E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Μέχρι πότε θα έχουμε καταιγίδες

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση 29/5/2023 | 09:14

Άστατος παραμένει ο καιρός και σήμερα Δευτέρα (29/5) με τη θερμοκρασία παρ’ όλα αυτά να παρουσιάζει άνοδο, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το σκηνικό αλλάζει καθώς «έρχεται θερμή αέρια μάζα» και ο υδράργυρος «σκαρφαλώνει» στους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open από σήμερα, Δευτέρα το πρωί σημειώνονται μπόρες στα νησιά του νότιου και νοτιανατολικού Αιγαίου αλλά όσο προχωράει η μέρα, ιδιαίτερα από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες και στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Τα φαινόμενα αυτά, όπως εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης θα έχουν μικρή χρονική διάρκεια αλλά μεγάλο όγκο νερού, χαλαζοπτώσεις και πολλούς κεραυνούς και για αυτό απαιτείται προσοχή.

Στην Αττική, η ημέρα ξεκινά με ήπιες καιρικές συνθήκες αλλά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και ίσως σημειωθούν μερικές τοπικές βροχοπτώσεις στα βόρεια του νομού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το απόγευμα όμως ο ουρανός θα καθαρίσει και θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Ο υδράργυρος θα φτάσει το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας τους 26 με 227 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, το σκηνικό του καιρού θα είναι το ίδιο με αυτό της Κυριακής με τοπικές μπόρες και καταιγίδες με μεγάλο όγκο νερού κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την εξέλιξη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος και τις επόμενες ημέρες με βροχές και καταιγίδες κατά βάση τις μεσημβρινές ώρες, φαινόμενα τα οποία θα κρατήσουν έως την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανεβαίνει η θερμοκρασία του Αγίου Πνεύματος

Στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όμως, έρχεται μια θερμή αέρια μάζα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν και η θερμοκρασία θα ανέβει, φτάνοντας μάλιστα ο υδράργυρος ακόμα και τους 28 με 30 βαθμούς στα νότια τμήματα της χώρας, σημειώνει κλείνοντας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Στη δυτική Ελλάδα γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το πρωί στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το μεσημερι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 30/5

Στα ανατολικά λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στα Δωδεκάνησα και κυρίως από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στα δυτικά αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 25 με 27 και τοπικά τους 28 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/5

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα, οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/6

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/6

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/6

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματνές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτοφανής τραγωδία σε κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι με γυναίκα που πήγε να καθαρίσει τη μηχανή του κιμά

Χτες

Εκτιμάται ότι τα μαλλιά της άτυχης εργαζόμενης πιάστηκαν στη μηχανή παρασκευής κιμά

Βίντεο: Πως προχωρούν τα έργα για την υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος

Χτες

Θα δώσει «ανάσα» στην κυκλοφορία των οχημάτων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη

Χτες

Ολόκληρες περιοχές κάτω από το νερό

Γιατί η Μελάνια θέλει να ξαναδεί το προγαμιαίο συμβόλαιο με τον Ντόναλντ Τραμπ

Χτες

Τα νομικά προβλήματα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ αυξάνονται

Αγγλία: Σχολικό ανετράπη μετά από σύγκρουση με ΙΧ ‑ Νεκρή 14χρονη και ο οδηγός του λεωφορείου

Χτες

Δεκατρία παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματισμένα

Ρόδος: Βιντεοσκοπούσε την εν διαστάσει σύζυγό του με τον εραστή της και ανέβαζε το υλικό στα social media

Χτες

Ο 32χρονος, σύμφωνα με την 23χρονη, τη βιντεοσκόπησε με το κινητό του τηλέφωνο από τη μπαλκονόπορτα του δωματίου της, χωρίς να γίνει αντιληπτός

Σοκ ‑ Ποδοσφαιριστής της Νις απειλεί να πέσει από γέφυρα ύψους 100 μέτρων στη Γαλλία

Χτες

Μετά τον χωρισμό του, είχε τάσεις αυτοκτονίας, λένε οι πρώτες πληροφορίες

par: 47
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.