Ήρθε το ρολό υγείας που διαλύεται στη λεκάνη της τουαλέτας
Παράγεται και κυκλοφορεί και στην Ελλάδα!

Δημοσίευση 14/3/2014 | 17:04
Έχουν περάσει κοντά 250 χρόνια από τη χρονιά που έκανε την εμφάνισή του το πρώτο χαρτί υγείας στη Γαλλία. Παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο μέσα στο χρόνο, μέχρι τις αρχές του 1970, οπότε εισήλθαν τα πρώτα χαρτιά υγείας από ανακυκλώσιμο χαρτί. Την τελευταία δεκαετία, που το marketing άρχισε να πειραματίζεται με το συγκεκριμένο είδος βασικής ανάγκης, μπήκε χρώμα, άρωμα, περισσότερα φύλλα και στρώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε ανάγλυφο.
Οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής, ψάχνοντας το επόμενο βήμα, πραγματοποιούν συχνά έρευνες για να δουν τι είναι αυτό που θέλουν οι καταναλωτές, ώστε να τους το προσφέρουν πρώτοι. Σε μία τέτοια έρευνα –που διεξήχθη για λογαριασμό της SCA, της πολυεθνικής που παράγει μεταξύ των άλλων το χαρτί Zewa– σε Βέλγιο, Γαλλία και Ισπανία, η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών δήλωσε ότι θα ήθελε έναν χαρτοκύλινδρο που απορρίπτεται στη λεκάνη και διαλύεται στο νερό, με κύριο λόγο την πρόσθετη διευκόλυνση (38%) που προσφέρει.
Η σουηδική εταιρεία το έψαξε και προχώρησε στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης καινοτομίας, δημιουργώντας το «Zewa Aqua Tube», έναν υδατοδιαλυτό χαρτοκύλινδρο, ο οποίος μπορεί να απορριφθεί στη λεκάνη και να διαλυθεί.
Το προϊόν κυκλοφορεί από τον Ιανουάριο σε αγορές τις Δυτικής Ευρώπης και σύμφωνα με τη SCA, που το παρουσίασε την Πέμπτη και στους Έλληνες δημοσιογράφους, δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα από την καινοτομία, που είναι 100% ασφαλής για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Το «Zewa Aqua Tube», το οποίο παρασκευάζεται από τις ίδιες ίνες με το χαρτί υγείας και ζυγίζει περίπου όσο 6 φύλλα χαρτιού υγείας, μπορεί εναλλακτικά να ανακυκλωθεί.
Ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή του και στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας με την οποία συνεργάζεται η SCA στην Ελλάδα και αντικαθιστά το σύνολο των χαρτοκύλινδρων των 16 κωδικών προϊόντων ρολών υγείας Zewa. To σήμα, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, είναι από τα τέλη του 2013 No1 στην ελληνική αγορά, θέση που κατείχε ήδη σε εταιρικό επίπεδο, μαζί με το δεύτερο σήμα που έχει στο χαρτοφυλάκιο της, το Delica.
Πηγή: news247.gr