E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χριστίνα Χριστοφάκη: Η τελευταία σύντροφος Πάγκαλου

Τι είπε πει στον Κλίντον για τη διαφορά ηλικίας

Χριστίνα Χριστοφάκη: Η τελευταία σύντροφος Πάγκαλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/5/2023 | 20:09

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εκτός από την σημαντική πολιτική του διαδρομή, «έγραψε χιλιόμετρα» και στο ωραίο φύλο, με τελευταία του κατάκτηση τη Χριστίνα Χριστοφάκη.

Μπορεί να μην ήταν ποτέ ιδιαίτερα ωραίος, ήταν όμως ευφυής και ένα «δυνατό» μυαλό πάντα γοητεύει τις γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από δύο χωρισμούς, από έναν γάμο και μία συμβίωση, και δύο παιδιά, μπαίνει στη ζωή του – την επαγγελματική, αρχικά – μία δημοσιογράφος κατά πολύ νεότερή του.

Ο λόγος για την Χριστίνα Χριστοφάκη, η οποία στο τέλος της δεκαετίας του ’80, άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Κόρη του αντιδημάρχου στον Δήμο Καλυβίων, Ανδρέα Χριστοφάκη, το 1994 λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές, η Χριστίνα ερωτάται αν θα την ενδιέφερε να εργαστεί παράλληλα με την «Ελευθεροτυπία» και στο γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στο πλευρό τού υποψήφιου τότε για τη δημαρχία, Θεόδωρου Πάγκαλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκείνη λέει το «ναι» και κάπως έτσι βρίσκεται στο πλάι του πανίσχυρου την εποχή εκείνη Πάγκαλου. Όπως έλεγαν συνάδελφοί της, «η Χριστίνα τότε, στο γραφείο Τύπου του Πάγκαλου, τράβηξε πολύ κουπί. Δούλευε ασταμάτητα, σχεδόν δεν κοιμόταν, προκειμένου να ανταποκρίνεται όσο καλύτερα γινόταν στα αυξημένα καθήκοντά της. Οι μέρες και οι ώρες που περνούσε δίπλα στον Πάγκαλο ήταν αμέτρητες. Κάπου εκεί, εκείνη γοητεύτηκε από το μυαλό του κι εκείνος από την εκθαμβωτική της εμφάνιση».

Η ήττα του στις δημοτικές εκλογές από τον «κύριο τίποτα», όπως είχε αποκαλέσει ο Θόδωρος Πάγκαλος τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αντισταθμίζεται από την σχέση του με την Χριστίνα Χριστοφάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γάμος και η ατάκα στον Κλίντον

Ο γάμος τους δεν αργεί να έρθει, αποτελώντας ένα κοσμικό γεγονός κεκλεισμένων των θυρών. Κουμπάρος ο Σπύρος Καρατζαφέρης και καλεσμένοι λίγοι και εκλεκτοί. Το ζευγάρι εγκαθίσταται στο σπίτι της Χριστίνας στο Λαγονήσι.

Όσο γεμάτη συγκρούσεις ήταν η πολιτική του διαδρομή, τόσο ήρεμη ήταν η προσωπική.

Λίγο καιρό μετά το γάμο τους, η Χριστίνα Χριστοφάκη αποχωρεί από την «Ελευθεροτυπία». Κρατώντας χαμηλούς τόνους, δεν απασχολεί τα tabloids και δεν προκαλεί σχόλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα της στον Μπιλ Κλίντον, όταν εκείνος τη ρώτησε για την τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας που είχε με τον σύζυγό της: «Ο Θόδωρος δεν είναι από τους πολιτικούς που έχουν ηλικία», απάντησε αποστομώνοντας τον πρώην πλανητάρχη.

Το 2001, φέρνει στον κόσμο τους δίδυμους γιους τους, Ανδρέα και Θεόδωρο, ενώ τρία χρόνια αργότερα έρχεται στον κόσμο η κόρη τους Γεωργία.

Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Σαρωνικού

Το καλοκαίρι του 2010, η Χριστίνα αποφασίζει να κατέλθει στην πολιτική ως υποψήφια δήμαρχος στον Δήμο Σαρωνικού.

Οι πρώτοι άνθρωποι που ενημερώνει είναι τα παιδιά της και εν συνεχεία ο σύζυγός της, ο οποίος της απαντά: «Είσαι αθυρόστομη, διαθέτεις ενεργητικότητα και σωστή αντίληψη και επιπλέον προέρχεσαι από οικογένεια που έχει υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν τα διοχετεύσεις όλα αυτά στον δήμο, τότε θα έχεις επιτυχίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χριστίνα Χριστοφάκη δεν πήρε – όπως θα ανέμενε κανείς – το χρίσμα από τον Θόδωρο Πάγκαλο. Ακόμη περισσότερο, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές ως ανεξάρτητη και όχι, όπως πολλοί θα περίμεναν, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ.

«Ό,τι κάνει, θα το κάνει με το δικό της όνομα», έλεγε χαρακτηριστικά ο διάσημος σύζυγός της.

Λέγεται, πάντως, πως η αλήστου μνήμης ατάκα Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε», την οποία είπε τον Σεπτέμβριο του 2010, ενάμισι μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές στις οποίες κατέβαινε ως υποψήφια η σύζυγός του, της κόστισαν τη δημαρχία Σαρωνικού.

Πριν από μερικά χρόνια, υπήρξαν πληροφορίες για «σύννεφα» στη σχέση τους, καθώς και για κατάθεση αίτησης διαζυγίου και από τις δύο πλευρές.

Σε διαδήλωση κατά του νόμου Διαμαντοπούλου

Τον Μάρτιο του 2011, πάντως, η Χριστίνα Χριστοφάκη δεν δίστασε να διαδηλώσει έξω από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας τη μη κατάργηση του Γυμνασίου του Κουβαρά που ανήκει στο δήμο Σαρωνικού, όπου ήταν υποψήφια δήμαρχος το 2010.

Η σύζυγος του Θόδωρου Πάγκαλου είχε προειδοποιήσει, μάλιστα, με επιστολή την τότε υπουργό Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, ότι θα σταθεί δίπλα στους πολίτες στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο που προέβλεπε τη συγχώνευση δεκάδων σχολικών μονάδων σε όλους τους νομούς της χώρας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αβα Γαλανοπούλου: Όλη η αλήθεια για την υγεία της και η φωτογραφία από το νοσοκομείο που προκάλεσε ανησυχία

Πριν 8 ώρες

H Αβα Γαλανοπούλου βρέθηκε στο νοσοκομείο και ανησύχησε τους φίλους και θαυμαστές της.

Τίτλοι τέλους για αγαπημένο ζευγάρι της showbiz; Χωρισμός‑βόμβα λίγο πριν κλείσουν τρία χρόνια γάμου

Πριν 8 ώρες

Πηγές μιλούν για εντάσεις, ασφυκτικές επαγγελματικές υποχρεώσεις και μια σχέση που βρισκόταν σε κρίση από καιρό.

H φώκια που έμαθε να μιλά αγγλικά και γιατί οι επιστήμονες έμειναν άναυδοι

Πριν 8 ώρες

Η απίστευτη ιστορία του Hoover, της φώκιας που μιμούνταν ανθρώπινη ομιλία με χαρακτηριστική προφορά του Μέιν, παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα στην ιστορία της ζωολογίας.

Η Αντζελα Δημητρίου μοιράστηκε φωτογραφία με τη Μπόνι Τάιλερ από εμφάνισή της σε νυχτερινό κέντρο

Χτες

Μόλις κυκλοφόρησε η είδηση του θανάτου της τραγουδίστριας, η Δημητρίου ανέβασε ένα κοινό τους στιγμιότυπο στο Instagram

Η αλλαγή στην εμφάνιση της Κάιλι Τζένερ που δίχασε το κοινό

Χτες

Η επιχειρηματίας και Influencer εμφανίστηκε αλλαγμένη στο πλαίσιο επαγγελματικής συνεργασίας

Αθηνά Οικονομάκου: Ποια διάσημη σταρ του Χόλιγουντ έβγαλε selfie μαζί της στο Παρίσι;

Χτες

Η Ελληνίδα ηθοποιός και επιχειρηματίας βρέθηκε στο Παρίσι για την επίδειξη μόδας της Σήλιας Κριθαριώτη και έζησε μια αξέχαστη συνάντηση που της «έκοψε» την ανάσα.

Ποιος «καίει» την Οδύσσεια του Νόλαν στο X και γιατί ο Μασκ επιτίθεται σε ιστορικό;

Χτες

Ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε τον Αγγλο ιστορικό Τομ Χόλαντ «υποτακτικό» μετά την υπεράσπισή του στην πολυδισκυτημένη κινηματογραφική διασκευή του ομηρικού έπους.

Ο Δημήτρης Γιαννέτος υποψήφιος με βραβείο Emmy για τα μαλλιά της Κιμ Καρντάσιαν στη σειρά «All’s Fair»

Χτες

Bραβείο Emmy για το hair styling στη σειρά «All`s Fair» του Hulu, με την ανάρτησή του να αποσπά σχόλια από κορυφαία ονόματα του Χόλιγουντ.

Μαρία Αντωνά: Ποια σχόλια την «έκραξαν» άγρια μετά τις φωτογραφίες με μαγιό

Χτες

Δύο καλοκαιρινές φωτογραφίες στο Facebook πυροδότησαν καταιγισμό σεξιστικών σχολίων και λεκτικής κακοποίησης σε βάρος της Μαρίας Αντωνά.

Σάκης Ρουβάς: Ποιος ήταν πραγματικά στα 17 του – Δείτε το σπάνιο βίντεο που «ξέθαψε» το TikTok

Χτες

Ένα αρχειακό βίντεο από το 1989 αποκαλύπτει τον Σάκη Ρουβά ως έφηβο πρωταθλητή του άλματος επί κοντώ, πριν ακόμα τον κερδίσει η μουσική βιομηχανία.

Στραβελάκης – Καραμήτρου: Ξεσπούν για τα σχόλια από τα τουρκικά ΜΜΕ «Δε ντρέπεστε λιγάκι;»

Χτες

Το δίδυμο του «10 Παντού» αντέδρασε έντονα στον τρόπο που τουρκικό κανάλι σχολίασε την υποδοχή Μητσοτάκη στην Αγκυρα με Γενίτσαρους και οθωμανικούς παιάνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.