: Ώρα απολογίας για τον τραγικό πατέρα – Η στιγμή που όλοι λύγισαν στο νοσοκομείο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/5/2023 | 08:19

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα όσα νιώθουν γονείς και συγγενείς του αδικοχαμένου βρέφους στην Άρτα, με την τραγωδία να έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα.

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί ο τραγικός πατέρας που ξέχασε για ώρες στο αυτοκίνητό του το 5,5 μηνών κοριτσάκι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του την περασμένη Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πατέρας, που βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Άρτας, αναμένεται να απολογηθεί σήμερα Παρασκευή στον ανακριτή αφού είχε πάρει προθεσμία για την απολογία του. Ο 37χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκεται και η μητέρα του βρέφους, η οποία νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά σε άλλο τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας, ταχυκαρδία και κυάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πρώτα λόγια του πατέρα

Πατέρας και μητέρα του βρέφους είχαν παντρευτεί με πολιτικό γάμο, ενώ σκόπευαν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο και παράλληλα να βαφτίσουν την κορούλα τους.

Ο πατέρας συνεχώς επαναλάμβανε «μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του παιδιού μου» και μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική, ενώ αρχικά νοσηλευόταν φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο.

Η μητέρα ζητούσε διαρκώς το μωρό της, ήταν σε κατάσταση σοκ και προκειμένου να παραμένει ήρεμη της χορηγούσαν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τετάρτη το πρωί ο 37χρονος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Άρτας και στη συνέχεια πήρε προθεσμία.

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 07:00. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέπτη», φέρεται να ανέφερε ο πατέρας κατά την ανάκριση.

«Να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση», φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια μετά την τραγωδία. Ο ίδιος συνήθιζε να παρκάρει σε ένα συγκεκριμένο σημείο το αυτοκίνητό του, κοντά στη δουλειά του. Το μοιραίο πρωινό έκανε ακριβώς το ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αυτοκίνητο στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το βρέφος ήταν σε ένα σημείο απ’ όπου διέρχονται πολίτες, αλλά είχε φιμέ τζάμια, έτσι ακόμα κι αν κάποιος περνούσε δίπλα του θα ήταν δύσκολο να δει το παιδί, ενώ κανείς δεν το άκουσε να κλαίει.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος του 37χρονου, ο πατέρας ήταν πολύ κουρασμένος την τελευταία περίοδο καθώς η σύζυγός του είχε ένα μικρό ατύχημα τις προηγούμενες ημέρες. Ο 37χρονος δεν συνήθιζε να πηγαίνει το βρέφος στον βρεφονηπιακό σταθμό, ωστόσο λόγω του ατυχήματος της συζύγου του είχε αναλάβει και αυτή την υποχρέωση.

Η στιγμή που όλοι λύγισαν στο νοσοκομείο

Επί τρεις ημέρες οι γονείς του 5,5 μηνών βρέφους νοσηλεύονταν σε διαφορετικούς θαλάμους και σε διαφορετικούς ορόφους του Νοσοκομείου Άρτας.

Η 27χρονη μητέρα από την Τετάρτη ζητούσε να δει το σύζυγό της. Μετά από άδεια που δόθηκε από την Αστυνομία, η συνάντησή τους έγινε το πρωί της Πέμπτης σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα.

Βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά το χαμό του μωρού τους και έκλαιγαν σφιχτά αγκαλιασμένοι, σε μια στιγμή που λύγισαν όλοι στο νοσοκομείο.

Η πρώτη συνάντηση του ζευγαριού έγινε σε ειδικό χώρο στο νοσοκομείο και κράτησε περίπου 15 λεπτά.

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ στο MEGA: «Η μητέρα από χθες (σ.σ. προχθές) είναι καλύτερα, άρχισε να δίνει ελαφρυντικά στον σύζυγό της και ζήτησε να τον δει. Τον είδε σήμερα το πρωί περίπου στις 10 η ώρα. Επίσης, η μητέρα ζήτησε και είδε τον σύζυγό της πάλι το μεσημέρι».

Ειδικά για την κατάσταση του πατέρα, ο κ. Γιαννάκος δήλωσε: «Ο πατέρας είναι σε άσχημη κατάσταση, είναι σε σοκ. Οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια να παραστούν στην κηδεία του βρέφους».

Το μεγαλείο ψυχής της μητέρας

Συγκλονίζει το μεγαλείο ψυχής της μητέρας του 5,5 μηνών βρέφους, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε έκκληση να παραστεί κι εκείνη μαζί του στα δικαστήρια, προκειμένου να τον στηρίξει ψυχολογικά. Δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής εάν οι γιατροί θα κάνουν δεκτό το αίτημά της.

Οικογενειακή φίλη των τραγικών γονιών έκανε λόγο στο MEGA για ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι.

«Ήταν το πιο αγαπημένο ζευγάρι που ξέρω. Δύο αγαπημένα παιδιά. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που τους συμβαίνει. Μίλησα μαζί της και μου είπε ότι ο άντρας της αγαπούσε πιο πολύ το παιδί από εκείνη», δήλωσε.

Σύμφωνα με την οικογενειακή φίλη του ζευγαριού, η μητέρα σκέφτεται πως μπορεί να στηρίξει τον σύζυγό της, ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Το Σάββατο πρώτα η βάπτιση και μετά η κηδεία

Το μωράκι θα κηδευτεί στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Περδικορράχη, χωριό καταγωγής της μητέρας του. Επειδή το παιδί ήταν αβάπτιστο, πρώτα θα του δοθεί το όνομα Λυδία – Ελένη. Ως γνωστόν, αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας όταν βρέφος φεύγει από τη ζωή χωρίς να έχει βαπτιστεί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Σήμερα

Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

Σήμερα

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Σήμερα

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

Σήμερα

Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Σήμερα

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.