E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

5+1 αλήθειες για τη σeξουαλική μας ζωή

Κάποιες είναι αντιφατικές μεταξύ τους

5+1 αλήθειες για τη σeξουαλική μας ζωή
Photo by We-Vibe Toys on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Το σeξ είναι όσο σημαντικό είναι και η ύπαρξή μας και κάποιος νομίζει επειδή μιλάμε τόσο πολύ γι’ αυτό τότε το έχουμε εξαντλήσει. Συνεχώς όμως μαθαίνουμε καινούργια πράγματα πάνω σε αυτό.

Το 2022 για παράδειγμα δημοσιεύθηκαν πολλές μελέτες, οι οποίες έφεραν στην επιφάνεια διάφορά νέα ζητήματα γύρω από το θέμα. Τα πιο σημαντικά ήταν τα παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυσκολεύονται οι γυναίκες ακόμα να εκφραστούν στο κρεβάτι

Μια έρευνα δημοσιευμένη στο Archives of Seχual Behavior, έδειξε πως οι γυναίκες έχουν ακόμα μεγάλη δυσκολία να εκφράσουν τις επιθυμίες τους πάνω στη σeξουαλική πράξη. Το 55% από τις συμμετέχουσες είπαν ότι ήθελαν να επικοινωνήσουν με τον σύντροφό τους αυτό που τις διεγείρει, αλλά τελικά προτίμησαν να μην πουν τίποτα. Το 20% των γυναικών πάλι δεν αισθάνεται καθόλου άνετα να εκφράσει τις επιθυμίες του, ενώ το 10%, δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι ο σύντροφος ενδιαφέρεται να ακούσει για αυτές.

Όλοι οι οpγασμοί δεν είναι καλοί

Οpγασμός δεν σημαίνει ότι απαραίτητα το σeξ ήταν επιτυχημένο και δεν εγγυάται την απόλαυση. Σε μια άλλη μελέτη πάλι στο ίδιο περιοδικό, το 55% απάντησε ότι έχει βιώσει «κακό οpγασμό» τουλάχιστον μια φορά, για περιπτώσεις σωματικού πόνου ή για οpγασμούς που ήταν χειρότεροι σε σχέση με το παρελθόν.

Οι γυναίκες που ακούνε τη λέξη «κλειτορίδα» από τον σύντροφό τους κάνουν καλύτερο σeξ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σeξουαλική απόλαυση δεν περιορίζεται μόνο στον ερεθισμό της κλειτορίδας, ωστόσο έχει αποδειχθεί άκρως αποτελεσματικός. Οι γυναίκες λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα, που άκουγαν ανοιχτά και καθαρά τη λέξη «κλειτορίδα» από τον σύντροφό τους, δήλωναν πιο ικανοποιημένες ερωτικά και οι πιθανότητες να προσποιηθούν οpγασμό ήταν λίγες. Η οικειότητα που εξασφαλίζεται έτσι, ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη και αμοιβαία απόλαυση, κατά τους ειδικούς.

Σε σχέση, οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο σeξ

Η σeξουαλική αυτή ύφεση παρατηρείται σε γάμους και σε ζευγάρια που μένουν μαζί. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο BMJ, το 38% των γυναικών και το 30% των ανδρών σε μια επίσημη σχέση, δεν είχαν σeξουαλικές επαφές τον προηγούμενο μήνα το 2001. Το 2012, ο αριθμός αυξήθηκε σε 51% και 66% αντίστοιχα. Και σε ενεργά σeξουαλικώς ζευγάρια η πτώση φαίνεται αφού 48% των γυναικών και 50% των ανδρών σε επίσημες μονογαμικές σχέσεις έκαναν σeξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Ωστόσο, αφοσίωση και καλύτερο σeξ πάνε μαζί

Μια άλλη μελέτη η οποία με τη σειρά της δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex and Marital Therapy, τα ζευγάρια που η σeξουαλική τους ζωή είναι ικανοποιητική τη μια εβδομάδα, την επόμενη εβδομάδα ένιωθαν μεγαλύτερη δέσμευση και αφοσίωση. Το ίδιο και αντίστροφα, μια εβδομάδα αφοσίωσης ακολουθούνταν από μια εβδομάδα καλούς σeξ. Το καλό σeξ φέρνει εγγύτητα και αυτή με τη σειρά της οδηγεί σε περισσότερο σeξ.

+1: Πάνω από το μισό των ανθρώπων μέσης ηλικίας 55 έως 74 ετών, δηλώνουν ανικανοποίητοι από τη σeξουαλική τους ζωή και όχι γιατί μειώθηκε η ερωτική τους επιθυμία, σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στο PLOS ONE. Άλλη έρευνα στο Menopause, επικεντρωμένη στις γυναίκες, αποκάλυψε πως το 78% των 4.000 γυναικών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, δήλωσαν σeξουαλικά αδρανείς λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας ή στυτικής δυσλειτουργίας του συντρόφου.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σήμερα

Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Σήμερα

Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Σήμερα

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Χτες

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Cocktail trends για το 2024

Προχτές

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Προχτές

Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Πριν 3 μέρες

«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.